En ny resa är påbörjad!

Idag inleddes Ess resa mot Running Contacts! Efter många om och men bestämde jag mig för att träna mot ett RC-beteende på balansen för att se var det här slutar. Funkar det inte av någon anledning, eller om jag tappar tålamodet på vägen, så kommer vi byta kontaktfältsbeteende men än så har vi en plan för träningsupplägget.

IMG_2706

Dagens träningspass (som också var det första) gick över förväntan! På femton skick satte han fem perfekta träffar, tre höga träffar, två väldigt låga träffar (han var knappt på brädan med baktassarna) och fem missar. Ett riktigt bra första pass om ni frågar mig! De missar han väl gjorde var gigantiska hopp över kontaktfältet med världens lycka - vad är det man säger? Hundträning ska ju vara kul... 

Under veckan som kommer har jag fullt upp så om jaginte hinner klämma in ett träningspass de närmsta dagarna så måste det helt enkelt vänta till helgen. Det är iallafall kul att vara igång, ha en plan och att se lite resultat.  


Rosso går i pension

Rosso har sedan en tid tillbaka blivit i sämre skick. Han hör sämre och sämre, synen är inte heller som den brukar och han gör nästan igenting annat än att sova - han håller på att bli gammal helt enkelt. Han är inte sig själv och blir väldigt rädd när någon av oss tvåbenta lämnar huset. Det går snabbt åt fel håll och vi vet inte hur mycket sämre han kommer bli nu under vintern så därför har vi valt att, preliminärt, pensionera honom från agilitytävlandet.

IMG_9870

Han kommer fortfarande få träna ibland (han måste fortfarande hålla igång) men inte på samma sätt som förut. Beroende på hur han mår i framtiden så kommer han få köra lite pensionärstävlingar och kanske en och annan inofficiell klass. Detta är inte helt hundra procent bestämt men som sagt går det ganska snabbt åt fel håll för Rosso nu och då känns det inte rätt att köra på som vanligt. Han fyller ändå snart 10 år, ingen ålder för vissa hundar kanske men för Rosso har det visat sig vara det. Han kommer inte köra agility på samma sätt som förut utan få den träning och motion han behöver i andra former.


Vinterprojekten: RC eller 2 på 2 av?

Årets sista tävling för vår del närmar sig och jag har redan nu börjat fundera på våra vinterprojekt!

För Jackson är det väldigt enkelt, det blir agilityvila några veckor innan vi börjar bygga muskler och förbereda oss för vinterns kontaktfältsträning. Efter Novemberrusket ska vi till massören som ska känna igenom honom ordentligt och sedan har hon rekommenderat vintervila, något vi alltid gör - med undantag för förra året. Sedan börjar vi som alltid bygga upp styrkan och konditionen innan vi sakta men säkert börjar träna inför våren och sommarens tävlingar!

IMG_0136

När det gäller Ess så ser vi Novemberrusket som ett kvitto för vad vi behöver träna på under vintern. Utöver det vi märker på tävlingsdebuten så måste vi få in ett kontaktfältsbeteende inför sommarens tävlingar. Just nu pendlar tankarna mellan hur farlig han kommer bli på tävlingsbanorna om vi får till Running Contacts och hur mycket han älskar två på och två av. Jag började lära in ett targetbeteende på honom redan som liten och han älskar det! Slänger jag targeten på marken rusar han dit och ställer framtassarna på plats utan några som helst problem. Två på och två av kommer antagligen slita mer på honom i längden, men han älskar targetträning - running contacts har han väldigt svårt för men det kommer inte slita på honom lika mycket i längden.

Förhoppningsvis har jag bestämt mig innan det är dags för att ta tag i träningen. Den som lever får se vad vi kör på helt enkelt.


Distriktsmästerskap i Agility 2015

Helgen har spenderats i Vårgårda för en av årets roligaste tävlingar!

Under lördagen hade jag inga förväntningar eller mål - bara  att gå in och springa snabbare än någonsin och försöka hålla uppe tempot som vi fick hos träningen hos Jenny Damm. Sagt och gjort, under hoppklassen drog jag på ordentligt vilket var ett bra sätt att börja dagen på efter som vi ändå inte behöver några fler SM-pinnar i hoppklassen. En riktigt bra tid och ett nollat lopp räckte till en tredjeplacering och pinne!

I agilityloppet bestämde jag mig för att satsa ordentligt. Det var en riktig springbana så det var bara till att köra - även där nollade vi (trots att Jackson knappast var på kontaktfältet på balansen...) och fick en välbehövd SM-pinne!

IMG_7832 - Kopia - Kopia - Kopia

Idag var det äntligen dags för Agility DM! Innerst inne siktade jag på att hamna på pallen för tredje året i rad, något jag inte vågade säga till någon då det blev för verkligt då. Jag satte allt för stor press på mig - någonting jag har börjat med på sistone. I agilityloppet började jag med att läsa in banan fel och fick justera till min banvandring i sista sekund... Inte världens bästa uppladdning men det var bara till att gå in och köra. Loppet gick riktigt fort och vi var nollade fram till näst sista hindret då Jackson gjorde ännu ett hopp av balansen. Det är samma sak varje gång på tävling och om jag ska vara helt ärlig så börjar tålamodet försvinna för dessa RC. Så humöret var inte på topp när jag kom i mål - mitt mål för hela dagen var inte nåbart längre. Vi låg på en 20:e plats inför finalen.

