Agilityträning + helgkurs!

I lördags var jag och sheltiegrabbarna på banan i Fjärås för lite träning! Ess har fått klartecken att springa lite lättare banor utan för tuffa linjer så det körde vi en stund och Jackson fick springa runt lite han med. Jag hade för en gångs skull ingen direkt plan med träningen utan tog de hindrerna vi kände för. Syrran var med och vi passade på att fota lite bilder till hemsidan och lite bilder som kommer användas i marknadsföring nu när jag har en hel del kurser på gång där!

agilityhelg17

Idag till exempel så öppnade jag anmälan till min första helgkurs på min alldeles egna bana - så nu hoppas jag att tunnelhållarna jag har beställt hinner dyka upp innan dess...


VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!

Jag var så nervös så att jag skakade när vi hade tre hinder kvar under gårdagens sista lopp. Under de första loppen kändes jag och Jackson inte riktigt synkade och min handling kändes väldigt osäker - vilket ledde till två diskade lopp.

img_0365_572ef11cddf2b363a46ca85c

Så med ett lopp kvar och en SM-pinne kvar inför SM 2017 snurrade miljontals tankar i huvudet under banvandringen inför en bana fullproppad med våra svagaste punkter. ''Jag kan lika gärna åka hem'', tänkte jag. Men tävlingsmänniskan inom mig skrek ''tänk OM vi faktiskt skulle lyckas ta oss runt''. Ja, ni hör ju själva. Tunnlar under balansen är inte vårt starkaste moment direkt och gårdagens banor innehöll just detta så självförtroendet var inte direkt på topp.

Men Jackson slutar aldrig förvåna mig och drog som bara den in i den raka tunneln under balansen som pekade bort mot mig - någonting som vi aldrig ens lyckas få till på träning, han tittar inte ens på tunnlarna då. Så när jag såg att han stack in huvudet i tunneln började jag skaka av nervositet över de tre sista hopphindrerna. Vi var tre hopphinder från SM och det räckte hela vägen!


Med fokus på kontaktfält!

Nu när Jackson blivit frisk från att varit magsjuk i några veckor var det äntligen dags för lite agilityträning!

IMG_1766

Eftersom det var ett tag sedan vi tränade sist och ska tävla redan nästa söndag så låg fokus på kontaktfält och att försöka se vart vi ligger gällande teamkänslan. Jackson var extremt taggad, jag märkte att han hade saknat agilityträningen, så ibland tog han sina små ärevarv men utöver det så gick det riktigt bra! Kontaktfälten gick långt över förväntan och motivationen till att träna vidare blev bara större, äntligen har Jackson ett kontaktfältsbeteende som jag litar på.

För min egen del vågade jag tyvärr inte springa på som jag har gjort innan jag skadade ryggen i vintras så jag såg mest ut som bambi på hal is. Men better safe than sorry.

IMG_1268

Ess fick även han springa lite! I tisdags fick vi klartecken att påbörja träningen lite lätt: raka linjer utan rivstarter. Det låter kanske jättelätt men med Ess som går från 0 till 100 på den tiden man hinner blinka så var det väldigt mycket svårare än vad jag trodde från början, som ni kanske ser på filmen nedan.  Imorgon är det vilodag som gäller för honom och på tisdag ska vi och vattentraska igen!


Nytt samarbete!

För några dagar sedan fick jag frågan om jag skulle vilja hålla kurs i AgiliTeams regi och jag var självklart intresserad! Så i april börjar min första och förhoppningsvis inte sista agilitykurs för AgiliTeam, det ska verkligen bli jättekul och jag är väldigt glad av att ha fått frågan av Fiona.

AgiliTeams foto.

söndag
7
mars
Camilla

2021
Vecka 9

Blogghistorik

«mars 2017»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2016
  2015
  2014
  2013
  2012