Uppdaterat (Nyhetsbrev)

Nu har jag äntligen haft tid att sätta mig ner och fixa med hemsidan; betalat abbonemanget för ännu ett år, uppdaterat lite om Ess men framförallt skrivit en hel del om anläggningen samt skrivit vägbeskrivning m.m.

Allt nytt angående anläggningen hittar ni under fliken ''Om''.

DSCN0236

Sedan vill jag även tala om för er som inte följer oss på facebook att jag har börjat med nyhetsbrev, vilket innebär att ni som vill stå med i en mailllista kommer få ett mail när jag planerar att hålla en kurs på anläggningen. Så att ni har chansen att anmäla ert intresse till kursen innan den dyker upp på hemsidan. Låter detta intressant är det bara att skicka iväg ert namn i ett mail till mig (lina@agilityhundar.se) eller skriva er mail till mig via facebook.


Hundvakt (Ess 10 veckor)

Ikväll ska de andra i familjen i väg så då blir jag ensam hemma med 5 hundar, varav en helt galen valp... Det ska bli spännande! Förhoppningsvis sover han en stund iallafall.

Imorgon blir Ess 10 veckor och han har hittills lärt sig sitt och han kommer på inkallning när det inte händer något annat väldigt spännande runt omkring honom. Ligg, loss och give me 5 är på gång sakta men säkert.

IMG_9145

Nästa vecka är det äntligen agilitytävling! Först ska jag jobba på måndagen sedan åker vi till Falkenberg för att tävla och sedan vidare till Jönköping i slutet av veckan. Jag är hur taggad som helst! Jag hoppas på resultat så att jag och Jackson är ännu något steg närmre SM men man vet ju aldrig vad som kan hända.


9 veckor

Imorgon blir Ess 9 veckor vilket betyder att vi har haft honom i en vecka imorgon. Tiden har gått otroligt fort men samtidigt väldigt långsamt, vi har händerna fulla med en galen valp kan man lugnt säga. De andra hundarna tar det hela väldigt bra för att ha en sådan jobbig lillebror som ständigt går dom på nerverna - de har fått säga ifrån på skarpen någon gång genom att visa tänderna och skälla lite på honom men inget mer än så. Imorgon ska de grå få träna och göra av med energi samt få lite ensamtid utan lillebrorsan.

IMG_8717

Sedan väntar lagträning för Jackson på måndag sedan är det bara någon vecka kvar tills nästa tävling! Jag är supertaggad och det ska bli kul att bara få köra igen.


Första dagarna med Ess

Ess är verkligen en liten tuffing, att ha 4 shelties efter sig första dygnet (och inte särskilt trevliga shelties heller) tror jag inte att det är många valpar som skulle tycka om. Ess däremot sprang omkring med svansen högt över ryggen och tyckte att det var jättekul med nya kompisar. Pepsi och Rosso var väldigt skeptiska första dygnet - varför en till jobbig lillebror liksom? Men i söndags (andra dagen hos oss) började både Pepsi och Rosso acceptera att den här valpen faktiskt skulle vara här, Oskar är mer lugn och verkar inte tycka att det är särskilt jobbigt och Jackson älskar att han har fått en till lekkompis.

10402671_900079506676182_6437618204195723744_n

Ess äter bra, busar med allt och alla (framförallt mattes fötter...) och sover en hel del - han verkar väldigt lugn och trygg med vardagen och han är raka motsatsen till Jackson som inte ville äta de första dygnen hos oss.

Idag har han tagit in alla de nya intrycken och har börjat reagera på sitt namn och kommer flygandes när man pratar med honom, helst ska han bitas i armarna också.

Nu hittar ni även Ess på sidan om hundarna samt en uppdaterad text om mig under fliken ''om''. Jag planerar också svara på lite vanliga frågor om mig i ett framtida blogginlägg så att ni får lära känna mig ännu bättre. Så är det något ni vill veta om mig och mitt liv så är det bara att fråga på.


Min framtida stjärna

För ett tag sedan kontaktade jag olika uppfödare för att kolla om de planerade en kull nu till sommaren och mycket riktigt så var det en kull som skulle födas i maj. Valpen kommer från samma kennel som Jackson och eftersom jag gillar kenneln så bestämde jag mig helt enkelt för att hälsa på och kolla på valparna. Jag har tänkt ett tag på att skaffa en till sheltie som kommer vara redo att tävla om några år när Jackson är runt 7-8 år och eftersom jag gillade det jag fick höra om föräldrarna till valparna så bestämde jag mig för att se om det blev en hane i kullen.

