Studiedag

Efter en vecka fullproppad med aktiviteter så är det väldigt skönt att ha en studiedag i slutet av veckan så att man får en långhelg. I veckan har jag varit med kompisar, tränat med Jackson, lagträning, shoppat m.m. och har knappt haft tid till att plugga till provet som var igår men jag har haft lite kaotiska veckor så det var skönt med en vecka fullproppad med saker som gör mig glad.

IMG_7832 - Kopia - Kopia - Kopia

Träningen i måndags gick hur bra som helst! Jag körde med Jackson, Oskar och Rosso och alla tre gick superbra. Jackson har börjat få en självständighet som jag verkligen gillar - jag kan ligga flera steg före i banan och bara köra på och han läser av vad jag vill och ''springer ikapp'' liksom. Jättesvårt att förklara men om jag är på hinder 12 i min handling till exempel och han på hinder 10 så har jag redan visat hur han ska göra för hinder 10-12 och så går han på det själv så att jag slipper vänta på honom. Min fina Jackson, han är så jävla bra!   

IMG_6395

Oskar fick prova på en backlap för första gången och fattade direkt och även han börjar bli självständig och börjar tuffa till sig. Sedan har vi Rosso. Han springer på så bra han kan, han är ju inte snabb men han gör inte fel så han är rolig att springa med men det är ju ingen utmaning direkt som Oskar är till exempel.

I övrigt så har jag varit på Stora Holm och gjort halkkörningen och det gick bra och var riktigt roligt och nu är det inte ens 2 månader kvar till uppkörningen och teorin så förhoppningsvis kan jag ta mig till hundklubben själv i fortsättningen utan att vara beroende av pappa eller bussar.


Lär känna mig bättre!

Nu under hösten och vintern tänkte jag hålla igång en blogglista när jag har brist på annat att skriva om och så att ni kan lära känna mig och mitt liv bättre. Redan nästa vecka kommer jag skriva en presentation om mig och sedan får vi se när nästa del kommer, jag vill som sagt hålla igång listan under hösten och vintern så tanken är att inte ta de olika delarna för nära varandra i tid. Så här ser iallafall listan ut:

Dag 1 – Presentation
Dag 2 – Presentation om hundarna
Dag 3 – Berätta om hundraserna
Dag 4 – Varför har du hund?
Dag 5 – Andra husdjur
Dag 6 – Renras eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har hundar tävlat i?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Förebilder inom hund
Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar hundarna
Dag 15 – Det här tycker inte hundarna om
Dag 16 – Visa en rolig bild på  hundarna
Dag 17 – Favoritminne med hundarna
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Mål 2014: Utvärdering
Dag 20 – Mål 2015

IMG_6211


Bästa Jackson!

Igår var det dags för att åka upp till hundklubben för att hålla kurs igen. På grund av att jag visste att några av kursdeltagarna inte kunde komma så tog jag med Jackson för att kunna träna lite under fikapausen och efter kursen.

Under fikapausen tränade jag slalomingångar, något som Jackson har haft svårt för. Speciellt med självständiga ingångar från långt håll med mycket vinkel, så igår gjorde jag det så svårt jag kunde och han satte ALLT! Jag blev helt paff när jag tänkte ut det absolut våraste jag kunde komma på när det gäller slalomingångar och han satte det.

IMG_9144

Efter kursen tränade jag lite Running Contacts och dolda tunnelingångar med bakombyten innan, något som jag vet att Jackson alltid vägrar på på tävling. När det gäller kontaktfälten var det så där, visst han gjorde riktigt snygga träffar men det var för mycket missar men det är bara att träna vidare! Tunnelingångarna däremot är jag hur nöjd som helst över! Jag gjorde samma sak där, kom på det absolut svåraste jag kunde komma på och provade hur han reagerade. Jackson vände i tunneln under första försöket men sedan satte han alla ingångar!

Han är bäst helt enkelt, min Jackson!


4 månader!

Under de senaste dagarna har jag lagt mycket tid till att träna med Ess om man jämför vad jag brukar hinna med. Detta har gett resultat; han är mer ''klängig'' på mig och kommer gärna fram frivilligt för busa och gosa. Det har också gett resultat i träningen där han lär sig snabbare och koncentrerar sig bättre - han är mer uppmärksam på mig helt enkelt!

10363793_921388191211980_6215712106531516523_n

Ess för några veckor sedan - växer så det knakar!

Idag fyller Ess fyra månader vilket betyder en massa miljöträning! Så från och med nu kommer han hänga med på träningar, tävlingar osv. Det ska bli jättekul att se hur han reagerar på nya miljöer! Redan igår tog jag en promenad upp till en lekplats i närheten av där vi bor där han fick gå i skogen, sandlådan och klättra på sten bland annat - han har ju endast varit hemma med undantag för hundarnas dagliga promenader. Sand tyckte han var väldigt konstigt men när han såg hur Jackson sprang fritt (har till 99% av tiden Jackson lös) och busade hängde även Ess på.


