Agility i hagelstorm

Kvällens privatlektion hos Emelie blev inte riktigt som jag vi hade tänkt oss... Från att ligga och halvsova i strålande sol hemma, till att stå under ett A-hinder och vänta på att hagelstormen ska ge sig.

IMG_7366

Jag och Jackson fick springa en hel del iallafall och fick med oss läxor och bra tips inför kommande träningar, jag fick även prata lite angående Jacksons kontaktfält som för mig just nu är ett mysterium så detta var en väldigt välbehövd träning - även om större delen av tiden tillbringades under A-hindret.

Nu ska jag fortsätta förbereda inför morgondagens privatlektion för en hund som jag har sett ''in action'' men aldrig jobbat med förut så det ska bli riktigt kul!


2 år...

Det tog ungefär två år innan vi fick svar på varför Pepsi haltar och vad det är som gör att han har ont. Det började med att han halkade till under en agilityträning i mars 2012, efter det har skadorna dykt upp mest hela tiden. Efter en lång rehabiliteringsprocess hos Annika så var han på gång igen - detta var hösten förra året, under en träning halkade han till och vi var tillbaka på ruta 1. Vi som i princip var klara med rehabiliteringen.

IMG_3478

För några veckor sedan åkte jag och pappa med Pepsi in till Blå Stjärnan för att låta chefen gå igenom honom, från nos till svanstipp. Efter en genomgång visade det sig att han hade ont i höften och axeln (vilket vi visste sedan tidigare) men vi fick också höra att Pepsi har ont i alla tåleder i samtliga tassar! Så det blev till att röntga tassarna och ta två olika sorters blodprov, efter en vecka ungefär fick vi svar att han hade inte en fästingsjukom som hade orsakat smärtan utan en inflammationssjukdom som har satt sig i samtliga tassar. 

''Antinukleära antikroppar är en grupp autoantikroppar som reagerar med antigen i cellkärnor. Positiv ANA-reaktion hos hund förekommer vid reumatisk sjukdom. Höga titrar ses speciellt vid Systemisk Lupus Erythematosus (SLE). ANA kan vara riktade mot olika typer av kärnantigen som RNA, DNA och nukleproteiner.''

IMG_4418

Så nu går Pepsi på medicin 2ggr/dag i flera veckor innan vi så småningom ska minska dosen, förhoppningsvis hjälper detta så att Pepsi slipper ha ont och halta 24/7!


Duktiga hundar!

Det var inte bara Jackson som skötte sig på Gotland...

Rosso GotlandOskar andra pinnen

Även Rosso och Oskar sprang med husse och plockade hem några rosetter. Efter många lyckade försök till att få Oskar att stanna på banan och inte springa av nollade han en agilityklass och fick med sig en pinne hem! Tyvärr såg jag inte loppet eftersom det krockade med min prisutdelning. Rosso har sprungit på bra, några lopp med 5 fel och disk vid slalom men två nollade lopp blev det och två pallplatser - dock lite tidsfel.

Så nu blir det till att träna slalom med Rosso och träna upp självförtroendet på Oskar innan det är dags för nästa tävling om ett par veckor!


GOTLAND 2014

Hur jag ska lyckas sammanfatta Gotland 2014 i ett enda blogginlägg vet jag verkligen inte...

IMG_7832 - Kopia - Kopia - Kopia

Resan började 04.30 i onsdags mot Oskarshamn för att ta båten över till Gotland, strax efter lunch var vi framme för två dagars turistande på Gotland innan tre tävlingsdagar. Jackson (som bland annat alltid har HATAT vatten) upptäckte det roliga med att springa omkring på stränder och bada i hav med hjälp av en vattengalen Pepsi, det tog mig bara 1,5 timma att få upp honom ur vattnet...

IMG_7951

Väl framme på tävlingsplatsen på fredagen hade jag inga förväntningar alls, banorna såg roliga ut så jag tänkte bara springa och hålla i Jackson hela vägen in i mål. Sagt och gjort, några timmar senare hade jag sprungit både hopp och agilityloppet med 0 fel och bra tider vilket visade sig räcka till två SM-pinnar och ett CERT i hoppklassen!

Lördagens lopp gick inte lika bra men agilityloppet kändes riktigt bra även om vi tyvärr fick med oss 5 fel på ett missat kontaktfält på balansen, på söndagen däremot kom vi igenom en svår agilitybana och låg först fram tills i slutet då två ekipage kom igenom och eftersom dom fullcertade så fick vi ett CERT där med!

Så vi tar med oss 3 SM-pinnar och 2 CERT med oss hem vilket gör att vi saknar 3 pinnar innan vi är kvalade till SM 2015! Nu väntar en tävlingspaus för att träna en del som vi har missat i helgen, t ex kontaktfält. Jag fick också tips och beröm från Magne (agilitydomare) på några saker som jag aldrig har tänkt på förut så nu ska vi minsann träna!

IMG_9566


Svar på frågestund

Det var ett tag sedan jag bestämde mig för att dra igång en frågestund... Jag har fått några frågor som jag tänkte svara på innan jag åker iväg till Gotland för efter det blir det full rulle och då kommer jag säkert glömma av det. 

IMG_2449

Fråga ställd av Emma:

 • Hur många år har du tränat agility?
 • Har du några bra tips för en nybörjare?

