Mål 2014: Utvärdering

Mycket har förändrats sedan jag satte målen för 2014, både inom hunderiet och personligt. Jag bestämde mig i maj att jag inte skulle tävla med Oskar mer utan överlåta honom till pappa eftersom jag blev alldeles för besviken när det inte gick alls för oss på tävling. Det var också ungefär då som vi pratade i familjen om att skaffa en ny valp till mig, en framtida tävlingshund.

IMG_9139

När det gäller Jacksons mål så har vi kommit en bra bit på vägen! Vi har uppfyllt ungefär hälften av de målen jag satte i december 2013 när det gäller resultatbiten och nästan alla av de övriga målen.

Jackson

 • Running Contacts på balansen SKA sitta! - Det är inte 100% än, men just nu sitter 80% av kontaktfälten. Dock vill jag ha mer säkerhet och mer fart tills SM nästa år!
 • SM 2015 - Individuellt har vi 5 av 8 pinnar, vi saknar 1 i agility och 2 i hopp. I lag är vi kvalade till Agility SM 2015. Förhoppningsvis kvalar vi in individuellt också.
 • Första Certet - Check! Vi fick med oss 2 cert från Gotland i somras, ett i varje klass!
 • DPAC - Ja, vad ska man säga? Vi placerade oss långt över förväntat!

Övriga mål:

  • Behålla farten i slalom oavsett var jag befinner mig - Något som definitivt har blivit bättre men det finns fortfarande lite att jobba på. Ligger jag för långt bakom så saktar Jackson in tills jag har kommit ikapp eller ligger strax framför.
  • Bli säkrare på gungan & A-hindret - Jackson har slutat hoppa av A-hindret från sidan som han gjorde förra sommaren och springer på som han ska. Gungan vill jag att han ska bli bättre på men fortfarande en stor förbättring från förra sommaren.
  • Träna på backlaps - Detta var något vi tränade i början av året. Jag vill inte säga att han kan det eftersom jag måste vara med honom och det är något vi kommer träna på, jag vill kunna lämna honom lite mer innan jag kan påstå att han ''kan'' det.

Resultatmässigt är jag väldigt nöjd med vårt tävlingsår! 5 SM-pinnar individuellt, 6 stycken med laget, 2 CERT, vinst i DPAC 2014 m.m. Jackson slutar aldrig överraska mig och jag är så stolt över att få vara ägare till en sådan fantastisk hund, förhoppningsvis har 2015 ännu mer att bjuda på!


Dag 18 – Mål 2014: Utvärdering
Dag 19 – Mål 2015


Grundträning med Ess!

För några veckor sedan började jag grundträningen med Ess som till exempel cirkelarbeten och starter. Han har haft lite svårt för ''högerhandling'' men det börjar han förstå bättre nu när vi har tränat det några gånger, starterna däremot är han riktigt bra på! Det är sällan han tjuvstartar utan sitter kvar till släppkommandot.

IMG_1358

När jag och Carro var i hundarenan förra gången fick han springa lös när vi byggde banan och då sprang han genom både raka och böjda 6-meterstunnlar på eget initiativ, lilla tuffingen!


Dag 16 – Favoritminne med hundarna/Dag 17 Tik eller Hane?

Mitt favoritminne med Jackson är nog defintivt Doggy Professional Agility Cup 2014 där vi gick in och vann, inte bara den stora riksfinalen utan även båda kvalloppen. Jag hade verkligen inga förväntningar på finalen eftersom jag visste sedan jag var där och tävlade med Pepsi att det brukar vara väldigt mycket publik som dessutom står väldigt när banan, och Jackson har reagerat på det förut och inte vågat springa då.

997067_953696061314526_6668005733919454079_n

Det var också anledningen till att jag anmälde mig till kvalloppen i allra sista sekund men han överraskade mig i hopploppet när jag kunde lämna honom i starten och han sprang på precis som vanligt. När Jackson har reagerat på publiken förut så har jag inte kunnat lämna honom i starten utan han har kommit krypande mot mig för att han inte vågade sitta kvar själv, men han satt kvar i starten.

