Årets sista träning!

Efter en lååång sovmorgon pallrade jag och Jackson oss till slut ur sängen för en sväng till hundarenan för årets sista agilityträning!

Svängkommandon och kontaktfält stod på agendan men eftersom det stod en bana framme när vi kom dit passade vi på att köra lite på den med. Jackson hade ett helt annat tryck under tassarna mot vad jag är van vid så det blev till att springa för min del! Tyvärr tror jag Jackson vurpade i tunneln vilket gjorde att han travade igenom den efter det och därför valde jag ganska snabbt att inte köra tunnel mer så att han skulle slippa känna sig osäker.

Ögonblicksbild 1 (2016-12-31 12-21)

När det gäller svängkommandona så kämpar vi på. Han gör fel ungefär 3 av 10 gånger vilket inte gör mig någonting, däremot blir han väldigt osäker och sänker farten när han märker att det inte blir rätt. Därför låtsas jag som ingenting när det blir fel (gäller egentligen med all hundträning med Jackson) och gör om direkt som ni kan se på filmen. Han tycker att svängkommandon är otroligt svårt och det tar sin lilla tid!

Kontaktfälten däremot var otroligt fina idag! Även där hade han ett helt annan attityd och tryckte till ordentligt med framtassarna i marken vilket var otroligt roligt att se från en hund som vanligtvis trippar fram på balansen.

 


Första träningen i AgiliTeam!

Efter en väldigt lugn dag på jobbet åkte jag till min väns nyöppnade hall i Landvetter för att träna! Jag var där på invigningen men då hade Jackson agilityvila så han fick avstå tävlingarna då - så vi var där och kände på underlaget idag istället.

IMG_1761

Sedan sista helgen i oktober och en bra bit in i november har Jackson gått på vintervila och efter det har vi endast tränat på enskilda moment som till exempel svängkommandon, runt, dolda tunnelingångar och kontaktfält. Men med tanke på Ess så har vi inte hunnit med så mycket träning ändå. Sedan i mitten på sommaren har jag även märkt hur jag blivit mer och mer resultatinriktad och satt såpass hög press på mig själv att agilityn inte längre var roligt, så att ta en paus var det jag behövde för att påminna mig själv om att resultaten inte spelar någon roll så länge man får ha roligt med sin bästa vän - och det var målet med dagens träning!

Vi provade en hel del olika handlingsalternativ och Jackson verkade säkrare och snabbare än förut och japanerna och backlapsen som vi har haft svårt för förut satt som en smäck!


Glad 4:e advent!

Det är många företagare som kör med adventskalenderar i år och jag ska inte vara sämre! Dock är min adventskalender lite annorlunda mot andras.

10943490_1024579207559544_480073583_n

På grund av att Skatteverket slog fast i november att agility räknas som en sport så behöver inte vi egenföretagare betala lika mycket i moms som tidigare och på grund av detta så har jag sänkt mina priser på privatlektioner och kurser!

För mig är det otroligt roligt att hålla kurser och privatlektioner i agility - det är det jag brinner för. Men jag anser också att det inte ska kosta hur mycket som helst att gå kurser eller ta privatlektioner hos mig och då passade det mig bra att sänka priserna när jag inte behöver betala lika mycket moms som innan. Egentligen tänkte jag vänta med detta tills årsskiftet men eftersom jag har såpass många kurser ute redan och fler på ingång så gäller de nya priserna från och med idag och innebär att redan nu så har de aktuella kurserna fått sig en prissänkning! In och kolla under mitt Kursutbud.


Ess väg tillbaka - del 1.

Har ni följt min privata facebook så kan ni förstå varför jag inte bloggat på ett tag, om inte så tänkte jag berätta det nu.

Jag har haft väldigt många motgångar de senaste veckorna - inte direkt så stora motgångar, utan snarare många små. Det har varit mycket som har tagit energi från mig och knappt någonting som har gett mig energi, med andra ord har jag inte varit på topp på ett bra tag nu. Utöver allt detta så har Ess drabbats av sheltiehäl och det första jag fick höra angående detta var ''hejdå agility'' och det är inte direkt det man vill höra när ens yngsta hund skadas. Det var inte förrän jag egentligen la ut ett inlägg på facebook om att Ess hade opererats knappt en vecka efter skadan som jag fick höra att sheltiesar som drabbats har kunnat börja tävla igen.

IMG_2484

Ess är nu inne på vecka två av burvila och får nu börja gå till brevlådan och tillbaka för att rastas och på tisdag ska vi träffa ortopeden igen för att lägga upp en kortsiktig och förhoppningsvis även en långsiktig plan för hans väg tillbaka. Ess stödjer ännu inte på alla fyra ben utan hoppar gärna på tre ben, någonting som jag sakta men säkert försöker få bort eftersom veterinären tycker att det är dags att han stödjer på alla fyra ben nu. Ess har överraskat oss allihopa i familjen med att faktiskt ta det hela med ro! Han vilar nästan dygnet runt i buren och de enda gångerna han morrar eller gör andra ljud är när han vill någonting - som tillexempel gå ut och göra sina behov eller om han vill ha vatten. Annars gosar han mest med sin nya favoritleksak: en gosedjursgris, eller tuggar på tuggben. Vi hade lite förväntat oss en förbannad liten vovve som ville ut och springa marathon...

ESSYSTAD

För att aktivera en tvåårig sheltie som vanligtvis är överfylld av energi har jag gjort många träningspass med omvänt lockande och annat för att trötta ut den lilla hjärnan. Ess klarar nu av att jag lägger godis på hans framben i väntan på ett ''varsågod'', vi tränar också mycket på kontrollen i hans partytrick ''le'' då han visar tänderna på kommando. Blir han för uppspelt så morrar han gärna samtidigt eller till och med skäller men för att göra det extra svårt så måste han nu ''le'' tyst.

måndag
14
juni
Håkan, Hakon

2021
Vecka 24

Blogghistorik

«december 2016»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013
  2012