Pepsi ♥

Ja, vart ska jag börja?

I två år har Pepsi gått omkring och haft ont: i tassen, i andra tassen, axeln, ryggen, höften... Ja, lite överallt. Under dessa två år har vi rehabiliterat honom och han blev bättre men sedan craschade allt och för några månader sedan gjorde vi ett sista försök: vi fick en tid hos chefen över  Blå stjärnan som hittade en ledsjukdom i samtliga tår på Pepsi. Så vi började medicinera, det var stark medicin som inte hjälpte. Vi fick ny medicin och kombinerade tillslut kortison med cellgifter, inte ens vi fick röra medicinen utan plasthandskar på händerna - så stark medicin proppade vi i Pepsi. Varje dag. Sedan skaffade vi Ess och det var först då vi märkte hur påverkad Pepsi var. Visst har han varit väldigt grinig mot de andra hundarna, det har han varit i två år.

IMG_8149

Men när vi skaffade Ess fattade vi hur allvarligt situationen hade blivit. Med jämna mellanrum hoppade Pepsi på Ess och attackerade utan någon som helst tanke på att sluta: Ess kunde ligga ner på rygg och skrika i panik utan att Pepsi slutade. Det blev vi som fick gå in och slita bort Pepsi från Ess och det var det som gjorde beslutet att ta bort honom lite lättare efter dessa år med resor fram och tillbaka till vetrinären med en hund som ständigt hade ont. Vi har haft det i baktanke redan innan vi skaffade Ess men det här var liksom droppen för oss alla...

Han gick på väldigt starka mediciner som inte hjälpte, hade en energi som gjorde att Rosso och Oskar gick och spände sig mot honom hela tiden - Pepsi fick aldrig vara ifred. Till slut kom en valp som gärna är överallt hela tiden, det var droppen för Pepsi.

IMG_3476

Så förra veckan bestämde vi oss för att ta bort Pepsi. Min allra bästa vän i över 9 år, världens bästa hund i mångas ögon. Speciellt i mina. Han har hjälpt mig genom så otroligt mycket, torkat otroligt många tårar med sin tröst-attack som innebar tusentals pussar, bus och en ständigt viftande svans. Jag övervann min hundrädsla och scenskräck med hjälp av Pepsi. Han är anledningen till att jag tränar och tävlar i agility. Jag vet inte hur många timmar jag har gråtit efter att vi hade fattat beslutet till dagen det var dags, flera timmar om dagen iallafall.

För tillfället går det upp och ner, jag tänker inte på det när jag ser hur lättad flocken är. Rosso är gladare, han busar med Oskar(!) något han aldrig har gjort förut. Oskar och Rosso kan även leka med Ess utan att vara på sin vakt hela tiden för att Pepsi ska komma och sura. Men ibland slår det till och då går det helt enkelt inte att hålla ihop längre. Då är det bara att bryta ihop och komma igen. Det gör så otroligt ont men jag vet också att Pepsi har det bättre där han är just nu. Älskade Pepsi, vila i frid! ♥


2 kommentarer

Namn: Eva H
Hemsida: http://fyrfotingar.blogspot.se
Tidpunkt: 2014-08-15 19:22
Du är lika klok du som Javas matte (inlägg i Hundbloggar också idag)!
Sorgen förstår jag bara alltför väl, men det måste ändå vara lite skönt att se de andras förändring gissar jag.
Låter som om ni tog alldeles väldigt rätt beslut, både för Pepsi o er andra!
Kram!

Namn: Malin
Hemsida: http://SuperMagic.se
Tidpunkt: 2014-08-15 22:46
Ibland måste man fatta beslut som gör fruktansvärt ont. Jag vet hur det känns att förlora sin bästa vän, då min prinsessa fick somna in för några timmar sen.

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
söndag
24
januari
Erika

2021
Vecka 3

Blogghistorik

«januari 2021»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
2014
2013
2012