10622788_920779527939513_4109345483641716170_n

I agilityloppet var jag så nervös! Jag ledde finalen inför agilityloppet och fick starta sist vilket var extremt nervöst. Men vi höll ihop och gick in och vann!

 Dag 17 Tik eller hane?

Av alla fem hundar jag har växt upp med har alla varit hanar. När pappa var liten hade han också bara sheltiehanar så det är egentligen anledningen till varför det har blivit hanar för oss andra i familjen också. Jag har inget emot tikar och skulle antagligen kunna tänka mig att ha en tik i framtiden men just nu känns en hane som det självklara valet för mig eftersom det är det jag har växt upp med.

Dag 16 – Favoritminne med hundarna
Dag 17 – Tik eller hane?
Dag 18 – Mål 2014: Utvärdering
Dag 19 – Mål 2015


Agilityträning

Idag var det dags för ännu en träning på hundarenan med Carro. Jag hittade en bana från någon i Canada som verkade rolig men också väldigt klurig. Både jag och Carro blev väldigt paffa när vi faktiskt kom igenom banan båda två, oväntat men riktigt roligt!

I slutet av träningen bestämde vi oss att köra den åt andra hållet också vilket gjorde det hela mycket svårare, men det gick helt okej det med.

141675830844166300_resized

Jag är extremt imponerad över hur Jackson klarade alla olika slalomingångar och distanser idag, han är riktigt duktig! Jag fick också låna Tracy och köra med henne igen, det var ett tag sedan och det är alltid lika roligt. Carro fick självklart låna Jackson och även om han inte riktigt ville vara med så gick det riktigt bra för dom två också.


Dag 15 – Visa en rolig bild på hundarna

IMG_1322

Ess attackerar Oskar som vanligt...

 

 

 

 

012_10

Undra vem som har lärt honom det? Rosso och Pepsi kanske?

Dag 15 – Visa en rolig bild på  hundarna
Dag 16 – Favoritminne med hundarna
Dag 17 – Tik eller hane?
Dag 18 – Mål 2014: Utvärdering
Dag 19 – Mål 2015


Dag 14 – Det här tycker inte hundarna om

Det finns inte mycket våra hundar inte tycker om, de är världens livsnjutare alla fyra. Däremot päls och tandvård samt kloklippning är något de verkligen inte tycker om.

Rosso gillar inte när vi ska klippa klorna på honom, för ett tag sedan högg han efter den som skulle klippa klorna på honom men det har blivit bättre. Jackson hatar att borsta tänderna! Däremot är det väldigt komiskt eftersom han blir så arg att han visar tänderna för tandborsten (tro mig, Jackson visar nästan aldrig sina tänder) vilket såklart gör att det blir lättare för mig att borsta tänderna på honom. Han kanske ska tänka ut något bättre sätt att visa sin ilska mot tandborsten på... Oskar däremot är helt knäpp! Han tycker att det är jättekul att borsta tänderna m.m. och viftar ständigt på svansen. Däremot gillar han inte när Ess står och tigger tuggben av Oskar, så när Oskar ligger och tuggar tuggben står Ess ständigt och gruffar för att han vill ha just det tuggbenet Oskar har.

IMG_1376

Något Ess inte gillar är när vi ska borsta bort tovorna bakom hans öron - tro mig, dem är många! Han visar detta genom att visa tänderna, ryck bort huvudet och försöka fly från min famn. Vilket oftast gör att han rycker ur kammen ur tovan så att det gör ännu ondare...

De är konstiga dem små. Men det är väldigt underhållande att titta på en hund som Jackson som tillexempel blir så arg på tandborsten att han bara måste visa tänderna för den...

Dag 14 – Det här tycker inte hundarna om
Dag 15 – Visa en rolig bild på  hundarna
Dag 16 – Favoritminne med hundarna
Dag 17 – Tik eller hane?
Dag 18 – Mål 2014: Utvärdering
Dag 19 – Mål 2015


God Jul & Gott Nytt År!

