Vilka hundar jag har!

Idag har jag ägnat större delen av dagen till hundträning vilket fick mig att inse vilka fantastiska hundar jag har!

Först tog jag ut Ess för att träna hindersug med honom, vilket sakta men säkert börjar ta sig. Han söker gärna upp hinder men att sedan fortsätta söka hinder framåt och inte vända upp mot mig är något han inte är helt säker på, så det är det vi jobbar med för tillfället. Jag har också lagt på en bom nu, till skillnad mot innan. Då fick han springa mellan hinderstöd men nu har han fått börja hoppa ibland också, men då max 10 cm.

Sedan tog jag ut slalomet och byggde upp det och en liten bana med fem hopphinder och lät både Oskar och Jackson springa där några varv men med mest fokus på slalom. Oskar har problem med slalom då han fortfarande vill att det ska gå så fort och okontrollerat som det bara går, vilket gör att han i stort sett flyger ur den näst sista porten men efter några försök så gick han hela slalomet riktigt fint!

IMG_7091

Jackson fick någon form av lyckorus när han såg att jag hade satt upp slalomet för första gången i år och sprang det snabbaste han bara kunde genom slalomet, det var knappt att jag hann med det jag ville. Men jag älskar när det händer! Att se den glädjen och farten som Jackson visar när han förstår att utesäsongen är på gång på riktigt, det är inte mycket som slår det.  Han klarade också väldigt mycket som han brukar tycka är för svårt på grund av att han var så glad och galen idag.

Efter träningen gick jag upp till en glänta i en skog som vi har i närheten av huset och släppte hundarna så att de fick gå omkring som de ville i lite mer än en halvtimma, medan jag stod och tittade nöjt på dom. Vilka hundar jag har!


Ett år sedan sist: Frågestund!

Eftersom det var nästan ett år sedan jag hade en frågestund sist så tänkte jag dra igång en nu!

IMG_1593

Upplägget är enkelt! Ni ställer de frågor ni vill ha svar på: det kan vara om precis vad som helst inom hundvärlden, så försöker jag svara så bra jag bara kan. Svaren dyker upp här i bloggen om ungefär en vecka!

Ni får gärna ställa frågor här på hemsidan, facebook eller var som helst!


KVALADE TILL AGILITY SM 2015!

Inför gårdagens första hopplopp var jag hur nervös som helst. Jag hade bestämt mig för att satsa och under banvandringen gick det flera tusen tankar genom huvudet samtidigt och precis innan start var jag extremt nervös. Nu eller aldrig, tänkte jag. Jag brukar aldrig vara nervös inför ''vanliga'' tävlingar men eftersom jag hade bestämt mig för att satsa och för att placera mig så var det väldigt nervöst att ha satt sådan press på mig själv.

IMG_9144

Men det gick! Jag höll i Jackson (nästan) hela banan och höll på att tappa honom i slutet vilket gjorde att vi tappade väldigt mycket tid och tre placeringar men vi fick ändå en SM-pinne! Jag var så otroligt glad när vi kom i mål utan fel och väntan på resultatet var riktigt nervöst.

Så nu väntar en period med en hel del finslip på det vi redan kan, väldigt mycket träning på det vi inte kan och väldigt mycket fokus på att stärka våra svagaste sidor. När det väl är dags för SM i sommar ska vi vara redo och så bra vi bara kan bli!


Genrep inför morgondagens tävling

Imorgon ska jag och Jackson till Linköping för att tävla och göra ett försök att ta den där sista SM-pinnen i hoppklassen inför SM 2015... Jag kommer satsa imorgon, jag kommer försöka hålla fokus hela banan och hålla i Jackson så mycket det går men vi får se hur det går. Det är ju faktiskt djur med igna idéer och påhitt vi tränar och tävlar med.

141675830844166300_resized

Eftersom Jackson har varit krasslig från förra veckan fram till och med i början av veckan så bestämde jag mig för att det kanske var dags för en liten träning inför morgondagen. Vi har inte tränat agility på ett bra tag så det kändes riktigt välbehövt!

Vi tränade tighta svängar, staket, gå endast på muntliga kommandon samt dubbla byten (framför + blindbyten) och det gick faktiskt riktigt bra! Samtliga saker är något som vi har väldigt svårt för och det kändes bra att vi fortfarande kändes synkade med tanke på hur längesedan det var vi tränade ordentligt.


Utvecklingen går framåt

Ess är verkligen riktigt rolig att träna med, han är en träningsnarkoman och han har verkligen en speciell personlighet och en egen syn på det här med träning och att inte träna.

När vi tränar så springer han fram och tillbaka utan att egentligen lyssna, men varför lyssna när man kan springa runt och hitta på egna träningspass? Små träningspass varje dag fungerar som bäst för Ess, då orkar han hålla koncentrationen uppe och kan lyssna (ibland), om det blir träningspass längre än 5-10 minuter hittar han på egna hyss och springer omkring bäst han vill utan att lyssna. Men vad kan man egentligen förvänta sig från en 10-månaders ''gammal'' sheltie?

IMG_1376

När jag sedan tar ut en annan hund för att träna så blir Ess vansinnig! Han slänger sig mot mig, försöker slänga sig ut genom dörren och skäller och skriker. Visst tycker jag att det är kul att han så gärna vill träna men det hade gärna varit lite lättare att ta ut en annan hund än Ess genom ytterdörren

Idag tränade vi hindersug och ''ut''. Jag provade också göra en jaakko för att se hur han svarade på det (vi har aldrig gjort det förut) och han verkade fatta precis vad det gick ut på. Det är väldigt roligt att träningen går framåt för varje dag och det ska bli kul att äntligen få komma igång med den riktiga agilityträningen med Ess, även om det nu är 2 månader kvar tills jag kommer börja med den riktiga agilityträningen med honom.