Svar: Hej! Jag började träna agility lite smått när jag var ungefär 12 år gammal men jag började inte med agility serriöst förrän jag var 14 år, så  jag skulle säga ungefär 5 år totalt. Mitt tips till en nybörjare är att titta mycket på agility via youtube eller bloggar osv. Man lär sig jättemycket från att titta på agility och man får också mycket inspiration och kanske till och med idéer på vad man vill kunna i framtiden.  Sedan gäller det självklart att komma ihåg att ni tränar för att ha roligt och för att ni älskar sporten, inte pga resultat osv. Men annars är det bara att kämpa på och ha roligt helt enkelt!

IMG_7150


Fråga ställd av Emilia:

 • Hej och tack för en jättebra blogg! Jag är jättesugen på att börja med agility med min 6-månaders valp. Har läst att man ska vänta med agility tills hunden är kring ett år men att detta kan variera mellan raser och individer. Min valp är fullvuxen och han "känns" redo, ska man ändå vänta? Och finns det något man ändå kan börja med nu? I så fall vad?
 
 
Svar:  Hej! Tack så mycket, vad roligt att du tycker om den. Små raser är oftast färdigtväxta i kroppen tidigare än stora raser men jag skulle ändå vänta med att träna själva agilitybiten tills hunden är runt året. Man kan självklart börja träna starter nu och även framåtsändande och distans genom att låta din hund springa mellan hinderstöd, personligen hade jag dock väntat för att hunden ska hålla i längden, jag ser ingen anledning till att börja träna med en valp innan den är färdigväxt.
 

Fråga ställd av Sara:
 • Ritar du banorna du tränar på själv och lägger du upp dom någonstans isåfall? Jag hade gärna provat några av dom själv nämligen.
 • Kommer du satsa på SM 2015 med Jackson?

Svar: Hej! De flesta banor som jag tränar på i trädgården improviserar jag fram just då beroende på vad jag och hundarna behöver träna på, jag tar också vissa kombinationer från olika tävlingar jag har varit på t ex. Sedan finns det en facebookgrupp full med agilitykombinationer i olika svårighetsgrad så där tar jag också en hel del banor.  Som det ser ut nu så satsar jag främst på att springa snabbare och vara tydligare som förare, jag tänker alltså inte köra safe för att plocka SM-pinnar utan köra fullt och då får det bära eller brista.

agilitykombination 2

Nu ska jag och Jackson till hundklubben för att gå kurs, vi hörs!


SOMMARLOV!

Igår var det äntligen dags för skolavslutning! Till hösten börjar jag sista året på gymnasiet och sedan är det studenten och vuxenvärlden som gäller... Det börjar närma sig sakta men säkert alltså, puh!

IMG_4989 - Kopia

I sommar ska vi först och främst till Gotland sedan är det två veckor med absolut ingenting på schemat för min del; bara bada, sola och umgås med vänner helt enkelt! Efter det blir det A2an, Slottshoppet och till sist så är det ju DPAC-finalen(!) så förhoppningsvis kommer detta bli en grym sommar! Jag ska också försöka jobba lite nu i sommar, dels måla huset på landet men också vara tillgänglig för privatlektioner och kurser för er som träna agility i sommar så det är bara till att boka tider.

 


2 år senare...

För exakt två årsedan fick jag och Jackson vår första pinne i hoppklass 1 på Nationalhoppet i Göteborg, två år senare åker vi hem med 2 SM-pinnar i bagaget! Så årets första lagtävling gick bra kan man säga...

Jag och Jackson vägrade ut oss i hopploppet eftersom Jackson var på en helt annan planet och inte ville göra någonting verkade det som men eftersom mina duktiga lagkompisar kom igenom allihop så vann vi klassen och fick med oss vår första SM-pinne!

IMG_6383

I agilityloppet blev det kaos för allihop när vårt C-ekipage höll på att missa vår start men tillslut så hade vi tre hundar igenom och hamnade på en andraplats med ännu en SM-pinne!

Så efter många timmar ute i ösregn med alldeles för lite kläder på mig så är jag nu genomblöt och iskall men vad gör det när det går bra för oss? Nu väntar vila tills imorgon då det är individuellt som gäller för mig och Jackson, förhoppningsvis blir det bättre väder så att man kan filma också.


SM-pinne!

Efter kursavslutningen på MHS i fredags packade vi oss in i husbilen för att åka ner till Hässleholm för att vila upp oss i några timmar innan det var dags för en helg fylld med agility.

Det var dubbla agilityklasser på lördagen och dubbla hoppklasser på söndagen men eftersom Jackson voltade i en tunnel i första hopploppet bestämde jag mig för att stryka honom i agilityloppet som startade precis efter hopploppet. Efter massage, promenad och vila måde han som vanligt igen och jag såg inga tecken alls på att han hade ont så efter några timmars väntan körde vi agilityklass B. Det blev disk i båda loppen eftersom jag hann tappa bort mig under ne halv sekund så då hann Jackson hoppa ett hinder från fel håll men annars är jag riktigt nöjd med loppet!

IMG_7091

Igår var jag riktigt taggad och sprang på snabbare än vanligt på tävling. Domarna var från Ungern och hade med sig riktigt roliga banor som var riktigt snabba och kluriga så det var bara till att springa. I det första hopploppet blev det ett missförstånd på ett ställe men vi klarade oss i mål med 0 fel ändå. Inför det andra hopploppet hade jag INGEN ANING om vad jag skulle göra för att ens ta oss igenom banan så jag bestämmer mig för att bara springa. 36 sekunder senare kommer vi in i mål med noll fel som näst sista startande och har klämt oss före en massa SM-ekipage och klättrat upp på en 3e plats!!

Förhoppningsvis håller detta i sig även nästa helg då det är Nationalhoppet som gäller.

torsdag
25
februari
Sigvard, Sivert

2021
Vecka 8

Blogghistorik

«juni 2014»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012