Fullspäckad dag

Imorse 7.30 ringde alarmet - sedan dess har det varit fullt upp. Först flera timmar i skolan och sedan direkt ner till Fjärås för att hålla privatlektion för ett nybörjarekipage som jag aldrig har träffat förut. Både hunden och matte hade en riktigt bra och positiv energi och hunden lärde sig riktigt fort så de var kul att jobba med! Det var även första gången jag har fått jobba med en så kallad ''kamphund'' och ja, vad ska jag säga? Detta var den gladaste och trevligaste hund jag träffat!

När jag väl kom hem tog jag ut Ess för lydnadsträning och sedan in och träna burträning med Jackson. Mitt senaste projekt kan man säga att det är, jag köpte ju en metallbur i Skåne för att Jackson gärna gräver sig ur och förstör tygburar och för att inte Ess ska göra samma sak i framtiden har jag börjat burträna busungarna. Resultatet av Jacksons burträning ser ni här nedanför.


En tripp till Skåne

Nu är vi hemma efter en helg i kalla och blåsiga Skåne!

I lördags blev disk i båda loppen individuellt efter ett riktigt dåligt agilitylopp från min sida och en knäpp fixidé från Jackson i hopploppet. Trots Jacksons ''våga vägra jaakkosvängar åt höger''-idé är jag riktigt nöjd med attityden i loppet! Det gick fort och han var på och riktigt följsam. Så detta fokuserade jag på i dagens laglopp. 

IMG_7145

I agilityklassen var de få som kom igenom med 0 fel - jag och Jackson var inget undantag utan fick 5 fel på nedfarten på balansen. Jag valde att trycka av honom av balansen lite för tidigt för att hinna med till hopphindret efter tunneln så det var smällen vi fick ta - i övrigt var det ett fint loppet! I hopploppet var jag väldigt sen och kände mig för kontrollerande och vågade inte släppa Jackson till att ta egna initiativ vilket ledde till en sämre tid men vi kom igenom i allafall.

Totalt i helgen blev det två disk för mig och Jackson individuellt och två andraplaceringar med laget! Tyvärr var det för få lag som startade i mediumklassen så vi blev utan pinne - annars hade vi varit kvalade till SM. Men sånt är livet.


Lagchansen (Svanslaget)

Den här helgen kunde inte avslutas på ett bättre sätt agilitymässigt!

IMG_9144

Igår fick vi inte med oss några resultat men idag satte vi allihop riktigt bra lopp och jag som har kört med Lindas pumi Eskil är riktigt stolt över mina och Eskils lopp i helgen. Av 6 lopp har vi kört fyra lopp med 0 fel, ett lopp med 5 fel och ett lopp med 15 fel då jag glömde att han skulle stanna på kontaktfälten och bara tryckte på. För mycket Running Contactsträning kanske..?

Jag och Jackson har också kört riktigt bra! Tre nollade lopp, ett lopp med 5 fel (vägran som var helt mitt fel) och två disk. Farten kan jag heller inte klaga över, Jackson har varit jättearg under tiden jag har värmt upp Eskil (precis innan jag skulle in och köra med Jackson) så han har dragit på för fullt! Jäklar vad fort vi har sprungit! I dagens sista hoppklass nollade jag med både Jackson och Eskil med riktigt bra tid så jag är supernöjd! Även Sara nollade så det blev en andraplats och en SM-pinne!

Ett extra plus är att Jackson satte PERFEKTA Running Contacts i det sista loppet för helgen - som vi förövrigt gick in och vann så en SM-pinne även där!


Positiv energi från elever!

Efter en väldigt jobbig dag på många sätt hade jag verkligen ingen lust att åka upp till hundklubben för att hålla kurs men det måste ju göras så det var bara att åka. Jaakkos, S-svängar, tyskar m.m. var planerat - något som jag vet är för svårt för vissa som går kursen men när kursen var slut hade alla lyckats med allting! Viljan och den envisheten som mina kursdeltagare är verkligen härlig! Två kursdeltagare hade aldrig gjort något av det vi skulle prova idag men tredje gången gillt så satt det.

IMG_7091

Jag är så otroligt nöjd med hela gänget! Det är verkligen guld värt att hålla agilitykurser på grund av den positiva och härliga attityd man får tillbaka.


Dessa Running Contacts...

Jag vet inte hur länge jag har jobbat med Jacksons kontaktfält - att gå från 2 på 2 av till RC med en hund som lätt blir osäker på träning har verkligen inte varit det lättaste. Men under de senaste passen verkar det som om det har lossnat och han har träffat 8 av 10 gånger med bra fart!

IMG_9139

Imorgon är det dags för ännu ett rc-pass och förhoppningsvis är det inte bara tur att han har satt 8 av 10 av ren tur utan av skicklighet.

torsdag
25
februari
Sigvard, Sivert

2021
Vecka 8

Blogghistorik

«september 2014»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012