Kontaktfält som bara blir värre och värre...

Igår var det dags för del 2 av 3 av Trippelchansen, banorna var mycket svårare än förra gången vilket innebar färre nollor och många fler diskade ekipage.

IMG_4471

I agilityloppet hoppade Jackson balansen, vilket innebar att jag tappade fokus och tog om = disk. Det är jättetråkigt hur han missar på tävling och detta har lett till missar på träning också, snart ger jag upp... I övrigt var loppet fint. I hopploppet gjorde Jackson en snurr som jag verkligen inte förstod varför han gjorde, vilket ledde till fem fel. Annars var loppet riktigt fint och jag är nöjd!
När det gäller tävlingsmotivationen så lyser den med sin frånvaro, missarna på kontaktfälten gör mig riktigt irriterad och besviken. Jag förstår verkligen inte vad problemet är: på träning sätter han fina träffar (långt ner på kf) med 100% säkerhet men på tävling hoppar han av en decimeter innan kontakfältet vilket i sin tur nu har lett till missar på träning också...


Att förlora motivationen...

Jag vet inte var jag ska börja, helgens tävling i Halmstad har verkligen varit som en berg-o-dalbana av känslor: glädje, ilska, förvirring, tårar. Ja, allt på en och samma gång. Efter helgens lopp i Halmstad har jag ingen riktig tävlingsmotivation kvar med Jackson och jag vet inte varför...

IMG_4472

Första loppet på lördagen gick bra, jag var lite sen på några ställen men vi lyckades ändå få med oss en SM-pinne i hoppklassen! Familj och vänner gratulerade mig till SM-pinnen men jag var inte där mentalt, ''vad är det för speciellt med det?'' tänkte jag, jag var ändå inte glad. I agilityloppet hoppade Jackson kontaktfältet och då kände jag mig så otroligt ledsen, arg och förvirrad. Arg för att jag inte förstod varför han hoppade kontaktfälten, missförstå mig inte - jag var verkligen inte arg på Jackson, jag var arg för att jag inte förstod. Jag var ledsen för att just då kände jag att all träning vi hade lagt ner var helt i onödan och för att stressen över kontakfälten kom tillbaka i samma sekund som jag såg hoppet över kontaktfältet.

IMG_4466

Samtidigt vet jag att ett hopp på tävling kan hända, något som väldigt många försökte övertala mig om. Jackson var taggad och då är det lätt för honom att gå tillbaka till gamla vanor.

Söndagens agilitylopp däremot gick riktigt bra och var precis det jag behövde för att sluta tänka på lördagens agilitylopp. Jag och Jackson fick med oss 10 fel men en riktigt bra tid och attityd och jag är riktigt nöjd! Inför hopploppet hade jag verkligen ingen energi, jag hade en nyligen stukad fot och var väldigt hungrig så jag var inte alls med. Det blev ett litet missförstånd mellan mig och Jackson och jag orkade inte ens rätta till det, jag bara sprang av banan.

IMG_4449

På vägen hem satt jag och funderade över varför jag kände som jag gjorde, varför jag inte hade någon tävlingsmotivation kvar. Jag kommer verkligen försöka att hitta tillbaka, för min och Jackson skull. Han är en fantastisk hund, tävlingskompis och bästa vän och han älskar att träna och tävla agility med mig mer än något annat - därför måste jag hitta motivationen igen.

IMG_3804

Förutom att köra fyra lopp i klass 3 har jag även kört ett agilitylopp i klass 1 - med Oskar! Pappa jobbar för fullt, för tredje året i rad, att få igång Oskar och få honom att springa på tävling. Nu börjar pappa tappa tålamodet - vilket jag har full förståelse för, att ALLTID behöva vara positiv för att få igång en hund på tävling är verkligen inte lätt. Så igår bestämde jag mig för att göra allt för att tagga igång Oskar... Och det gick! Han sprang på riktigt bra och hade en bra attityd loppet igenom. I hopploppet, som pappa körde senare på dagen, sprang Oskar på riktigt bra! Nu är dom äntligen på gång!


