Fokus: Fart!

Nu är jag, Jackson och Oskar anmälda till en hel del tävlingar - med andra ord så är tävlingssäsongen igång på allvar!

IMG_4522 (2)

Så nu gäller det att träna på våra svagheter. Det främsta som vi (jag) måste lägga fokus på är att springa. I Herrljunga var det katastrof! Jag joggade runt och ansträngde mig inte ens, det var lätta banor och det är enligt mig ännu en anledning till att lägga i fler växlar och springa på mer. Så idag och imorgon kommer jag träna på riktigt lätta kombinationer med de gråa och verkligen springa! Jag ska också träna gungan med både Jackson och Oskar så att jag vet vad det är som gäller i helgen, då ska vi nämligen på en inofficiell agilitycup. Nu kör vi!


Bättre sent än aldrig...

Sådär! Efter flera dagar har jag äntligen fått filmredigeringsprogrammet på datorn att samarbeta, så nu får ni se hur det verkligen gick för mig och Jackson i hoppklassen i Herrljunga.

Jag kände redan under loppet hur jag kunde lägga i någon växel till - men av någon anledning gjorde jag inte det. Jag joggade runt, något som jag hatar att jag gör. Visst, det kan bero på att det var precis i början på säsongen men ändå - vi kan så mycket bättre! Bakombyten är ingenting jag vill göra med Jackson. Jag vill se till att jag ligger före och springer!

Nu ska vi iallafall komma igång med träningen ordentligt och förhoppningsvis kommer farten med det också.


Lyckad kursstart!

Idag var första tillfället på min offensiva handlingskurs som jag håller på Mölndals Hundsällskap. De flesta har gått kurs för mig sedan tidigare, vissa är ''stammisar'' och några var nya - dock ej helt okända ansikten. Det var ett nytt tänk för eleverna som jobbade på riktigt bra - det ska verkligen bli spännande att följa deras utveckling under våren!

IMG_6211

Idag började jag med att gå igenom vad offensiv agility är för mig. De fick också sig en introduktion till hur man ska tänka offensivt och att hitta bra linjer och vägval, något som för mig är grunden för all agilityträning och tävling.


Medan de flesta av mina agilitykompisar åker iväg för att tävla i helgen åker jag till Skövde för att prata hund och agility - det lär bli någon sorts ''mini-släktträff'' och när man har tre agilityinstruktörer i släkten så blir det en massa hundprat!
Jag ska också se till att få filmprogrammet på min laptop att fungera så att ni kan få se filmen från tävlingen i Herrljunga någon gång.


Påskhelgen

Det här påsklovet har nog varit det mest minnesvärda om ni frågar mig. Påskhelgen drog igång med en rivstart på torsdagen där det var nollbyte som gällde: från riskettan till MHS för agilitykurs i rasande fart. Under kursens gång var det regn som gällde men Oskar skötte sig bra ändå!

IMG_6205

Vi fick med oss mycket positiv energi till dagen därpå då det var agilitytävling som gällde! Oskar skötte sig riktigt bra där också och hade fokus på mig till ca 80% så jag är jättenöjd. Eftersom det var en inofficiell tävling så var självklart Jackson med och fick köra han med. I agilityklassen fick vi med oss 5 fel och en 4:e plats och i hopploppet diskade jag oss. Mer om tävlingen i ett annat inlägg!


Helgen har jag spenderat med släkten och pojkvännen vid lantstället i strålande sol! Det har varit uppåt 25 grader i Fjärås och vi är sönderbrända hela bunten - men trevligt har vi haft! Idag hade vi även en arbetsdag där vi har hjälpts åt att göra det mesta med trädgården så snart har jag en ännu större agilityplan att springa på.

IMG_6237


Träning i Kungälv

Klockan 8 imorse ringde larmet och berättade att det var dags att dra sig upp ur sängen för att hinna till Kungälv för dagens träning.

Så halv 10 var jag, Jackson och Oskar där för att möta upp Ella för en välbehövd agilityträning. Jag hade även med mig min privata fotograf (eller snälla syster ) som fotade och filmade oss när vi sprang omkring bland hindrerna.

