En träning som gav otroligt mycket energi!

Gårdagens träningsvärk från all styrketräning på gymmet gjorde sig påmind under dagens agilityträning - som förövrigt gick otroligt bra!

Jacksons toppform håller i sig och det är så otroligt roligt när allting bara stämmer. Japanerna funkar äntligen på första försöket, oftast i alla fall, hans slalom är bättre än någonsin och hans kontaktfältsbeteende är även det bättre än det någonsin varit. Målet med dagens träning var att få till tighta svängar och en och annan japan vilket jag tyckte vi lyckades riktigt bra med. Jag märkte också ganska tidigt att jag sprang på mer under den här träningen än vad jag någonsin gjort förr, något som jag såg till att hålla mig till under hela träningen.

DSCN1411

Med Ess tränade jag en hel del framåtsändande och raka slalomingångar men även han fick prova på den svårare varianten av dagens kombination. Det här var andra gången vi tränade på ''runt'' i en kombination och jag tyckte han löste det riktigt fint! Jag lånade även Oskar lite grann och även han sprang på riktigt bra! Det är synd att han inte vågar ta den platsen på tävling som han gör på träning - men det kommer så småningom! Jackson är ett perfekt exempel på det.


KLARA FÖR SM!

Ja, ni läste rätt! Igår tog jag och Jackson den efterlängtade agilitypinnen vi har behövt för att kvala till SM! Jag har sedan någon vecka tillbaka lärt om Jacksons kontaktfältsbeteende med förhoppningen av att vi äntligen(!) skulle klara oss utan fem fel på balansen och äntligen satt det!

IMG_9610

Jag blev så paff när Jackson satte kontaktfältet så jag glömde helt av att rusa till nästa hinder och göra framförbytet som jag hade planerat, så det fick bli ett improviserat blindbyte istället men det fungerade det med - dock lite långsammare än första alternativet. Men vad gör det när vi äntligen lyckades nolla en agilityklass och tog den sista SM-pinnen? Absolut ingenting!

Även Ess och Oskar var med och skötte sig bra! Ess sprang som en liten raket och räddade upp min handling några gånger då jag inte riktigt var på rätt ställe och vi fick med oss en 18:e plats hem! Inte illa med tanke på att Ess fortfarande är lite för stressad i slalom. Han blev också extremt trött i huvudet så i sista loppet tog han varenda tunnel han såg - tex ca 40 sekunder in i filmen hör man mig ropa ''kom hit!'' varav han springer förbi mig och in i närmsta tunnel... Oskar ville inte riktigt springa utan var mer intresserad av omgivningen så därför strök jag oss från sista hopploppet. Jag tror det var en blandning av att det inte var husse som sprang med honom och för mycket intryck på en och samma gång så det kändes rätt att skita i sista loppet.

 

På väg till Askersund stannade vi till en snabbis i Kallebäck för överlämning av sponsorkläderna som äntligen har kommit! Niclas på C.E.P.S har designat och tryckt ett par supersnygga tröjor och byxor till mig som jag kan ha när jag håller kurser, tränar och tävlar. Så om ni känner för att inhandla nya tränings och tävlingskläder så kan jag varmt rekommendera att ni kollar in C.E.P.S facebooksida!

11011956_699833406825603_1618343243152923719_n


När allting stämmer

Igår var en sådan träning då allting bara stämde! Jackson var extremt taggad och sprang på snabbare än vanligt, Ess klarade tighta och kontrollerade svängar utan att bli sur och Oskar som alltid har haft svårt för slalom sprang 20 meter från mig (jag stod still) för att ta slalom helt på eget initiativ.

Skärmbild (21)

Jag satte upp en enkel bana med mycket raksträckor då tanken var att träna inför helgens hopplopp med Ess men bestämde mig för att även slänga in en liten klurigare del med tighta svängar för både Oskar och Jacksons skull.

Vi tränade också en hel del kontaktfält, något som också börjar se riktigt bra ut! Förhoppningen är att Jacksons kontaktfält på balansen ska sitta någorlunda till helgen då det är just en liten agilitypinne vi saknar för att kvala till SM 2016 individuellt.  Oskar har (tack och lov!) naturliga running contacts på balansen så där är det inga problem, till skillnad mot med Ess som har naturliga flying contacts... Men även de börjar arta sig!

 


Genrep och pensionärsagility

Nästa helg är det äntligen dags för att tävla igen! Jag kommer köra elva lopp under två dagar vilket ska bli riktigt roligt. Ess ska köra tre hopplopp och Oskar och Jackson ska köra dubbla klasser i både hopp och agility. Därför åkte jag, pojkvännen och ett knippe sheltiesar till hundarenan för ett genrep!

