Träningshelg

Efter en halvkass vecka för mig passade jag på att boka in agilityträning på både lördagen och söndagen.  Så två timmar spenderades i hundarenan med tillsammans med Emma och hennes schnauzrar i lördags. Vi körde olika hoppkombinationer med mycket flyt och spring i, utan så värst mycket svårigheter.

DSCN0241

Jackson och Oskar skötte sig hur bra som helst! Båda sprang på riktigt bra, fort gick det, även deras svängar var tajta och fina så jag var hur nöjd som helst! Jag passade också på att träna lite backlap och ''runt'' med Jackson, så att det verkligen sitter - helst endast med muntligt kommando. Det börjar bli riktigt bra faktiskt! Lilla Ess fick också vara med och springa lite, han sprang väl som max 7 hinder i rad - dock endast raka tunnlar och mellan hinderstöd än så länge. Mest rakt fram och snälla svängar utan några bommar på hindrerna för hans del med andra ord. Vi påbörjade också träningen för ''ut''-kommandot.

 

I söndags åkte jag ner till anläggningen med både Jackson och Ess för att träna lite slalom med Jackson och ''ut'' med Ess. Det var inte mitt smartaste drag om jag ska vara ärlig, två trötta hundar efter träningspasset dagen innan plus en matte som hade träningsvärk överallt efter basketträningen på lördagen. Så jag stog mest still och tränade, vilket funkar på Jackson men inte på Ess. Så varken jag eller hundarna var särskilt nöjda efter träningen om jag ska vara helt ärligt men vi fick ändå till några små delar så träningen kändes inte helt bortkastad ändå.


Spökåldern

Igår blev Ess 9 månader och han har redan för några dagar sedan kommit in i spökåldern. Varenda litet ljud gör att han flyger upp och ska skälla som en idiot och häromdagen hade han jättesvårt att koncentrera sig på träningen - bara för att Jackson skällde och ville vara med.

IMG_1358

För övrigt så jobbar vi på med lite agilitygrunder ute i trädgården och vardagslydnaden och när spökåldern har passerat så kommer jag börja träna honom på att gå lös lite överallt. Jag har ju nästan alltid Jackson lös och det hade varit väldigt bekvämt om Ess också klarade av det - men snart så!


Jobbar på för fullt

Jag som trodde att jag skulle få ett lugnt lov när jag skulle spendera hela veckan hos pojkvännen... Oj, så fel jag hade. Redan första kvällen när jag hade kommit fram började jobbmailen strömma in och jag fick spendera någon timma med att planera resten av min jobbvecka. 

IMG_0616

Det är nämligen så att jag har tagit över som utbildningsansvarig tillsammans med en annan tjej på hundklubben och vi är ansvariga att se till så att alla som anmäler sig till vårens kurser hamnar på rätt anmälningslista osv. I måndags var det alltså kurssläpp och på bara några timmar så hade vi uppåt 40 anmälda till olika kurser, så jag har fått lägga många timmar på att sortera in alla anmälda på rätt kurser, in i rätt lista osv. Samt skicka bekräftelsemail till de som kommit med på kurserna. 

Så mitt lov har med andra ord bestått av ganska mycket jobb. Nu verkar det ha lugnat ner sig lite grann, men jag kommer fortfarande få lägga några timmar på att svara och skicka mail imorgon igen. Det är mycket att göra, det är stressigt men det är också riktigt kul! 


Agilityträning i snön

Eftersom jag varken har tid eller ork att hyra hundarenan för egen träning för tillfället så får hundarna nöja sig med den lilla träning de får i trädgården några gånger i veckan. Vi har haft intensivvecka i skolan hela veckan och det har verkligen tagit all energi ifrån mig, plus att jag inte har sovit bra under hela veckan så jag har väl i princip däckat efter skolan varje dag när jag väl kommit hem. Och nästa vecka är jag några timmar uppåt i landet så då får hundarna klara sig utan agilityträning, så därför tog jag ut alla fyra för att låta dom springa av sig lite mellan hinderstöden som har frusit fast i trädgården.

Ess sköter sig riktigt bra som vanligt, Jackson också. De utvecklas och jobbar på riktigt bra och jag är riktigt stolt över vilka framsteg dom gör de små! Även Rosso och Oskar fastnade på film och de springer på precis som vanligt, Oskar något snabbare än Rosso.   Jag har börjat fundera på om jag ska satsa lite mer på Oskar till våren om jag hinner och det beror också helt på hur mycket pappa hinner träna med honom. Men Oskar är riktigt snabb och lättlärd så han förtjänar någon som lägger tid på honom. 


Fortsatt grundträning med Ess

Häromdagen hade jag ute Ess för att träna lite agilitygrunder med honom och han slutar aldrig att överraska mig!

Nu har jag börjat belöna svängar efter hinderstöden så att han inte bara vänjer sig vid att driva på i 110 rakt fram efter hinderstöden utan faktiskt vara lite uppmärksam på vad jag håller på med. Jag har också introducerat blindbyten och framförbyten lite smått (dock båda utan hinder) så får vi se vart det leder i framtiden men än så länge så är jag mer än nöjd med hans utveckling. Helt galen är han iallafall den lille.

IMG_1320

Nästa vecka har jag intensivvecka i skolan vilket betyder långa dagar med mycket och göra så då får vi se hur mycket hundträning jag både orkar och hinner med och sedan ska jag jobba på lördagen innan jag åker upp till min pojkvän och bor där hela sportlovet. Så hundarna lär få två lugna veckor nu framöver.

torsdag
25
februari
Sigvard, Sivert

2021
Vecka 8

Blogghistorik

«februari 2015»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
232425262728

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012