Ny energi! + Rallylydnad?!

Snart är det lov, snart kan jag pusta ut. Men fram tills dess så är det tyvärr skolarbeten hela tiden. Ändå försöker jag klämma in lite hundträning mitt i allt, så idag, efter min egna lilla joggingtur tog jag ut Jackson för lite RC-träning!

img_0334_51ab8638e087c31ed7425be8

Idag blev det dock en latmaskversion, utan matta, men det gick lika bra ändå! Han satte 9 av 10 försök i bra fart och han tar ritkigt fina steg över nedfarten nu. Snart är det dags att åka upp till klubben och träna för att så småningom köra på full balans!

För övrigt så har både jag och hundarna fått ny energi i samband med att solen bestämde sig för att hålla sig framme! Jag älskar solen och är väldigt glad så länge som solen lyser och det verkar ha smittat av sig på de fyrbenta också som slänger sig och gottar sig i gräset så snart man tar ut dom. Pepsi speciellt, den gamla livsnjutaren.

IMG_4055Vem vet, han kanske laddar upp sig inför sin nya karriär som börjar imorgon? Det är nämligen Rallylydnad som står på schemat för pappa & Pepsi i några veckor framöver - förhoppningsvis tycker Pepsi att det är en helt okej aktivering för en pensionerad agilitygalning.


Skola, körkort, skola, hundträning?

Många skolarbeten är inlämnade, vissa är snart färdiga & ska redovisas och jag ligger bra till tidsmässigt i körkortsteorin, men framför allt så är det snart lov! Jag kan snart pusta ut och börja andas igen. Sedan i november så funkar inte jag & stress ihop, det blev för mycket stress under en längre period och efter det så mår jag väldigt dåligt av stress. Men nu börjar jag få kontroll över allting och kan snart lägga mer fokus på hundträningen, i allafall under lovet.

IMG_3478

Dagen spenderades hemma hos pojkvännen innan vi drog oss vidare till körskolan för lektion 3 av 4 i körteori. Det känns riktigt skönt att ha kommit såpass långt med teorin för att inte kunna ta körkort förrän jag blir 18 i höst. Jag är i riktig god tid & behöver med andra ord inte stressa!

När det gäller hundträningen så ska jag försöka få till fler träningspass nu när det blir både varmare och ljusare på dagarna, då ska även kameran börja användas igen så att ni kan få se vad det är vi tränar på egentligen.


Träningen går framåt!

Det var ett bra tag sedan som jag bestämde mig för att jag skulle lära Jackson Running Contacts, i juli 2013 närmare bestämt. Två månader senare började jag träna enligt Mattmetoden och sedan dess har jag jobbat på i snigelfart.

IMG_5515

Nu den senaste månaden har jag lagt mer tid på Jacksons RC och det börjar ge fina resultat! Nu springer han hela nedfarten på balansen i full fart och får in riktigt snygga träffar! Vem vet, vi kanske blir färdiga någon gång?

Det senaste träningspasset igår gick hur bra som helst och det verkar som om vi snart kan börja backchaina ännu mer: han anpassar sina steg bra, springer nedför hela nedfarten och träffar långt ner på balansen. Dock händer det att han kör fina flying contacts ibland också men det låter jag bara passera eftersom det är max 2 av 10 gånger. Jag ska försöka få till någon film snart så ni också får se utvecklingen!


Lyckade träningar!

Mycket har hänt sedan jag bloggade sist...

Jag pluggar körkortsteori som bara den & begraver mig själv i plugg nu när alla lärare i skolan tänkte lägga alla stora arbeten och prov innan påsk... Jag har också spenderat den mesta tiden hemma hos min pojkvän så hundarna har haft det ganska lugnt träningsmässigt. Så för att aktivera dom efter många dagars vila åkte jag, min pojkvän och 4 hundar ner till anläggningen för agilityträning i söndags!

IMG_5505

Efter en massa genomgångar och banvandringar var det dags för E att prova på de vanligaste bytena med olika hundar! Efter ungefär 2 timmars träning senare hade han fixat framför, bakom och blindbyten med både Jackson, Rosso och Oskar. Himla praktiskt med en pojkvän som gillar och vill lära sig mer om agility!

I måndags var det dags för nästa träning: nämligen torrhandling, vardagslydnad och RC med Jackson. Allt stämde under träningen! Det var perfekta träffar på kontaktfältet, han fattade precis vad jag menade när vi tränade bakombyten utan hinder och kunde gå lös på en promenad på ca 30 minuter och skötte sig utmärkt när vi hade människor både framför och bakom oss. Slarvig som jag var glömde jag godis till promenaden men han lyssnade fint ändå!


Ännu en VM-bana

I eftermiddags packade vi bilen och åkte till Fjärås - det stod nämligen Lagträning på schemat! En tjej i laget ville gärna köra något svårt så jag packade ner alla VM-banor från 2012 och hoppades på det bästa, tillslut bestämde vi oss för att köra Lagklass Medium.

Första försöket var KAOS. Jackson var överallt och jag pekade inte över huvudtaget, min handling var med andra ord kass. Kanske var det för att det var en VM-bana eller så var det för att jag är öm i hela kroppen efter gårdagens dyk rätt ner i golvet med ansiktet före..? Vem vet, ont har jag iallafall.

De andra försöken gick bättre, dock är det trögt att springa i ridhus! Jag springer på men kommer ändå ingenstans så Jackson fick alltså anpassa sig lite efter en trög och slarvig handler idag. Nu väntar vila för oss båda innan det är dags för nästa pass RC igen - vi får väl se om jag hinner med några små pass nu till veckan.


En stressig månad

Vissa saker löser sig, så är det bara.

Jag trodde att jag skulle ha det hur stressigt som helst nu i mars men ett prov flyttade vi fram två veckor, körkortsteorin behövde jag inte stressa med så mycket som jag trodde (än iallafall) av olika anledningar och den egna konditionsträningen får jag lösa allt eftersom.

IMG_4042

Det mesta löste sig med planering faktsikt! Jag brukar inte (läs: aldrig) planera men den här veckan har jag planerat dagarna för att få klart allting. Jag får bara råplugga svensk litteraturhistoria & spela gitarr i några timmar denna vecka sen är det ganska lugnt faktiskt.Hundträningen har jag däremot svårt att få in i planeringen, så utöver lagträningen i helgen har hundarna en riktigt lugn månad framför sig.

torsdag
25
februari
Sigvard, Sivert

2021
Vecka 8

Blogghistorik

«mars 2014»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012