Grundkurser


Denna kurs är till för dig som vill börja med agilityträning! Under den här kursen lägger vi mycket tid och energi på att ge dig och din hund en så stabil grund som möjligt att stå på inför er kommande agilityträning! Vi kommer träna på stabila starter, framåtdriv, följsamhet samt grundläggande hinderinlärning. Vi jobbar endast med hopphinder och tunnlar så den här kursen passar även dig som vill komma igång med din unghund. Hunden ska vara 6 månader fyllda vid kursstart!

Nybörjarkurser


Denna kurs är till för dig som vill börja med agilityträning! Den passar även dig som har börjat lite smått och vill gå vidare med er träning och få hjälp på grundnivå. Under den här kursen går vi igenom samtliga hinder i agility samt de enklaste reglerna i sporten. Vi kommer även gå igenom och jobba med framåtsändande, hinderdriv och lägga en stabil grund för en fortsatt agilityträning! En härlig introduktion till den underbara sporten agility!

Ögonblicksbild 1 (2017-01-15 16-42)

Förkunskap: Du skall kunna ha din hund lös med en grundlydnad. Den skall alltså kunna umgås med andra hundar runtomkring utan att starta bråk och din hund ska komma på inkallning.

Fortsättningskurser


Kursen vänder sig till dig som har gått en nybörjarkurs i agility och vill lära dig mer! Under den här kursen kommer vi utveckla hundens hindersäkerhet och framåtsändande samt börja träna på de tre vanligaste bytena inom agility (framförbyten, bakombyten och blindbyten) så att ni kan börja träna på små och lättare banor och kombinationer!

Förkunskap: Gått nybörjarkurs i agility. Hunden måste kunna vara lös när den arbetar utan att springa fram till de övriga hundarna i kursen samt självklart komma på inkallning.

Handlingskurser (klass 1) 


Den här kursen passar dig som vill ut och tävla i klass 1 eller dig som precis börjat tävla och känner att du behöver lite mer kunskap att stå på. Under den här kursen tränar vi på banor och kombinationer på klass 1-nivå. Vi pratar om hur man ska tänka vid banvandring för att hitta de bästa linjerna och testar de olika vägvalen som finns för att hitta det som passar er bäst! 

IMG_3553

Förkunskap: Nybörjarkurs och fortsättningskurs i agility eller motsvarande kunskaper. Din hund bör kunna samtliga hinder och ha kommit en liten bit på vägen i träningen av framåtsändandet och hindersäkerheten/hinderdrivet.

Handlingskurser (klass 2-3)


Den här kursen vänder sig till dig som vill utveckla din handling på agilitybanorna. Vi kommer jobba med din timing i de olika bytena samt prata mycket om de olika vägvalen i varje kombination. Banorna kommer vara på klass 2/3-nivå och tillsammans analyserar vi varje bana hinder för hinder för att du ska hitta det vägvalet och den handlingen som passar just dig och din hund! Vi kommer utveckla de avancerade svängarna och bytena som finns i agility så att du har så mycket kunskap som möjligt att stå på inför en klass 3-start.

IMG_9854

KURSANMÄLAN