IMG_1320

God jul och gott nytt år önskar jag och mina busungar! Hoppas ni har haft ett riktigt bra 2014 så här långt och att 2015 blir minst lika bra! 


Dag 13 – Det här älskar hundarna

IMG_6237

Förutom agility så älskar alla våra hundar när vi är på anläggningen och släpper ut allihopa i trädgården med en massa leksaker och busar med dem, det finns nog ingenting som de älskar mer än det. 10 000 kvadratmeter gräsmatta att springa fritt på - det finns nog ingenting som slår att se lyckan hos hundarna när de får springa runt sådär.

IMG_6961

Något annat de älskar är när jag helt plötsligt sätter mig ner på golvet och tar mig tid att umgås med hundarna, det händer sällan nu för tiden men ibland kan jag spendera nästan upp mot 20 minuter och bara sitta där och umgås med hundarna. Gosa eller busa, beroende på vad de vill just då. Det är små stunder som betyder så otroligt mycket för oss alla fem.

Dag 13 – Det här älskar hundarna
Dag 14 – Det här tycker inte hundarna om
Dag 15 – Visa en rolig bild på  hundarna
Dag 16 – Favoritminne med hundarna
Dag 17 – Tik eller hane?
Dag 18 – Mål 2014: Utvärdering
Dag 19 – Mål 2015


Agilityträning ♥

Idag åkte jag och min lillasyster till hundarenan med Jackson, Ess och Rosso för att träna tillsammans med Carro och hennes hundar Tracy och Lola.

IMG_6383

Ess fick gå lös när vi byggde banan och helt plötsligt hade han gått igenom tunnlarna frivilligt i brist på annat att göra. Han är konstig den där valpen, senaste gången han gick igenom en tunnel var när han var 12 veckor gammal... Men jag klagade inte på det utan överröste honom med godis! Ess lyssnade även riktigt bra för att vara Ess och skötte mötet med Tracy och Lola bra för att aldrig träffat en hund där Ess har samma storlek som den andra hundens huvud.

När det väl gällde Jackson så kan jag inte vara annat än nöjd, han gick riktigt bra idag! Tigtha svängar, bra fart och riktigt bra distans i slalom! Han fick även prova att springa med Carro igen. Senaste gången var för över ett år sedan och då vågade han inte över huvud taget men efter att tränat en del med mitt ex så har han kommit över det där med att inte våga träna med andra. Så idag sprang Jackson på riktigt bra med Carro, det var riktigt snyggt!


Dag 11&12 En ras du skulle vilja ha/ras du inte vill ha

En ras jag har velat ha i ungefär 5 år nu (men vem räknar) är border collie. Det var en agilitytävling i Fagersta där jag såg en border collie som kröp in på planen och viljan verkligen lyste från hunden, jag var bara 13 men på något sätt så bestämde jag mig just då att jag någon dag skulle vilja ha en sån hund att jobba med. Jag har alltid varit fascinerad över deras arbetsvilja och speciellt farten och viljan i agilitysammanhang, men också vallningen är något jag skulle vilja prova på! Det är också något med deras personligheter som jag verkligen tycker om, de är inte lika ''överallt'' som shelties är - de verkar vara mer samlade på något sätt. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om hur mycket border collies fascinerar mig men tycker på något sätt att det här räcker som en liten sammanfattning.

20090408-hund

En ras jag inte skulle vilja ha är Leonberger, Newfoundlandshund eller liknande raser. De verkar vara så himla stora och klumpiga och det passar helt enkelt inte mig och min hundträning, jag skulle inte kunna leva med en sådan ras helt enkelt. Jag gillar hellre de här mindre och smidigare raserna, antaligen för att jag tävlar och tränar agility.

snk-web-tik-o-hane

Dag 11 – En ras du skulle vilja ha
Dag 12– En ras du inte vill ha
Dag 13 – Det här älskar hundarna
Dag 14 – Det här tycker inte hundarna om
Dag 15 – Visa en rolig bild på  hundarna
Dag 16 – Favoritminne med hundarna
Dag 17 – Tik eller hane?
Dag 18 – Mål 2014: Utvärdering
Dag 19 – Mål 2015


Dag 10 – Hur valde du kennel?

