God Jul!

Hoppas ni har haft en riktigt God Jul allihopa!

10570492_1218242884859841_8914804636122609137_n

Själv har jag firat hemma med familjen, hundarna och mormor vilket var mysigt som alltid. Kollat på Kalle Anka, ätit julmat, lyssnat på julmusik, öppnat presenter och spelat sällskapsspel - en typisk julafton helt enkelt. Även hundarna får julklappar, något som har varit en tradition sedan flera år tillbaka. I år fick de varsin liten låda med varsitt ben och lite olika sorters hundgodis som mestadels är Jackson och Oskars priser från i år. Från det att jag la hundarnas julklappar under granen låg Oskar där och vaktade granen och fick hjälp av brorsorna att smyga fram och försöka öppna paketen, så jag fick sitta som vakt medan mamma och mormor var i köket och förberedde inför paketöppningen.

Hundarna var mer än nöjda med sina paket och la sig i varsitt hörn av vardagsrummet för att kunna gnaga på sina favoritben i fred medan vi tvåbenta öppnade våra paket. 

10259326_664360330372911_1726703990106978936_n

Idag blir en väldigt lugn dag. Träningsvärken från gårdangens gympass har smugit sig fram så dagens stora aktivitet får nog bli att städa hela rummet med julmusik i högtalarna. Eftersom Ess har varit halt i veckan får även RC-träningen vänta några dagar till. Han går precis som vanligt igen men jag vill ändå inte sätta igång med träningen för tidigt eftersom varken vi eller veterinären vet varför han helt plötsligt slutade stödja på sitt bakben. Men han går som sagt precis som vanligt igen och visar inga tecken på smärta eller någonting, han är lika galen och glad som alltid!


Ännu mer Running Contacts (+ film!)

Imorse drog jag med mig Ess och pappa ut i trädgården (läs: leran) för att träna RC med Ess och få det på film. Det är knappt man hinner se när Ess rusar i 110 över plankan och ännu värre är det att redigera en träningsfilm med ett rött sträck som flyger fram över skärmen, men kul är det!

Ögonblicksbild 1 (2015-12-20 11-53)

En av dagens träffar!

Totalt har vi kört tre träningspass den här veckan och det är först idag som han börjar tänka till ordentligt. När han har missat så har han ändå rusat fram till bollen och jag har fått säga ''loss'', men idag, skicket efter en miss, så sprang han inte efter bollen utan stannade upp och tittade på mig - trots att han faktiskt träffade... Det var som att han frågade mig om det verkligen var okej att han tog bollen, trots att jag sprang mot bollen och klappade i händerna och ropade ''braaaaa, ta den, ta den!!!''. Mina grannar måste tro att jag har en skruv lös någonstans, haha! Men när jag hade plockat upp bollen och kastat den igen så vågade han leka med den och springa på igen.

Några missar blev det (som väntat så här tidigt i träningen) men det blev ändå många riktigt snygga träffar som jag är mer än nöjd med!

Angående det spännande inlägget som skulle kommit upp i fredags: Ett möte som skulle blivit av blev inte det, för det glömdes bort av den motsatta parten... Men förhoppningsvis kanske det inte glöms av nästa försök!


Running Contacts - del 1

Kontaktfältsbeteenden... Jag har länge velat fram och tillbaka mellan 2 på 2 av och Running Contacts för Ess. Får han avgöra själv så går han upp på balansen och kör 2 på 2 av frivilligt och på eget initiativ, jag däremot har aldrig gett mig in i RC-världen ordentligt på grund av bristen på tålamod. När jag nästan hade bestämt mig för RC skrev en vän på facebook: ''Nu sitter äntligen RC på full balans! Efter 70 träningspass''. Då kände jag direkt att jag om någon inte har tålamod för det. Men som jag skrev innan så har jag aldrig gett mig in i RC-världen ordentligt så idag bestämde jag mig för att göra ett ordentligt försök.

IMG_3754

En bild från i somras då jag tränade RC med Jackson.

Så efter att ha tittat runt lite på youtube för motivation så drog jag med mig Ess och min hemmagjorda planka som ska likna en balansnedfart ut i trädgården för att träna en stund. I början sprang Ess bara på för att få jaga ikapp bollen men efter att jag belönat några gånger då han råkat träffa rätt började han tänka till lite. Jag har valt att belöna de olika träffarna på följande sätt:

 • Perfekt träff = jätteglad matte + få leka med bollen i någon minut innan nästa skick
 • Bra träff/träff med någon tass = jätteglad matte och få bära bollen till starten
 • Ingen träff alls = släppkommando för bollen och kalla tillbaka honom

IMG_0136

Redan efter en stund märkte jag hur han tänkte till och för varje träff blev han säkrare och säkrare och satte snyggare träffar. Sprang han hela vägen på plankan fick han ju leka med bollen en bra stund innan matte ville ha tillbaka den... Självklart blev det en och annan miss men då var det bara till att kalla tillbaka honom och köra igen. Någonting jag har märkt när jag tränar med hundarna (Ess speciellt) är vikten av att jag är 100% konsekvent - annars gör han som han vill.

Förhoppningsvis går det minst lika bra på nästa pass som får bli på fredag! Då kommer jag även presentera lite spännande saker som kommer hända i början av nästa år här på hemsidan, så håll utkik!


Agilityträning och julpyssel

I söndags var jag och Ess på hundarenan för att träna! Vi satte upp en bana som hade delar som var perfekta för den typiska distanshandlingen som finns massor av i klass 1 samt många delar man kunde jobba nära hunden för att få till riktigt snygga svängar. Vi tränade även en hel del på självständiga slalomingångar!

IMG_2424

Ess flyter fortfarande gärna ut i svängarna, så det är någonting vi verkligen behöver träna på. Det är jätteskönt att kunna skicka ut honom och ta hinder självständigt men jag vill gärna inte att det tar flera meter innan han börjar svänga tillbaka till mig. I klass 1 är det inte så farligt att han flyter ut men när vi kommer upp i klasserna sedan kan jag tänka mig att han gärna flyter ut och tar fel hinder, men förhoppningsvis har vi tränat bort det tills dess.

När det gäller slalom så är Ess helt fast! Han älskar slalom och utvecklas i raketfart. Han klarar redan slalomingångar som Jackson har haft svårt för fram tills förra året... Helt galet! Skillnaden på Ess och Jackson sitter mest hos mig som tränare, jag har så mycket mer kunskap om grundträning mot vad jag hade för fem år sedan när jag började grundträna Jackson.

IMG_9459

I övrigt har det varit väldigt lugnt på hundträningsfronten. Jackson har fortsatt vila i några veckor till och sover mest, Oskar har lite agilityvila han med och Rosso njuter av livet som en pensionär. Jag själv jobbar en hel del just nu och när jag inte gör det så pysslar och dekorerar jag i hemmet, det blir mycket juldekorationer nu och jag är till och med klar med alla julklappar vilket känns väldigt skönt!

söndag
7
mars
Camilla

2021
Vecka 9

Blogghistorik

«december 2015»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012