Miljöträning med Ess

I lördags var jag med pappa i Vårgårda för att coacha honom och Oskar på tävlingen samt för att köra ett hopplopp med min kompis collie i klass 2. Det var längesedan jag tävlade i klass 2 och hopploppet i lördags fick mig att inse hur mycket jag saknar de lägre klasserna i agility, när man bara kan dra på i full fart utan samma allvar som det finns i klass 3.

Jag har varit sängliggandes sedan i torsdags och att åka iväg på en tävling var kanske inte mitt smartaste val men det var kul den stunden jag inte kände av varken yrseln eller febern. Jag passade också på att ta med mig Ess så att jag kunde fokusera på att miljöträna honom inför hans kommande tävlingar och han skötte sig utmärkt! I början var han lite osäker på grund av alla hundar och människor som var överallt men efter att ha suttit vid mina fötter en stund så åkte svansen upp när han såg att det var agility hundarna sysslade med.

Jag trodde att han skulle sitta och skälla mot de tävlande i all evighet när han väl hade börjat men till slut kunde han faktiskt lägga sig tyst och stilla i hundburen några stunder under dagen, jag tror till och med att han somnade en stund...


Lagträning

Igår åkte jag, Jackson och Ess upp till hundklubben för att träna med laget!

Vi satte upp två väldigt svåra kombinationer som vi allihopa hade svårt att komma ihåg men det svåraste var att få hundarna dit vi ville, när vi väl visste vart vi skulle... Jag körde med Jackson och Saras terrier Eskil eftersom jag ska tävla med honom på nästa lagtävling. Jag har kört med honom förut men vi kände ändå att jag och Eskil behövde träna ihop oss, det är ju faktiskt lite skillnad på att köra en sheltie och en terrier. Sedan fick jag även köra lite med Lindas pumi Eskil som jag har kört några gånger med och det gick faktiskt riktigt bra.

 

IMG_7145

Vi brukar passa på att köra med varandras hundar på träningar så att vi kan köra med varandras hundar även på tävling ifall någon inte skulle kunna vara med, så kan man bara låna ut hunden. Så Linda fick köra lite med Jackson och även det gick riktigt bra! Jackson har aldrig vågat köra med andra men för ett år sedan ungefär så började det förändras mer och mer och idag kan han köra med de flesta.

Även Ess fick springa lite mellan hinderstöd och träna hindersug och jag blev positivt överraskad över att han faktiskt vågade springa och vara såpass på och kaxig på en hundklubb han aldrig har varit på förut.


Hinderinlärning

Idag drog jag och Ess upp till hundklubben för att påbörja inlärningen av säcken och däcket. Säcken har han sprungit igenom någon gång förut så idag var det mest repetition som gällde, däcket däremot har han aldrig sett förut. Ess tyckte att det var ett väldigt konstigt hinder och det tog några försök innan han hoppade genom men efter ett tag hade han hoppat igenom däcket några gånger, han är galet lättlärd den där hunden!

1378884_1073993942618070_2854116925087520061_n

Vi har även påbörjat inlärningen av gungan, något som Ess är väldigt tveksam till men det går sakta men säkert framåt. Jag har även passat på att träna gungan med Rosso och Jackson idag och båda två överraskade mig rejält! De behöver båda två mer fart på gungan men idag så drog de på rejält, speciellt Rosso. Han brukar lunka upp på gungan i sin egna takt och sedan vänta lugnt medan den slår i marken men idag rusade han upp det snabbaste han bara kunde och jag blev riktigt förvånad! Förhoppningsvis håller hans attityd i sig!


Offensiv handlingskurs i Agility

Idag är det äntligen första kurstillfället på min offensiva handlingskurs i agility! Det har varit bra drag på kursplatserna och det ska bli kul att träffa och få jobba med både nya och gamla ekipage.

IMG_2511

Jag får se om jag tar med mig någon av mina hundar och tränar under fikapausen, men eftersom Jackson skäller så himla mycket och Ess bokstavligen skriker när han inte får köra agility så är det tveksamt om dom får vara med på kursen... Däremot har jag planerat att träna en hel del med Ess i helgen så att han får ett bättre drag på hinder, förhopningsvis kommer jag ihåg att filma träningarna också så att ni kan få följa hans utveckling.


Agilityträning

Igår hade jag några timmar över mellan skolan och ett möte så då passade jag på att träna Jackson och Ess i solskenet. Jag bestämde mig för att låta Ess hoppa hinder och inte bara springa mellan hinderstöd för andra gången i hans liv och han börjar förstå grejen med det hela, han kan fortfarande springa förbi men det är inte alls lika ofta. Så framtida fokus kommer ligga på hinderdriv!

Med Jackson bestämde jag mig för att fokusera på slalom, vilket är en av de grejerna jag har skrivit upp på listan att träna på inför SM. Han blir säkrare och säkrare för varje träning och det känns som om vi är i toppform just nu, vilket är väldigt skönt!

Imorgon ska vi upp till hundklubben för att bygga upp en riktig bana och träna lite, så att vi får plats att springa mer än vad vi kan göra här hemma i trädgården.


Påsklov

Eftersom jag inte har varit hemma sedan förra fredagen så får ni en längre uppdatering nu istället. 

IMG_2494

Förra fredagen åkte jag, pojkvännen, Jackson och Oskar till hundklubben för att träna. Vi satte upp en väldigt enkel bana bara för att hundarna skulle få springa av sig lite och båda skötte sig riktigt bra! Jackson brukar ha svårt att koncentrera sig på enkla banor, han släpper gärna fokus på mig och kör sitt egna lilla race... i passade också på att träna kontaktfält  och även det gick riktigt bra, Jackson satte sina running och Oskar satte sina två på två av efter lite om och men.

Påskhelgen spenderades nere på landet med familjen, hundarna och pojkvännen. Hundarna trivs hur bra som helst där, de kan springa runt helt fritt och bara vara. Dock tog Oskar och Ess friheten till en helt ny nivå när de kröp under staketet och var på väg ner till sjön... 

IMG_2537

Efter påskhelgen drog jag uppåt i landet i en vecka innan det var dags att lämna Dalarna för ett regnigt Göteborg igen.

Det blev en chock för mig när jag kom hem idag och fick se hur mycket Ess har växt till sig! Han börjar få mer och mer vuxenpäls och börjar bli mer jämn i kroppen, han börjar bli riktigt snygg nu med andra ord.

söndag
7
mars
Camilla

2021
Vecka 9

Blogghistorik

«april 2015»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012