Av alla fem hundar jag har haft under åren har jag valt kennel till en av hundarna, nämligen Ess som jag skrev i ett tidigare inlägg.

När vi skaffade Pepsi vet jag iallafall att pappa kollade runt efter shelties med bra mentalitet och fick tips om Windy Peak, sedan fortsatte vi med samma kennel för Rosso och även Oskar flera år senare. Jackson däremot valde pappa endast för utseendet när han fick se en bild på honom på internet. Ess är väl egentligen den enda hunden som vi (eller ja, jag...) har gått igenom all fakta och tänkt igenom beslutet flera gånger om.

IMG_6895 - Kopia

Överlag brukar jag bestämma vad det är för hund jag vill ha, vilka egenskaper m.m. Sedan kollar jag runt på olika kennlar och ser vilka som känns bäst för mig. Jag går mycket på känsla när det gäller att välja kennel helt enkelt.

Dag 10 – Hur valde du kennel?
Dag 11 – En ras du skulle vilja ha
Dag 12– En ras du inte vill ha
Dag 13 – Det här älskar hundarna
Dag 14 – Det här tycker inte hundarna om
Dag 15 – Visa en rolig bild på  hundarna
Dag 16 – Favoritminne med hundarna
Dag 17 – Tik eller hane?
Dag 18 – Mål 2014: Utvärdering
Dag 19 – Mål 2015


Dag 9 – Förebilder inom hunderiet

Oj vad svårt... Jag har inte bara en förebild inom hunderiet utan jag tar lite smågrejer som jag tycker om från olika människor och försöker ta efter det på något sätt. När det gäller agility är det så många som är så himla duktiga som till exempel Jenny Damm, Jouni Orenius och Lisa Frick som jag brukar titta mycket på och försöka lära mig av. Sedan finns det människor som alltid har en positiv attityd i sin hundträning, alltid berömmer och är glad och positiv mot hunden - oavsett om det blir fel eller inte. En av dom är Emelie Merenius och hennes attityd är något jag verkligen försöker efterlikna eftersom jag vill bli sedd som positiv och glad i min egna hundträning - av både andra och självklart mina hundar.

IMG_8554

Sedan finns det många som jag försöker att ''plocka småsaker'' ifrån. Som när någon (vem som helst), efter ett förjävligt lopp på tävling, berömmer sin hund som om den vunnit VM eller bara människor som överlag har bra kommunikation med hundar och förstår sin hund. 

Dag 9 – Förebilder inom hunderiet
Dag 10 – Hur valde du kennel?
Dag 11 – En ras du skulle vilja ha
Dag 12– En ras du inte vill ha
Dag 13 – Det här älskar hundarna
Dag 14 – Det här tycker inte hundarna om
Dag 15 – Visa en rolig bild på  hundarna
Dag 16 – Favoritminne med hundarna
Dag 17 – Tik eller hane?
Dag 18 – Mål 2014: Utvärdering
Dag 19 – Mål 2015


Livet som agilityinstruktör

Runt lunch igår fick jag ett sms från Emelie Merenius som undrade om jag kunde vara vikarie på alla hennes kurser under eftermiddagen och kvällen. Eftersom jag inte hade något bättre för mig och verkligen behövde tänka på annat ett tag så tackade jag självklart ja!

IMG_9139

Först var det en handlingskurs för samma gäng som förra veckan där de skulle träna på blindbyten, jaakkos och att springa på och släppa kontrollen. Detta är något jag verkligen älskar att träna själv och att kunna lära ut något man verkligen älskar att träna på är något som jag verkligen älskar med att vara agilityinstruktör. Efter ett tag vågade samtliga deltagare springa på ordentligt och några fick till och med vänta in sina hundar för att de låg såpass långt före... Även gänget i den andra gruppen skulle köra på samma bana och träna på sak och i och med att de bara var tre stycken så hann de springa riktigt mycket på 1,5h. En av deltagarna fick prova på skillnaden i att göra ett blindbyte innan eller efter ett hinder vilket visade sig skilja en halv sekund vilket är en ganska stor skillnad i agilitysammanhang. Sedan gick jag även igenom hur jag tränar in ett ''ut''-kommando vilket var väldigt uppskattat!

