Lånehund och SM-pinnar!

Förra helgen var jag med Ess och Jackson i Lund för att tävla - dels individuellt men också med Jacksons lag.

Ess fick till många fina bitar och även om han faktiskt tog slalom i samtliga lopp så sprang han förbi första hindret på båda banorna så tyvärr fick vi inga resultat med oss hem. Jag tycker att det borde vara dags nu - när han äntligen tar slalom och allt! En pinne uppe på de fina lopp vi får till hade verkligen varit pricken över i:et, men vem vet? Det kanske blir under hans nästa tävling?

IMG_2484

Jackson gjorde också väldigt många fina lopp! Av 6 lopp totalt nollade vi 4st och fick endast en disk, en disk som jag drog på mig - så han sköter sig verkligen. En efterlängtad SM-pinne i agilityklassen fick vi med oss hem och nu är vi ett steg närmre SM 2017! 

Jag sprang också med Ess morbor Kenai under helgen och även vi fick till fina lopp! Av 6 lopp med Kenai som jag aldrig tränar med så nollade vi 5st och ett lopp med fem fel på A-hindret så jag är supernöjd! När det gäller Jacksons lag (där även Kenai är med) så kom vi igenom i både hopp och agilityklassen och fick med oss en klassvinst i agilityklassen där vi var det enda laget med tre nollade lopp - där jag stod för två av dom! En bra agilityhelg med andra ord! 

14292434_787738401368436_3590419774515122366_n

Kenai och Jackson med söndagens skörd!

För tillfället håller jag på att packa inför helgens tävling i Jönköping där det väntar dubbla individuella lopp samt dubbla laglopp för mig, Jackson och Kenai!


Svängkommandon

Eftersom jag har varit sängliggande i en vecka(!) pga den här förkylningen jag fick med mig från tävlingen i Tidaholm så har hundarna fått en väldigt lugn vecka - de har mest slappat i sängen och i soffan med mig.

Men igår hade jag äntligen lite ork och passade på att träna muntliga kommandon med både Ess och Jackson. Dels för att det verkligen behövs men också för att det passar mig perfekt nu när jag är förkyld och inte ska springa!

IMG_9822

Ess börjar verkligen förstå sina svängkommandon - iallafall när jag står bakom honom, ändrar jag min position så blir han väldigt osäker så det är någonting vi måste träna vidare på! Jackson har däremot problem med de muntliga kommandona. Han är och har alltid varit väldigt mammig av sig och har svårt för att våga ta egna initiativ, uppe på allt detta är han väldigt rädd för att göra fel vilket gör att han inte vågar prova sig fram. Han vågar inte svänga åt fel håll en gång till skillnad från Ess. Så med Jackson har jag fått lägga upp träningen väldigt annorlunda, vi tar allting i mycket små steg.

Förhoppningsvis kommer jag friskna till såpass snabbt under veckan som kommer så att jag och Ess hinner med ett slalompass innan vi åker till Skåne!


Tävlingshelg i Tidaholm!

I helgen var jag i Tidaholm och tävlade med både Jackson och Ess! Det var Jacksons första tävling sedan operationen och eftersom vi knappt har tränat agility tillsammans sedan Hulahopp så hade jag inga större förväntningar.

I agilityklassen blev det ett missförstånd inför slalom, Jackson var på väg in rätt men när jag tog steg i fel riktning så tänkte Jackson om och hängde med mig. Great dog, shame about the handler! I hoppklassen skulle vi köra exakt samma bana som de hade förra året - det är inte alla dagar man får en andra chans! Dock tror jag att vi fick en SM-pinne på den här banan i fjol, precis som i år. I övrigt så har Jackson gått riktigt fint i helgen. Han har följt mig helt perfekt tyvärr har inte kontaktfälten suttit (som vanligt) så det är något vi ska träna ännu mer på.

IMG_9841

Ess tävlingshelg har verkligen gått upp och ner. Han har missat slalom i samtliga lopp förutom ett lopp - där jag tjoade och skrek av lycka så hela Tidaholm hörde det. Tyvärr blåste kantbanden in på banan under loppet och Ess skyggade undan för dom istället för att hoppa - alltid ska det vara något! Kontaktfälten har däremot suttit helt perfekt, gungan likaså!

Eftersom jag har åkt på väldigt hög feber och en rejäl förkylning så får hundarna vila i några dagar tills jag är i form igen.

torsdag
25
februari
Sigvard, Sivert

2021
Vecka 8

Blogghistorik

«september 2016»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013
  2012