10429382_899941516689981_6038464382513823279_n

Queedy's Spectacular Sparky ''Ess''

Så igår var jag och pappa och kollade på valparna (3 hanar och 1 tik) och efter flera timmars funderande av vilken valp jag skulle ta bestämde jag mig för att hämta hane 1 som jag tyckte hade bra mentalitet och trodde skulle passa mig. Han är väldigt social och tuff och är glad mot allt och alla men har även en bra off-knapp så för mig kan det här bli en väldigt trevlig hund även i framtiden.

I skrivande stund ligger Ess och sover brevid mig i min säng och verkar trivas riktigt bra i sitt nya hem bland fyra andra galna shelties.


Livet på landet

10425064_896024393748360_2711704188707299195_n

 Fyra lyckliga shelties efter några timmars bus på lantstället.

 10458462_896024293748370_5716439254449069862_n

 Efterrätt 


Slalomträning

Idag har jag tränat alla hundar förutom Jackon som blev sjuk häromdagen, han är bra nu men vill ändå att han vilar i någon dag till innan det blir någon aktivitet för honom.

Oskar fick träna lydnad och lite agility och det är galet vilka framsteg han gör! Jag satte upp 4 pinnars slalom mellan två hinder så att han skulle få träna slalom med rak ingång där jag varierar min position - bakom honom, på höger och vänster sida, framför honom osv. Allt varierat mellan stillastående och i rörelse och det är sjukt vad bra han är! Jag har tränat in att han ska vara självgående men jag blev ändå riktigt stolt när jag kunde stå fem meter bakom första hindret och sedan skicka honom på hopp, slalom och hopp. Bästa Oskar!

IMG_7972

Sedan var det Rossos tur, dock ''bara'' lydnadsträning eftersom jag väntar på mina nya bågar innan jag tar tag i hans slalomträning ordentligt. Pepsi fick träna 2 på 2 av längst ner på gungan, dels för att han älskar att träna ''agility'' och dels för att han haltar såpass mycket så att jag inte vill träna något där jag inte har riktig kontroll över honom.


Ni gör mig bättre

Under Gotlandsresan fick jag ett mail från hundklubben att de webbansvariga hade lagt ut höstens kurser men eftersom jag var på Gotland så hade jag inte haft någon tanke på att skicka in någon kursbeskrivning, istället började jag tänka på det så fort jag kom hem.

''Vill jag?'' ''Hinner jag? Hur kommer mitt schema se ut till hösten?'' ''För vem håller jag kurs? För mig eller för kursdeltagarna?'' ''Ska jag satsa på mitt eget tävlande istället?'' Sådana tankar snurrade runt i mitt huvud tills jag bestämde mig för att hålla en handlingskurs på samma dag och tid - som vanligt. Det som fick mig att ändra inställning var när jag funderade på att beställa slalombågar för min egen skull och för framtida elevers skull när pappa helt plötsligt sa: ''Betala bågarna med pengarna som du fick in från kurser och privatlektioner förra året.''

IMG_6205

Det fick mig att ändra inställning totalt. På grund av pengarna jag drog in när jag jobbade förra året så kan jag erbjuda bättre träning för er för att jag har råd att köpa in nya hinder, nytt material. För varje privatlektion jag håller, för varje ekipage jag har framför mig så får jag inte bara in pengar för att kunna erbjuda bättre träning - jag blir en bättre instruktör också.

Jag ser varje ekipage som en chans att förbättra mig som instruktör: se mer, förstå mer och lära ut mer. Jag är väldigt ny som instruktör (3 år som hjälpinstruktör och snart 2 år på egna ben) och gick Agilityinstruktörsutbildningen förra sommaren så under 1 år gick jag endast på känsla, idag har jag även fakta att använda mig av vilket har hjälp en del men jag vill som sagt lära mig mer och bli bättre - därför går jag steg två av utbildningen nästa vecka.

IMG_8717

Så jag är väldigt tacksam till er som kommer till mig för att gå kurs och ta privatlektioner, ni hjälper mig att träna mig som instruktör och på det sättet ge tillbaka mer och göra er bättre!

söndag
7
mars
Camilla

2021
Vecka 9

Blogghistorik

«juli 2014»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012