IMG_6383

Sedan var det dags för en slalomkurs vilket verkligen inte är min starka sida, jag har ju inte lärt in slalom från grunden sedan 2010... Men kursdeltagarna i den gruppen fick jobba på med det de hade gjort förra gången så kom jag med förslag och synpunkter vad deras nästa steg är. Men samtliga hundar gjorde framsteg även under slalomkursen så helt kass som instruktör kan jag ju inte vara.

Så efter 5 timmar hade jag hållt tre kurser, burit väldigt många hinder, pratat säkert nästan 99% av tiden och provat på hur det är att hålla mer än en kurs i veckan - eller om dagen med för den delen. Behöver jag ens skriva hur roligt det var och hur gärna jag skulle vilja hålla fler och fler kurser efter gymnasiet? Tack ännu en gång Emelie för möjligheten!


Dag 8 – Viktiga egenskaper när du väljer hund

När jag väl har valt ras och sedan ska väljer kennel och sedan valp tittar jag mycket på föräldrarna och syskon, halvsyskon osv. Jag tittar dels efter eventuella sjukdomar och på höfterna på släktingarna - jag vill ju självklart att det inte ska gå några sjukdomar i släkten. Jag tittar också på om det finns några agilityegenskaper hos föräldrarna: snabba, smidiga och gärna lite mindre och lättare i kroppen. Sedan brukar jag läsa om uppfödaren och gå mycket på känsla: ''vad får jag ut av kennelns hemsida?'' ''hur verkar uppfödaren?'' med mera.

När jag kollade efter valp i våras så velade jag väldigt mycket fram och tillbaka innan jag bestämde mig för ännu en sheltie (eller rättare sagt, pappa ville inte ha någon annan ras än sheltie i huset så jag hade inget direkt val än att sluta argumentera).

IMG_6876 - Kopia

Så jag kollade runt i resultatlistor från agilitytävlingar och till slut stod valet mellan Brainpools och kenneln där Jackson kommer ifrån, Queedy's. Anledningen till att det sedan blev just Queedy's var för att Brainpools inte skulle ha en kull just där det skulle passa mig att ta en valp men det hade däremot Queedy's så eftersom timingen stämde så fick det bli ännu en hund därifrån.

IMG_7040 - Kopia

Jag hörde av mig till Ninni för att ta reda på mer om valparnas föräldrar och samtidigt kollade jag med en vän till oss som har stenkoll på alla shelties stamtavlor och bakgrund i princip, för att få lite mer fakta om sjukdomar i släkten och så vidare. En bakgrundscheck helt enkelt...

Det visade sig att pappan till kullen lämnade CRD (en ögonsjukdom) efter sig, något som gjorde att jag tvekade väldigt mycket på att ta en valp ur kullen eftersom det senare visade sig att hälften av valparna hade CRD. Varav de valpar jag fick välja mellan hade CRD (de jag inte kunde välja mellan var fria från sjukdomen) så jag velade extremt mycket efter att ha träffat valparna. Speciellt eftersom jag fastnade för den lilla och tuffa storebrorsan i kullen... Men till slut gjorde jag något som jag aldrig trodde: jag bortsåg från faktan och gick på magkänslan och valde den valpen jag fastnade för.

IMG_0605

Hittills har Ess inte visat några som helst tecken på att han skulle vara påverkad av sjukdomen och är som vilken valp som helst, så även om jag tvekade länge så känns det definitivt som om jag gjorde rätt val! Jag satte Ess personlighet före det faktum att han kanske aldrig skulle kunna tävla agility på grund av sin sjukdom men jag kände att det var det värt. Hans personlighet slår allt, han är en helt fantastik liten valp! Och att det nu har visat sig att han inte är påverkad alls av det gör det hela så mycket bättre.