Running Contacts: Uppdatering

Dagarna fram till studenten är minst sagt kaosartade, jag är knappt i skolan alls men ändå har jag hur mycket som helst att göra. Idag har jag iallafall haft mitt sista prov och alla kurser börjar avslutas. När det gäller hundträningen har jag också en hel del att göra. Jag och Jackson håller på att träna in Running Contacts samtidigt som jag ska lära Ess alla hinder, samtidigt som jag och Jackson är mitt uppe i tävlingssäsongen 2015, samtidigt som vi ligger i hårdträning inför SM...

IMG_2268

Sedan förra deltävlingen av Trippelchansen har jag och Jackson tränat Running Contacts nästan varje dag. Förra veckan trillade poletten äntligen ner och Jackson tar nu hela balansen med fina Running Contacts! Senaste träningspasset gick också riktigt bra, även om jag helt hade glömt av att kolla om det var kurs på hundklubben så vi hann ''bara'' med fem skick på balansen och han satte allihop, så de senaste tre träningspassen har träffarna suttit till 100% oavsett min position vilket är jätteskönt speciellt eftersom jag verkligen har haft kontaktfältspanik inför SM. Han är bäst helt enkelt, min Jackson!


Födelsedagsbarn + slalominlärning

Igår firade vi Ess som fyllde ett år med agilityträning och ett smakprov på pannkakorna som vi åt till middag.

IMG_7493 - Kopia

Jag lovade mig själv när vi skaffade Ess att slalominlärningen skulle vänta till han var ett år, så igår satte vi (äntligen) igång! Planen var att prova lära en hund slalom med hjälp av bågar eftersom jag aldrig har använt den metoden förut och det verkar gå riktigt bra. Igår körde vi totalt 10 minuter, varav 5 minuter gick åt till att tala om för Ess att slalombågarna INTE används på samma sätt som en target, dvs drämma framtassarna på dom och vänta på ett släppkommando... Efter mycket skratt och lite lätt irritation över att han aldrig verkade förstå att slalombågar inte är samma sak som en target så började han äntligen förstå.

IMG_2511

Idag körde vi pass nummer 2 som gick betydligt bättre, även idag körde vi ett pass på 5-10 minuter. Nu tar han 4 pinnar i helt okej fart och med lite självförtroende så nu är det bara att jobba vidare med det! Nästa pass blir senare ikväll och sedan kör vi nog några korta pass imorgon också innan det blir vila.


Vi kämpar på!

Det är mycket som behöver tränas på nu för tiden: Ess ska lära sig en hel del inför hösten då han (förhoppningsvis) är klar för tävlingsdebut, Jackson och jag ska känna oss redo för SM och då måste kontaktfälten sitta!

IMG_2216

Så vi jobbar på med agilityträning nästan varje dag, det är alltid något som behöver slipas lite extra på. Jacksons kontaktfält, till exempel. De börjar däremot bli riktigt fina nu och han sätter sina RC ungefär 9 av 10 gånger på fullhöjd från halva balansen ungefär, eftersom vi började backchaina hans RC med mattmetoden (som vi jobbade lite halvt med förra året) så har det gått ganska fort att komma tillbaka till någon form av kontaktfältsbeteende.

När det gäller Ess så utvecklas han i racerfart, han tar till exempel gungan helt perfekt efter 5 små träningspass på 5 minuter vardera. Det är läskigt hur fort han lär sig saker, mitt lilla agilitymonster! Idag åkte vi upp till GMBK för att träna tillsammans med Carro med målsättningen att Ess skulle få jobba lite med att förstå min handling samt att jag skulle få träna ihop mig med Tracy som jag ska tävla med i Halmstad. Även Jackson fick hänga med och skötte sig riktigt bra, han fick till några riktigt snygga träffar på kontaktfältet samt fick sträcka lite på benen på hoppkombinationen jag och Carro hade satt upp för unghundarna. 

Nästa träningspass blir antagligen redan imorgon då det är mer kf-träning som står på schemat, annars blir det definitivt nu i helgen!


