Årets första klass 3 tävling!

Tidigt igår morse packade vi husbilen proppfull med både hundar och människor för en helg på Halmstads Brukshundsklubb. Jag skulle köra med Jackson i klass 3 och pappa med Oskar och Rosso i klass 1 och 2.

IMG_7366

Vi fick inga vidare resultat med oss hem men alla hundar har gått riktigt bra i helgen, speciellt Jackson! Jag börjar tro att han är i toppform: han springer på och gör allt jag ber om. ALLA fel som blir är på grund av min placering och min handling (förutom när han trillade i slalom i sista loppet) så jag är hur nöjd som helst! Det är verkligen en kontrast mot vår senaste tävling som var Trippelchansen.

Jag har skrivit ner en massa saker som vi ska träna på under sommaren som jag märker att vi ligger lite efter i som tunnel under balansen till exempel - vi har nästan aldrig tränat det och nu har ju det blivit lite av en trend på agilitybanorna, så det är bara till att träna tills det sitter och sen träna lite till.

IMG_6864


Snart sommar!

Idag hade vi ett slutprov i Historia så nu är den kursen avslutad (om jag inte har fattat helt fel), nu väntar bara 2 GeMu-prov (musikteori typ) och ett stort engelskaprov sedan är det nog ganska klart för det här året. Sedan är det ju snart sommarlov, mitt sista sommarlov till och med för nästa år börjar jag i 3an och sedan ska jag ut i vuxenvärlden...

img_0334_51ab8638e087c31ed7425be8

I sommar väntar däremot en massa aktiviteter som jag verkligen ser framemot:

 • Gotland med familjen + bästa pojkvännen!
 • A2:an
 • Vara på landet och sola och bada
 • + MASSVIS med agilitytävlingar, som tex DPAC 2014!

Förhoppningsvis blir det här en riktigt bra sommar. Kan den slå sommaren 2012 som var den bästa i mitt liv? Det återstår att se...


Trippelchansen 2014

Årets Trippelchans gick väl inte riktigt som förväntat. Första tävlingstillfället kände jag mig helt vilse och gick runt, mer än det kommer jag inte ihåg - det har jag säkert förträngt. Andra tillfället nollade vi ett lopp men med en extra sväng som tog alldeles för mycket tid och ett lopp med en riktigt irriterande vägran.

IMG_5515

Det sista tillfället, alltså den sista tävlingen för årets Trippelchans gick åt helvete faktiskt. Jackson var helt borta och jag fick ingen kontakt med honom så under andra loppet gick jag av efter 9 hinder, jag orkade helt enkelt inte släpa runt honom mer. Han har aldrig reagerat på några dofter eller något sedan vi tog vår första pinne för 2 år sedan så jag blev både förvånad och ''lite'' irriterad. Så nu väntar några dagars vila innan vi börjar träna igen - jag har 3 prov nästa vecka så vi får väl se hur mycket hundträning jag hinner med...

IMG_6205

Nu däremot ska jag byta om och dra mig upp till MHS för att vara instruktör åt mitt gäng som går Offensiv Handling - det är ett riktigt roligt gäng det här så det ska bli kul att följa dom de veckor som är kvar.


Förändringar

I flera månader har jag försök få Oskar till att vilja tävla med mig, men nu har det gått såpass långt så att både jag och pappa känner att det inte är värt det längre. Oskar är jättefäst vid pappa och har alltid varit det och förra veckan var det så tydligt så att jag kände att det var bäst för oss alla tre att Oskar tävlar med pappa framöver.

IMG_6395

I Angered fick jag knappt någon kontakt med Oskar i tältet - hur tror ni då det gick på banan? Så i torsdags sa jag till pappa att prova köra Oskar på trippelchansen, på en hundklubb där han aldrig har varit och dom nollar agilityloppet?!? Oskar var med pappa hela tiden och gjorde riktigt bra ifrån sig och verkade till och med ha kul, så där kände jag att det var helt rätt att överlåta Oskar till pappa ännu en gång.

När vi tränar ensamma i trädgården fungerar det för oss men så fort det blir för mycket runt omkring så stänger han av - så länge som det inte är pappa som kör med honom. De har jättekul ihop på tävling och eftersom agility ska handla om glädje och inte besvikelsen när Oskar stänger av så har jag gjort detta beslutet tillsammans med de andra i familjen.

