GOTLAND 2016

I torsdags var det äntligen dags för en av agilitysveriges höjdpunkter - nämligen agility på Gotland!

Vi har varit där tre gånger nu: 2012, 2014 och 2016 och varje år har varit fantastiskt. Under torsdagen och fredagen åkte vi runt och upptäckte nya platser på Gotland och njöt av naturen och vädret - hundarna och jag gjorde årets baddebut i havet bland annat. Till skillnad från förra gången vi var där så blev det mer fotograferande och mindre shopping, så det får vi ta igen nästa gång det är dags...

13533010_1351605958190199_5069545152430864940_n

På lördagen var det äntligen tävlingsdags! Jag och Jackson gjorde inga lopp att skryta med direkt och vi kändes inte alls synkade men några riktigt fina bitar fick vi till iallafall. Jag och Ess däremot drämde till med en klassvinst med sex sekunders marginal till tvåan trots ett längre stopp på balansen! Jag upplever det som att Ess har mer tryck under tassarna för varje tävling som går nu och han vågar ta för sig mer - vilket är otroligt roligt men även en större utmaning för mig då jag inte alls har någon chans att hinna med.

13529234_1349320805085381_8731841137691895871_n

På söndagen gjorde jag och Jackson våra livs bästa hopplopp - allting stämde och vi fick med oss en SM-pinne! Agilityloppet gick däremot desto sämre. Jag tryckte på allt vad jag hade och det gjorde att Jackson flög över kontaktfältet och var allmänt ofokuserad men även där fanns en del fina bitar att ta med oss till SM i helgen. Jag och Ess hann bara med ett av våra lopp på söndagen innan det var dags att stressa iväg till färjan och vilket lopp vi fick till! Allting stämde. Allting kändes så otroligt bra! Sedan fanns det ju dock det faktum att jag inte hann undan vid slalom som jag så naivt trodde och drog på mig våra fem fel.

Nu väntar några timmars jobb med privatlektioner och kurser innan det är dags att packa klart inför morgondagens avresa till SM!


Ess hos Jenny Damm!

Idag var det äntligen dags för att träna hos Jenny Damm igen! Denna gången med Ess. Jag har ju aldrig gått kurs för någon med Ess förut och jag har länge kännt att det varit dags - så idag åkte vi till Falkenberg för att springa oss trötta inför morgondagens resa till Gotland.

IMG_1268

Eftersom jag aldrig gått kurs med Ess förut så har jag aldrig riktigt haft något konkret att gå på: vad behöver vi träna på? Så det var målet med dagens träning - att få en hel drös med läxor och det ser Jenny verkligen till att man får! Timing i framförbytena, hur vi ska träna in S-svängar på bästa sätt, experimentera med slalom och ''ta inga hinder''-kommando var bara några saker som vi numera har på ''att göra''-listan. Väldigt lärorikt och inspirerande som alltid!

Nu väntar någon timme med packning och annat inför Gotland - som förhoppningsvis blir minst lika härligt som förra gången!


Klara för SM 2017!

I helgen har jag och sheltiesarna varit på Vänersborgs BHK för att tävla, både i lag och individuellt!

IMG_0555

På lördagen var det klass 1 med Ess som gällde och där tror jag vi diskade oss i samtliga lopp, om vi inte klarade oss med typ 15 fel i ena hopploppet. Med andra ord inga resultat att skryta med därifrån men vi fick till några riktigt fina bitar i varje lopp som jag är riktigt nöjd med! Slalomet däremot fortsätter bråka på tävling... Jag och Ess har legat i hårdträning med just slalom så att det inte funkade var en besvikelse. I det sista hopploppet bröt jag loppet när Ess hade gått ur slalom för andra gången och gick raka vägen till framhoppningsbanan istället - och där funkade slalom utan några som helst problem. Mycket intressant!

IMG_1766

Igår var det dags för dubbla lagklasser och eftersom pappa var hemma med huvudvärk och min lagkompis Kina var på jobbet så fick jag två lånehundar att springa med - utöver Jackson såklart! Så 12 lopp på en dag var det som väntade när jag satte mig i bilen och rullade mot Vänersborg för andra gången samma helg. I hälften av klasserna hade jag två hundar mellan Jackson och Kenai och en hund mellan Kenai och Oskar så efter banvandringarna jagade jag runt efter folk som kunde hjälpa till att hålla den ena hunden medan jag sprang med den andra och så vidare. Stressigt värre men det löste sig! Jag och Jackson diskade oss inte i någon av loppen utan kom i mål i samtliga lopp med fem fel som max och med en riktigt bra känsla inför SM! Även de andra i laget skötte sig fint vilket ledde till två vinster, en andraplacering och en tredjeplacering! Fyra pallplatser av fyra möjliga med andra ord - och vi var därmed kvalade till Agility SM 2017 efter två lagtävlingar totalt! Helt galet!

IMG_2871

Även jag och Oskar skötte oss bra i pappas lag och där knep vi (eller ja, pappas lag) två pinnar inför SM 2017!