Dag 8 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 9 – Förebilder inom hunderiet
Dag 10 – Hur valde du kennel?
Dag 11 – En ras du skulle vilja ha
Dag 12– En ras du inte vill ha
Dag 13 – Det här älskar hundarna
Dag 14 – Det här tycker inte hundarna om
Dag 15 – Visa en rolig bild på  hundarna
Dag 16 – Favoritminne med hundarna
Dag 17 – Tik eller hane?
Dag 18 – Mål 2014: Utvärdering
Dag 19 – Mål 2015


Vikarie

Strax innan vi skulle repa inför ett luciatåg i skolan ringer min mobil och jag får frågan om jag kunde hoppa in som vikarie på en av Emelie Merenius kurser om en och en halv timme.

IMG_8717

Väldigt stressigt för min del, som var tvungen att åka hemifrån 40 minuter efter samtalet (och jag var ju i skolan) men det var ju en rolig grej så jag ställde självklart upp! Tack vare att det inte var någon trafik på motorvägen så hann jag till och med fram till Göteborgs Hundarena 15 minuter innan kursen började - och då hade jag till och med hunnit hem och byta om och äta innan.

Själva kursen gick jättebra! Det var en som jag har gått kurs med förut med hennes gamla hund och några som jag kände igen från några tävlingar annars var det nya ansikten för mig. Alla hundar hade jättebra driv och var riktigt snabba och att vi då skulle jobba med blindbyten kunde ju inte passa bättre. Jag älskar verkligen blindbyten!

Det var verkligen jättekul att hålla kurs igen eftersom det var ett bra tag sedan sist, det var också roligt att jobba med nya ekipage. Så tack så mycket Emelie för möjligheten!


20.000!

Idag har vi nått över 20.000 besökare på hemsidan! Det är helt galet!

141675830844166300_resized

Jag tycker att det är jätteroligt att så många faktsikt uppskattar min blogg, kursverksamhet m.m. Och att jag får så många fina ord när jag lägger upp träning och tävlingsfilmer. Tack så mycket! 


Dag 7 – Vilken hundsport har dina hundar tävlat i?

Sedan pappa började med agility med Pepsi 2006 har alla våra hundr hittills hållt på med agility, det känns som ett självklart val när man väl har börjat med sporten. Pepsi var uppe i klass 3, precis som Jackson är idag. Rosso kommer stanna i klass 2 pga hans ålder och fart (eller ja, brist på fart) och Oskar kommer förhoppningsvis upp i klass 3 så småningom. Pappa tävlar med Oskar och han har verkligen inte tid till att träna och tävla med Oskar just nu så Oskar har fått en liten agilitypaus skulle man kunna säga.

IMG_9145

När det gäller Ess så hoppas jag att vi ska syssla med andra hundsporter också, som tävlingslydnad och kanske även rallylydnad någon vacker dag. Vem vet? Utställning har aldrig varit min grej men tanken är väl att Ess ska ställas ut för uppfödarens skull så småningom.

Pepsi är faktiskt den enda sheltien vi har haft som har sysslat med någon annan hundsport än agility än så länge eftersom pappa och Pepsi gick en rallylydnadskurs i våras när agilityn inte längre var något alternativ. Vi får väl se vad framtiden har att erbjuda men än så länge så har jag bara fastnat för agilityn...

IMG_6395

Dag 7 – Vilken hundsport har dina hundar tävlat i?
Dag 8 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 9 – Förebilder inom hund
Dag 10 – Hur valde du kennel?
Dag 11 – En ras du skulle vilja ha
Dag 12– En ras du inte vill ha
Dag 13 – Det här älskar hundarna
Dag 14 – Det här tycker inte hundarna om
Dag 15 – Visa en rolig bild på  hundarna
Dag 16 – Favoritminne med hundarna
Dag 17 – Tik eller hane?
Dag 18 – Mål 2014: Utvärdering
Dag 19 – Mål 2015

söndag
7
mars
Camilla

2021
Vecka 9

Blogghistorik

«december 2014»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012