Äntligen agilityträning!

De senaste två veckorna har varit mitt schema varit fullt med olika aktiviteter vilket har gjort att hundträningen har varit nästintill obefintlig. Så när jag nu fick till en ledig helg så passade jag på att åka ner till min agilitybana och träna lite!

IMG_9846

Mitt mål på sistone har varit att träna på banor och inte korta kombinationer så igår byggde jag upp två banor på tjugo hinder vardera, en på klass 2 nivå och en på klass 3 nivå. Eftersom jag har en tendens till att ge upp på träningar om någonting inte går som jag tänkt istället för att kämpa hela vägen i mål så var det hög tid att jag ändrade på detta. Den första banan (som ni ser på filmen nedanför) var lagom att börja med för både mig, Jackson och Ess! Med mycket fart, lite tighta svängar och tillfällen att träna S-svängar på så var detta en bana jag verkligen gillade.

Även bana nr 2 hade mycket S-svängar i sig men var mycket svårare handlingsmässigt - den banan kan man se på vår facebooksida!


Tävling, nytt jobb & valp!

I några veckor nu har jag haft en otroligt stressig period som har dragit med sig sömnbrist och magkattarr - men nu börjar livets pusselbitar äntligen falla på plats och jag kan börja tänka klart igen! Vad alla dessa pusselbitar är och vad de innebär kommer ni få reda på så småningom, det ska bara landa hos mig själv ordentligt först.

ESSYSTAD

Mycket har hänt sedan jag bloggade senast: jag och Ess har varit i Ystad och tävlat, dessvärre utan resultat pga slalomstrulet som håller i sig... Jag har fått ett nytt jobb så nu har jag fyra stycken för tillfället. Mer om detta jobbet kommer i nästa blogginlägg - men ni som är vän med mig på facebook har redan sett vad det är. Familjen har även skaffat en liten valp!

casper

Casper kommer från samma kennel som Oskar och visade sig vara Oskars kusinbarn! Han har nu varit här i två dagar och börjar ta lite mer plats och vågar leka med både Ess och Jackson. Oskar däremot tycker att Casper är otroligt jobbig och går mest runt och surar... Släkten är värst, eller hur var det?


Slalom & kontaktfält

Sedan Hulahopp har Ess fått vila från agilityn, istället har vi fokuserat på konditionen genom att vara ute och springa tillsammans.

IMG_7766

Men igår plockade jag fram slalomet då det var det som aldrig fungerade för oss under Hulahoppet. Inte en enda gång gick han klart slalomet på första försöket. Under träningar händer detta knappt, speciellt de senaste två-tre gångerna så under Hula var jag  extremt frustrerad över detta. Men igår syntes det inte ett endaste spår av problem i slalom utan att satte varena ingång och gick klart oavsett vad jag höll på mig - och tro mig, jag provocerade rejält...

IMG_7819

Idag var det dags för lite kontaktfältsträning! Med Jackson var kontaktfält ingenting jag tränade särskilt regelbundet, någonting som märks tydligt på hans otroligt fina hopp över kontaktfälten. Så med Ess har jag verkligen försökt att träna kontaktfält regelbundet för att undvika alla dessa fel som Jackson har dragit på sig på balansen. Hittills har Ess gjort sitt kontaktfältsbeteende perfekt 8 av 10 gånger på tävling vilket jag tycker är mer än okej! Helst vill jag ju (såklart) ha 100% säkerhet på balansen så det är det vi jobbar mot nu.

Eftersom jag varken filmade gårdagens eller dagens träning så får ni nöja er med en träningsfilm från vårt sista genrep inför Hulahoppet istället!


Angående privatlektioner

Eftersom att jag har fått såpass många frågor på sistone angående hur tillgänglingheten för privatlektioner kommer se ut under hösten så tänkte jag att det är bättre att samla svaret i ett blogginlägg istället för att behöva svara på samma sak flera gånger.

LOGGAAAreklma

Under augusti och september kommer jag främst att vara tillgänglig för bokningar av privatlektioner följande dagar och tider:

 • Måndagar: 10-18 (OBS! Fr om den 22/8 gäller kl 10-16)
 • Tisdagar: 10-19 (stängt mellan kl 11-13) (OBS! Fr om den 23/8 gäller kl 10-15)

Jag kommer finnas tillgänglig andra dagar också men det beror på hur mitt jobbschema ser ut framöver! Vilka dagar som gäller efter september vet jag inte ännu pga personliga skäl.

torsdag
25
februari
Sigvard, Sivert

2021
Vecka 8

Blogghistorik

«augusti 2016»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013
  2012