Rosso ♥

Som många av er kanske redan har läst på min personliga facebooksida så har vi låtit Rosso vandra vidare. Istället för att skriva ännu en lång text om detta så kopierar jag in texten och bilderna från Rossos minnessida.

IMG_0386

9 februari 2006 - 15 juni 2016

Rosso var familjens andra hund, en sheltie som påminde väldigt mycket om tjuren Ferdinand som man ser varje år på julafton. Han var, redan som valp, väldigt stilla av sig och verkade sitta och fundera en hel del. Han var också en sheltie som föredrog en dag i soffan framför en tävlingsdag - men ändå var agility en av hans favoritsysslor! På agilitybanan var Rosso en sheltie som inte satsade allt utan sprang på i ett lugnt tempo och verkade njuta av varenda sekund. På grund av hans fart och kroppsbyggnad valde vi att hålla honom i klass 2 - för att slippa de klurigaste banorna som finns i klass 3.
 

IMG_8357

Rosso har under flera år haft stora knölar under huden och har varit påverkad av det. Han blev vaktig mot andra hanar och tillslut även tikar, han ville inte att andra hundar skulle komma i närheten av honom. Under vintern 2015/2016 började han även få någon form av anfall som kom då och då - utan någon speciell koppling till något. Vi försökte föra dagbok över hans anfall för att se om de var kopplade till en viss aktivitet men vi kunde inte hitta någon koppling alls. I mars fick Rosso sitt värsta anfall någonsin - mitt i natten - och sprang runt i panik i mitt rum i två timmar innan han lugnade ner sig och kunde sova.

IMG_1265

Jag åkte till veterinären så fort de öppnade och de tog alla prover och gjorde alla undersökningar de kunde göra utan att söva ner honom, men de hittade ingenting. På grund av Rosso allmänna skick så vågade veterinärerna inte söva honom - de var rädda att han inte skulle vakna igen, att hans kropp inte skulle orka. Så de sa åt mig att vi skulle ge Rosso ett underbart pensionärsliv och ge honom det bästa avslutet på hans liv vi bara kunde.

Vissa dagar mådde han bättre och vissa dagar mådde han riktigt dåligt så när de dåliga dagarna var fler än de bättre dagarna så valde vi att låta Rosso somna in och vandra vidare till en plats utan smärta och sjukdomar.


Nya hinder och nya kurser!

I början av veckan levererades äntlingen de nya hopphindrerna som jag beställt till anläggningen! Så under veckan har jag monterat, målat, monterat och målat lite till! Jag är supernöjd - med allt!

13427958_739346812874262_6111028739643035819_n

De står stabilt (jag har försökt putta omkull dom men inte lyckats) och är väldigt lätta att bära och flytta omkring.

13412885_740058382803105_5924660846831091251_n

Jag har även fraktat ner hindrerna till Fjärås och tränat med dom och det känns så himla bra att äntligen ha riktiga hopphinder att träna på och håller kurser med. För att fira detta har jag släppt en hel del datum för privatlektioner under hela juli och har en del handlingskurser planerade - datumen till dessa kommer inom kort!


Vilken helg!

I helgen var det dags för agilitytävling (surprise surprise!) - denna gången bar det av till Ulricehamn.

IMG_3553

Ulricehamn brukar alltid arrangera toppentävlingar och det här var inget undantag! Planerna var väldigt bra att springa på, inga ojämnheter och banorna var riktigt roliga. Humöret var på topp med andra ord!

På lördagen var det bara Ess som fick springa och vilka lopp vi fick till! Utöver att slalom krånglade och att jag inte riktigt hann dit jag hade tänkt alla gånger så fick vi till många fina bitar som vi tar med oss i framtida träningar. I en av hoppklasserna lyckades vi hålla ihop hela vägen och drämde till med en klassvinst och plockade med oss vår första pinne i hoppklassen!

IMG_1268

Under söndagen var det bara Jackson som skulle köra och vi fick inte riktigt till det i något av loppen. Vi hade, precis som jag och Ess hade, många fina bitar men resultatmässigt så gick det inte - vi hade små missar i varje lopp. Igår däremot gick det bättre! Väldigt mycket bättre!

IMG_3146

Vi inledde dagen med att nolla första hoppklassen och få med oss en SM-pinne! Vi drämde sedan till med ett av våra bästa lopp hittills och kom tvåa, fick en SM-pinne, ett CERT och ett agilitychampionat!


Uppdaterat kursutbud!

De nya hindrerna är (äntligen!) beställda och jag kan nu börja planera sommarens kursschema på min bana i Fjärås!

IMG_0577

Än så länge har jag bara planerat in kurser och tider för privatlektioner för juni och första veckorna av juli men kommer inom kort släppa tider för slutet på juli samt augusti. Varmt välkomna!

söndag
7
mars
Camilla

2021
Vecka 9

Blogghistorik

«juni 2016»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013
  2012