Ess vs. Jackson

Man borde egentligen inte jämföra sina egna hundar, speciellt inte när en är i klass 3 och en inte ens är tillräckligt gammal för att tävla. Men ändå så gör jag det.

På sista tiden har jag nämligen lagt mindre fokus på Jackson och mer fokus på Ess och då har jag verkligen märkt vilken skillnad det är att träna en hund som är tuff i sin mentalitet till skillnad från Jackson. Jackson har alltid gjort allting för att inte göra fel när vi tränar, det är galet vad mycket den hunden tänker när vi tränar agility. Om någonting går fel så får inte jag skylla på honom för då blir han låg, jag får inte ens tänka tanken. Därför så brukar jag stanna upp om det blir fel bara för att jag vet att då tänker Jackson till och funderar varför jag stannade upp och vad han kan göra annorlunda.

IMG_8552

Som när vi tränar tunnel under balansen till exempel; säg att jag tydligt säger balans och Jackson ändå springer in i tunneln, om jag då bara stannar upp och inte säger någonting så kommer han nästa gång att ta det lugnare och kanske till och med nästan stanna upp vid tunneln och balansen för att tänka till. Vad sa matte egentligen? Då blir det nästan alltid rätt och sedan har han lärt sig att när matte bara använder muntliga kommandon så måste man lyssna, inte bara ta det man tror är rätt. Detta är något som jag verkligen älskar med Jackson! Jag älskar att han tänker till istället för att bara dra på och göra samma sak igen, som Ess gör...

IMG_1399

Ess har nämligen en tendens till att bara göra utan att tänka. Som idag när vi påbörjade träningen inför bakombyten, utan hinder. Istället för att kommunicera med mig på något sätt så satte han full fart till hindret som stod 15 meter bort för att ta det, inte bara en - utan flera gånger. Till slut fick jag säga till honom att stanna och då blir han frustrerad för att han vill göra så otroligt mycket saker på en och samma gång. Det är jätteroligt att träna med en hund som har sådant driv som Ess har även om det blir fel flera gånger i rad för att han till exempel har bestämt sig för att han har rätt och det hindret som han har spanat in är det roligaste i hela världen.

IMG_1593

Jackson och Ess är som natt och dag när det gäller agilityträningen och det är en verklig utmaning för mig nu när jag har börjat träna mer och mer med Ess. Jag måste nu börja tänka på vad jag ska göra annorlunda för att få honom att förstå att han inte alltid har rätt alla gånger, för med Jackson är det enkelt eftersom han tänker till själv.  Det ska bli jättekul att komma igång med träningen ordentligt med Ess nu till sommaren, jag tror att jag kommer utvecklas något enormt som hundtränare med den där envisa lilla hunden... 


Vårkänslor!

Snön är helt borta, solen skiner och vi slutade skolan redan halv två idag. Behöver jag ens skriva att det är en bra dag?

Eftermiddagen har spenderats med att träna agility med mina grabbar, Ess har fått träna cirkelarbete, torrhandling, söka upp hinder, ut samt påbörjat träningen av blindbyten. Han börjar sakta men säkert förstå att man inte alltid kan dra på i full fart rakt fram och vänta på att matte ska kasta bollen, nu kan han nästan svänga också...

IMG_7832 - Kopia - Kopia - Kopia

Jackson fortsätter att imponera, idag ställde jag mig i mitten och lär honom endast gå på mina muntliga kommandon vilket han gjorde helt perfekt! Vi tränade på fram, tigth-kommandot, ut och runt. Jag är hur nöjd som helst med hundarna och ser verkligen fram emot en sommar med en massa agilityträningar och tävlingar. Det är inte bara hundarna som har fått vårkänslor tydligen.


SM-pinne!

Inför gårdagens tävling i Tidaholm visste jag verkligen inte hur jag skulle tänka, eftersom jag och Jackson hade två SM-pinnar kvar i hoppklassen inför SM 2015. 2 hoppinnar att jaga innan maj...

141675830844166300_resized

Alla jag pratade med sa olika: ''tänk inte på det'', ''ta det lugnt'', ''den kommer när du minst anar det'' m.m. När det jag egentligen ville göra var att satsa för fullt, för jag och Jackson kan prestera under press. Ibland. Under DPAC 2014 valde jag att gå in och satsa som om jag verkligen ville vinna - och det gick! Annars kan det nämligen vara så att jag börjar göra slarvfel och Jackson känner sig för pressad och stänger av, men nu på sistone har vi båda klarat av att sätta press på oss så därför ville jag satsa igår. Sagt och gjort.

Efter ett agilitylopp som jag stundtals var nöjd med, men ändå besviken på så bestämde jag mig för att bara gå in och satsa fullt i hopploppet. Hålla i Jackson till 100% och bara springa och det gick! Vi tappade tid på ett ställe men vi kom ändå igenom under idealtiden och utan några fel vilket resulterade i en tredjeplacering och vår näst sista SM-pinne i hoppklassen! Nu har vi några tävlingar kvar innan den nya kvalperioden börjar och förhoppningsvis hinner vi plocka den sista pinnen innan dess så att vi hinner kvala till SM 2015 individuellt också, inte ''bara'' i lag.

söndag
7
mars
Camilla

2021
Vecka 9

Blogghistorik

«mars 2015»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012