IMG_6383

Vi byggde upp en klass 3 bana och körde den några gånger innan vi bestämde oss för att improvisera fram en klass 3-liknande bana som var riktig rolig!Roliga byten och bra linjer där det gällde att springa. Tack för sällskapet Ella!

Oskar tog jag bara med för miljöträning och utan någon som helst tanke på att träna med honom egentligen, men han var väldigt taggad och verkade vilja köra så även han fick springa lite. Klass 3 är alldeles för svårt för honom egentligen - personligen tycker att han ska träna på klass 1-2 banor för tillfället men jag tyckte att han skötte sig riktigt bra!


Lagträning

Just nu ligger det en trött och nöjd hund och halvsover i sängen efter en lång och kall kväll på Kallebäcks BHK med laget!

Själv är jag helt stelfrusen och försöker tina upp med hjälp av en kopp te. Träningen gick helt okej för att inte ha tränat med Jackson på länge, eller för att inte tränat agility ''ordentligt'' på flera veckor. Jag har tydligen glömt hur man springer, handlar och pratar med hunden på dessa veckor och gjorde ingenting rätt kändes det som.

 

Men jag är riktigt nöjd med Jackson ändå, för att ha en matte som inte visar vägen så lyssnar han riktigt bra! Så att vi diskade oss i princip vid varannat hinder tar jag bara som en positiv sak. Däremot behöver vi komma igång med träningen ordentligt nu eftersom tävlingssäsongen drar igång snart!


 

IMG_6205

Bjuder på en bild från dagens lydnadsträning i Fjärås med Oskar. Vi åkte dit för lydnad och miljöträning strax efter lunch och han skötte sig riktigt bra! Jag försöker få till lite ensamtid med Oskar då och då för att bygga en trygghet i vår relation nu när vi ska försöka träna och tävla tillsammans igen.


Frågestund!

Nu drar jag igång årets första frågestund! Alla frågor mellan himmel och jord är välkomna, men som vanligt helst hundrelaterade.

DSCN0566


Äntligen agility!

Äntligen lite agilityträning!

Eftersom tanken är att jag och Oskar ska börja tävla tillsammans igen så har jag börjat lägga mer och mer tid på Oskars träning än Jacksons. Idag la jag fokus på självständighet, framåtsändande, bakombyten, ta hinder från fel håll och backlap.

Idag var första gången Oskar fick prova på backlap och han satte varenda försök! Oskar är jätterolig att träna med, han har full fart hela tiden och härlig attityd. Förhoppningsvis håller detta i sig även när vi tränar på andra ställen än hemma i trädgården.

IMG_4852

Nästa träningspass kommer vi fokusera ännu mer på framåtsändande och självständighet på lätta kombinationer med raka linjer. Jag ska försöka få till en film snart så ni får se utveckligen ni med.


April!

Nu är det äntligen april! Första månaden för året där man känner att sommaren är på väg, sakta men säkert. Jag har fullt upp i april, vilket både är stressigt och roligt på samma gång.

Teorilektionerna på körskolan är jag färdig med (8 timmar senare!) och jag är några steg närmre körkortet. Det är också bara några dagar kvar tills agilitysäsongen drar igång på allvar för min del! Årets första tävling för mig och hundarna blir den 18e - nämligen en inofficiell tävling i Herrljunga, så innan dess har jag dragit igång träningen på allvar är tanken.

IMG_5505

Förutom att hålla kurs så ska jag även gå kurs i år - men denna gång blir det med Oskar! Min & Oskars resa har gått upp och ner (mest ner faktiskt), så det ska bli kul att träna regelbundet och ha någon utomstående som ser vad vi behöver jobba med. Senaste gången jag tränade för någon med Oskar var för flera månader sedan, i ösregn, hos Emelie Merenius. Vi fick en massa tips som vi kommer jobba på framöver men det ska även bli kul att gå kurs för någon som har följt mig & Jackson i flera år och vet hur jag fungerar som förare.

Nu däremot ska jag fortsätta att försöka minska på högen med läxor & inlämningar som måste göras klart innan v. 17!

söndag
7
mars
Camilla

2021
Vecka 9

Blogghistorik

«april 2014»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012