IMG_2045

Jackson och Ess är i riktigt bra form och det känns otroligt skönt inför de kommande tävlingarna. Oskar har jag inte kört med sedan i maj förra året och det var på tiden att vi fick ett genrep tillsammans. Han har blivit mycket säkrare och snabbare sedan jag körde med honom sist så det ska bli riktigt roligt att rusa runt i klass 2 med honom nästa helg.

Även Rosso fick vara med och springa runt lite. Han är ju pensionerad från tävlandet sedan ett tag tillbaka så för hans del är det enklare kombinationer utan krav som gäller. Kravlös, rolig pensionärsagility helt enkelt!

IMG_0616

Andreas körde en del agility han med, först med Rosso men sedan bestämde vi oss för att öka tempot och svårighetsgraden lite så då fick han låna Jackson. För att vara tredje gången han någonsin provade agility så går det otroligt bra - tänk om man kunde varit så duktig redan vid sin tredje agilityträning någonsin?


När en dröm går i uppfyllelse

Sedan 2011 har jag varit känd som hon som alltid pratar om agility bland mina klasskompisar och lärare. Det var då jag var hjälpinstruktör på en av pappas kurser för första gången, det var också då jag kände att det var just att hålla agilitykurser som jag ville hålla på med.

Fram till tredje året på gymnasiet pratade jag alltid om att starta eget för att kunna hålla kurser och privatlektioner utan att egentligen förstå allt jobb som det innebär med en egen firma. Det var min dröm. Därför valde jag att läsa företagsekonomi under sista året - med just målet att starta eget.

IMG_6817

Fram tills jag fick mitt första jobb efter studenten har jag inte behövt starta ett eget företag eftersom jag inte tjänat tillräckligt mycket för att behöva betala skatt, detta har jag haft intyg på från Skatteverket. Men i och med att jag i år tjänar mer än den lägre gränsen så behöver jag ha en egen firma för att kunna hålla kurser och privatlektioner. Detta för att inte jobba svart.

Så för flera veckor sedan började jag skicka in alla uppgifter och förbereda för den 7 mars som skulle bli dagen jag officiellt har ett eget företag! Igår höll jag min första privatlektion som egenföretagare och det kändes otroligt roligt. Inte bara för att det var en lektion som gav mig otroligt mycket energi utan också för att detta är en dröm som gått i uppfyllelse!


Kontaktfältspanik

Dessa kontaktfält...

Med Ess pendlar jag mellan tanken 2 på 2 av och RC, mest för att ena träningen kör han klockrena 2 på 2 av på targeten när jag säger tryck och på andra träningspass när jag säger tryck så springer han i full fart framåt. Och pga brist av tid till att träna just nu så koncentrerar jag mig på handlingen och hoppbanor de få träningar jag hinner med - vad jag ska göra med hans kontaktfält orkar jag inte ens tänka på just nu.

IMG_3754

Jacksons kontaktfältsbeteende har aldrig funnits där, något som egentligen inte gjort så mycket förrän nu. Han har träffat med en tass ibland och flera tassar ibland, samt missat ibland. Pga hans personlighet och att jag inte trott att vi skulle komma så här långt som vi har gjort så har jag inte lagt någon energi på kontaktfälten - men nu när vi saknar en agilitypinne inför SM 2016 så börjar paniken sakta men säkert smyga sig framåt. När vi står på startlinjen på SM så vill jag inte tvivla på hans kontaktfält. Running Contacts med Jackson har jag försökt flertalet gången med hjälp av olika instruktörer men eftersom han är såpass försiktig av sig så vågar han inte springa fullt - det som behövs för RC. Därför har jag under senaste tiden tränat in 2 på 2 av med honom, jag har länge känt att han behöver en tydlig uppgift på kontaktfälten och därför har jag valt att satsa på 2 på 2 av.

Ess kontaktfält lär däremot vara ett mysterium ett tag till.


Återförenade (+ lånehund!)

Efter en vecka i de kallare delarna av Sverige är jag tillbaka i slaskiga Göteborg igen, återförenad med hundarna. Utöver att Ess verkar ha gjort ett sista ryck och växt till sig lite i ansiktet och att Jackson är lite extra klängig så är allting sig likt.

IMG_2014

Fram till nästa helg kommer fokuset ligga på att träna inför Kumlas agilitytävling, där jag förutom att springa med Ess och Jackson även kommer springa med pappas sheltie Oskar. Jag grundtränade Oskar för flera år sedan men sedan dess så har pappa tränat och tävlat med Oskar så att få låna honom i några lopp ska bli riktigt roligt! Oskar är även den enda hunden vi har som har naturliga Running Contacts så att bara få springa på utan att fundera på om vi fick fel eller inte på balansen ska bli väldigt skönt.

Så under lite mindra än två veckor kommer jag försöka få till så många träningstillfällen jag bara kan, speciellt med Oskar.

IMG_2045

torsdag
25
februari
Sigvard, Sivert

2021
Vecka 8

Blogghistorik

«mars 2016»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013
  2012