Ominlärning av kontaktfält

Efter att Jackson förra helgen bytte kontaktfältsbeteende till flying contacts (1,5 månad innan SM...) så nu är det panikinlärning av running contacts som gäller!

IMG_2268

Den här veckan har vi hittills haft tre träningspass och Jackson gör små, små framsteg. Idag ska vi upp till hundklubben igen för att fortsätta träningen och planen just nu är att köra korta träningspass nästan varje dag för att hinna med ominlärningen innan SM.


Trippelchansen - del 1 av 3

Igår åkte jag och Jackson upp för att för tredje året i rad tävla i Trippelchansen, en cup med tre deltävlingar som GMBK arrangerar.

Det regnade från att vi kom dit till vi skulle hem och varken jag eller Jackson var särskilt sugna på att tävla i regn men det var bara att bita ihop. I agilityklassen gick det riktigt bra, vi var nollade fram till balansen då Jackson hoppar över kontaktfältet... Detta är något han har börjat med på sistone och det känns verkligen inte bra med tanke på att SM är om mindre än 2 månader!! Så inför hopploppet var mitt humör inte på topp och sämre blev det när Jackson springer bort från sista hindret. Jag har honom bredvid mig och säger ''fram, fram'' när han helt plötsligt vänder från min vänstra sida - ut till höger och fortsätter springa... En väldigt förvånad och lite irriterad matte kan jag lugnt säga att jag var.

IMG_2262

För att inte detta skulle gå ut över Jackson (som har väldigt lätt att bli låg när han märker på mitt humör att han har gjort något fel) så gav jag Jackson till pappa så att han kunde gå av honom.

Jag och Jackson har inte tränat för någon på ett väldigt bra tag och när det var ett tag sedan sist så börjar vi tappa formen. Vi börjar lata oss och tränar på det vi redan kan eller bara tränar för att det är kul, vi jobbar inte mot något mål. Så misstagen igår (och i helgen) beror antagligen på att det var ett tag sedan vi hade någon som sa åt oss vad vi behöver jobba mer på. Så just nu har jag planerat att gå privatlektioner hos de flesta instruktörer jag känner till samt träna, träna och träna på balansen tills vi har ett kontaktfältsbetende. För det ska gå. Vi ska tillbaka!


Halvvägs till Agility SM 2016!

Efter en och en halv veckas sängliggandes med feber, yrsel och andra symptom bar det av till Skåne för en helgs agilitytävling.

Jag var helt ur form (som väntat) och lördagens fyra första lopp var katastrofala! Jag ville springa, men benen bar verkligen inte så jag bröt samtliga lopp och fick gå av och hämta andan vid kanten av banan. Men efter mat och lite sömn gick det bättre! Det var dags för lagklasserna och jag och Jackson sprang på riktigt bra och vi nollade båda loppen, lagkamraterna skötte sig också riktigt bra vilket ledde till en SM-pinne i agilityklassen.

IMG_2157

På söndagen mådde jag ännu lite bättre och kunde fullfölja samtliga lopp, individuellt och i laget. I agilityklassen var jag och Jackson en halv sekund (!) från SM-pinne och i hoppklassen tryckte jag bort honom från första porten i slalomet vilket slutade i en vägran. När det var dags för lag var jag helt slut men efter att Ess hade rymt och lyckats reta upp mig rejält sprang jag på riktigt bra. Agilityloppet räckte till en vinst och SM-pinne till och även hoppklassen lyckades vi nolla alla tre i laget och vi fick med oss ännu en SM-pinne!

IMG_2277

Jag är jättenöjd med min och Jacksons insats i helgen, vi nollade samtliga laglopp och Jackson har även lagt i en växel till i år så nu går det ännu fortare än vad jag är van vid vilket är riktigt roligt. Nu väntar två helger utan tävlingar innan vi åker till Halmstad, men innan dess ska vi hårdträna kontaktfält och fortsätta med hinderinlärningen med Ess.

söndag
7
mars
Camilla

2021
Vecka 9

Blogghistorik

«maj 2015»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012