Så i finalen var det bara till att gå in och köra. Vi hade absolut ingenting att förlora då vi redan var långt ifrån en pallplats och det var bara till att göra det bästa av helgens sista lopp! Så jag gav allt. Jag och Jackson gjorde vårt absolut bästa hopplopp någonsin och med en supertid räckte loppet till en andraplacering i hopploppet! Totalt vet jag inte vad vi hamnade på men vi hamnade på pallen ändå, även om det inte var på sättet vi tänkt oss.

Jag är otroligt nöjd med Jackson under helgen! Bortsett från hans RC som lyser med sin frånvaro på tävling så går han hur bra som helst. Tightare, snabbare och säkrare än någonsin! Jag kan skicka honom på hinder som är flera meter bort och han tvekar inte en sekund - något han verkligen inte skulle våga för bara något år sedan. Han känns otroligt säker just nu och det är skönt att vi fick avsluta helgen med ett superlopp!

 12108770_1179707152046748_9095160794528706526_n


Uppladdning inför DM

I veckan har vi laddat upp inför årets distriktsmästerskap i agility som går på söndag!

IMG_0128

Under tisdagens korta träningspass la vi fokuset på tighta svängar och slalomingångar. Jacksons slalom fortsätter imponera på mig, han sätter riktigt snygga ingångar och han är bättre än någonsin på slalom. Hans tigtha svängar börjar faktiskt bli riktigt snygga och självständiga - jag behöver inte längre vara vid hindret och markera svängarna utan kan hålla mig någon meter ifrån hindret och på så sätt ha mer tid över för att hinna till nästa hinder. Även Ess fick vara med och springa lite.

Igår var jag och Kina (en i laget) uppe på hundklubben för ett sista genrep inför helgen! Fokuset låg på kontaktfält, tighta svängar och en massa spring. Av totalt cirka 20 skick på balansen gjorde Jackson 15 perfekta träffar, tre höga träffar och två missar - vilket är ett riktigt bra facit! Jag vågar nästan hoppas på att han har förstått sina running contacts! A-hindret sätter han som vanligt och gungan är han stensäker på för tillfället. Full fart ända upp på gungan, tvärnita och sedan vänta på släppkommando. Jag hoppas verkligen att detta håller i sig i helgen!

Nu väntar en dags vila för Jackson innan det är tävling! På lördag är det en vanlig klass tre tävling och på söndagen är det äntligen dags för årets distriktsmästerskap! Vi kör individuellt för fjärde året i rad och representerar Göteborgs Hundungdom i lag för tredje året i rad.


Agilityuppvisning

Sheltiesarna fortsätter imponera, inte bara mig utan även på ett gäng äldre damer som igår ville titta på en agilityuppvisning - så jag och vovvarna fick ställa upp.

IMG_0093

Ess (16 mån), Oskar (5 år), Jackson (6,5år) och Rosso (9,5 år)

Mormor och hennes väninnor var ute på sightseeing igår och bestämde sig för att titta förbi för lite agilityuppvisning, som tur var hade vi en bana uppe och fyra shelties som alltid känner för att träna lite. Först ut var Jackson som jag körde lite raksträckor och svåra slalomingångar med. Jacksons slalom är för tillfället helt perfekt! Slalomingångarna sitter till 100% och han springer på självsäkrare än någonsin, han är i toppform! Sedan var det dags för Ess som fick visa upp en enklare variant, han fick springa raksträckor och raka slalomingångar. Han kan svårare slalomingångar även han men just nu lägger vi fokus på raka ingångar eftersom det är det han lär stöta på i klass 1.

IMG_0146

Oskar fick köra lite tighta svängar och hyfsat svåra slalomingångar. Målet med hans slalomträning är att han så småningom ska klara samma ingångar som Jackson klarar, men det lär ta ett tag. Vi jobbar på helt enkelt! Rosso fick springa någon enstaka raksträcka och lite slalom - gamlingen kan han! Han kan mycket svårare saker men eftersom vi börjar fundera på att pensionera honom så kör han väldigt enkla och raka banor när han väl får träna.

IMG_0099


Inför klass 1

Jag och Ess jobbar på inför klass 1 debuten. Den här veckan har vi kört korta slalompass nästan varje dag och både igår och idag har vi fokuserat på att jobba bort hans j*kla rivningar!

IMG_2706

Ess är en hund som vill göra allting i 110 och gärna springer på rakt fram vilket har gjort att han gärna skiter i att lyfta på benen i tighta svängar, något jag skulle tro blir bättre när han har fått mogna till sig lite, han är ju bara 16 månader än så länge. Redan efter dagens pass verkar det som att han koncentrerar sig mer och inte stressar fram - men det kan ju vara önsketänkande...

När det gäller slalomet så går det både upp och ner för tillfället. Gårdagens pass gick rent åt skogen: han gick ur nästan hela tiden och verkade inte alls fokuserad, det gick inte bättre när jag satte på fler bågar heller. Jag kollade igenom honom och han hade inte ont någonstans iallafall vilket var skönt! Dagens pass däremot gick riktigt bra! De extra bågarna jag la på igår fick sitta kvar (totalt 4 bågar nu) men det var som en helt annan hund. Fullt fokus, satte varenda ingång utan några problem, han sprang också och sökte upp och genomförde hela slalomet från ungefär 15 meters avstånd när jag stod och pratade med pappa, helt frivilligt.

IMG_3660

Förövrigt tränar vi en hel del starter och framåtsändande nu - något som verkligen behövs med en liten racersheltie! Starterna är stabila som bara den och framåtsändandet är lika säkert som alltid. Nu är det bara säcken och däcket som vi behöver träna lite mer på innan vi känner oss redo för debuten!

söndag
7
mars
Camilla

2021
Vecka 9

Blogghistorik

«oktober 2015»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012