Så nu är det full fokus på Jackson som gäller - nu jäklar!


Doggy Professional Agility Cup 2014

Runt klockan 8 imorse drog jag, mamma och Jackson till Stenungsund för att försöka kvala in till DPAC. Jag anmälde mig till tävlingen helt spontant i tisdags några timmar innan anmälningstiden tog slut och jag såg dagens lopp som mental träning för både mig och Jackson, jag åkte alltså dit helt utan förväntningar och mål.

I agilityloppet var det KAOS! Jackson sprang som han aldrig har gjort förut och jag hade ingen chans att hinna med, speciellt inte i slutet så vi tappade en väldigt massa tid men eftersom det var en så snäll domare så fick vi ingen vägran vilket jag var helt 100% inställd på. Så vi VANN klassen med 0,1 sekund till före min kompis Ella och hennes Jack.

Eftersom jag redan var kvalad till finalen innan hopploppet så var det bara att köra, vilket vi verkligen gjorde. Jackson sprang hur snabbt som helst och jag hade ingen som helst chans att hänga med så redan efter det tredje hindret så var det bara att improvisera sig i mål. Men vi var snabbast igen och vann både hopp och agilityklassen!!

Så vi fick alltså 24kg hundmat, 3 nya tuggben, nytt hundgodis, en massa värdecheckar på Doggys sortiment och 2 finalbiljetter till DPAC 2014 med oss hem! Jackson är bäst helt enkelt!

10325639_860836433933823_1175975525977733467_n 


Angereds BHK

I helgen har jag kört totalt 7 agility lopp, varav 5 var igår. Tanken var att det skulle vara 9 lopp totalt men Oskar fick vara hemma i lördags på grund av en fästing som hade satt sig på ett jobbigt ställe, så han haltade större delen av fredagen.

DSCN0617

Så i lördags hade jag bara Jackson att fokusera på vilket var väldigt skönt - en hund som jag känner väldigt väl och bara kan köra med. Jag vet alltid precis var jag har honom och hur jag ska planera under banvandringen. I agilityloppet fick vi en vägran innan slalom på grund av att jag hade placerat mig helt fel annars så gick det jättebra! I hopploppet placerade jag mig helt fel, igen, och skickade Jackson runt ett hinder som han inte skulle springa runt - alltså en disk. Men han gjorde ju precis som jag visade så det var bara att köra vidare, Jackson vet ju fortfarande inte att det var ''fel''.

Igår däremot hade jag även en Collie att köra med (tack för lånet Carro!). Det var lite som att köra med en stor version av Rosso: ungefär samma fart och samma sätt att handla så det var bara att köra på. Sedan var det samma bana för de grå som gällde, Jackson skötte sig hur bra som helst i båda sina lopp men eftersom han bestämde sig för att ta tunneln en gång till i agilityloppet så blev det disk. Men en 2:a och en 3:e plats fick vi med oss hem!

Nu väntar vila för Jackson fram tills imon då det är lagträning som gäller - då blir det träning inför Trippelchansen på torsdag!


Att träna med två hundar... samtidigt!

Igår hade jag tid över och bestämde mig för att bygga upp en bana i trädgården och träna med de grå. Jag byggde upp en hyfsat klurig kombination där jag bestämde mig för att fokusera på tvingade framförbyten med Jackson och det gick helt okej. Det blev många totalt misslyckade försök men till slut gick det -  det var bara för mig att springa snabbare helt enkelt!

Överlag så la jag mycket fokus på att ligga först och springa på, något som jag har slarvat med nu i början av träningssäsongen men nu verkar det bli ändring på det. När det gäller Oskar försöker jag bara lära känna honom i olika situationer och hålla glädjen vid liv så att jag så småningom kan börja sätta svårare mål som vi kan jobba mot, men än så länge så är det bara glädjen som räknas!

Nu väntar det vila innan vi åker vidare till Angered för en inofficiell cup. Planen är att pressa mig till att springa och våga satsa när jag kör med Jackson och våga släppa kontrollen när jag kör med Oskar och bara ha kul.

söndag
7
mars
Camilla

2021
Vecka 9

Blogghistorik

«maj 2014»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012