Slalom & kontaktfältsträning

Just slalom är ett sånt hinder där jag brukar nöta detaljer i början av träningssäsongen när Jackson är som mest taggad!

Så igår värmde jag upp honom ordentligt, tränade lite RC och efter det satte jag upp 4 pinnar slalom. Jag har lärt mig av erfarenhet att Jackson inte tycker om att ligga före mig i slalom och går gärna ur om jag är för långt bak eller stannar och väntar in mig i slalomet, så därför bestämde jag mig för att träna lite på detta nu när det var slalomdebut för i år! Som väntat var Jackson övertaggad och drog på rejält i slalomet, utan att bry sig om vad jag höll på med, så jag kunde stå still 10 meter bakom och ropa ''slalom'' medans han fullföljde slalomet i full fart!

IMG_4707

Förhoppningsvis lär han göra likadant vid nästa träningspass som förhoppningsvis blir senare denna vecka, innan jag tyvärr måste begrava mig själv i plugg: både körkortsteori och litteraturhistoria... Körkortsteorin sätter sig riktigt snabbt och nu i mars har jag bokat in en teorikurs 1 gång i veckan där jag måste läsa på rejält innan varje tillfälle, så i mars kommer bloggen stå ganska tom är jag rädd. Men jag får äntligen börja plugga körkortsteori som jag faktiskt har sett fram emot och jag kommer komma flera steg närme körkortet under nästa månad!


Repetition

I fredags packade vi oss iväg till hundarenan för att äntligen få repetera det vi fick träna på hos Jenny Damm förra veckan! Min timing var lite sådär på sina ställen, jag rörde mig alldeles för lite där jag verkligen hade behövt springa mer men överlag så är jag nöjd! Jackson & Rosso skötte sig hur bra som helst och var riktigt följsamma!

Oskar var däremot inte på samma planet som vi andra och gick mest omkring med nosen i backen. Det har varit svårt för mig att hålla humöret & tålamodet uppe som har jobbat så otroligt mycket med Jackson & Oskar för att båda ska hålla fokus på banan och släppa omgivningen - men i fredags tyckte jag att det gick riktigt bra! Det har inte varit några större bakslag med Oskar sedan vi var hos Emelie Merenius och fick en massa tips och peppande ord men i fredags var det tydligen dags. Jag blev faktiskt överraskad av mig själv som inte gav upp och blev irriterad utan peppade runt Oskar runt banan några gånger. Aja, det är bara att fortsätta peppa, vara positiv, glad och berömma när han lyssnar och hoppas att han springer bättre nästa gång.


Varför stressa?

Nytt år, nya tävlingar och ny inställning.


Vi satt och planerade tävlingsåret häromdagen och jag sa att jag inte kommer tävla något före april, för att SM-kvalet inte började förrän då tänkte jag. Men det visade sig att SM-kvalet till SM 2015 inte börjar förrän den 1 maj, så då bestämde jag mig helt enkelt att vänta med att tävla tills dess.

bild

''Ska du inte tävla någonting innan maj för att vara igång och kunna plocka pinnar när kvalet börjar? Det kan ju ta ett tag innan man är igång''. Det var bland det första jag fick höra. Visst, jag förstår den tanken - de första loppen för året brukar vara kaos men egentligen, vad spelar det för roll om jag missar de första pinnarna på grund av att min hund är överlycklig och springer omkring som en galning på plan..? För mig gör det absolut ingenting! Att Jackson skulle få för sig att dra ett extra varv runt banan i full fart eller hitta en egen bana som gör att vi diskar oss gör inte mig någonting. Det viktigaste för mig är att vi har kul, vi är säkra på det vi gör och vi satsar i full fart - sedan får pinnarna kommer allt eftersom. Det kan så lätt bli fel ändå - ett steg åt fel håll, en arm som pekar för långt ut åt höger, ja allt kan göra att man diskar sig.

Detta är något jag kommer jobba stenhårt mot i år när vi gör vår andra säsong i klass 3. Att börja stirra sig blind på resultaten är livsfarligt enligt mig. När det började lossna för oss sommaren 2012 tog vi hela 12 pinnar! Visst, det var kul och det gick riktigt bra för oss men jag slutade tänka på hur roligt agility verkligen är och började fokusera på att vinna. Detta ledde till en hund som tappade ett inlärt kontaktfältsbeteende, blev osäkrare och långsammare. Resultaten fanns där men kvaliten fattades.

Så i år ska jag jobba stenhårt mot att tänka bort resultaten och bara köra! Så länge som vi har kul, har en positiv inställning och jag gör som jag har tänkt på banvandringen så lär pinnarna trilla in när vi förtjänar dom. Jag tänker inte pinnar, jag tänker förtjäna dom.


Träningsmotivationen är på topp!

Running contacts, ketchers, dubbla byten m.m. Jag har hur mycket träningsmotivation som helst! Jacksons kontaktfält tränar vi flera gånger i veckan och senare i veckan ska vi äntligen iväg till hundarenan för att repetera allt som vi fick prova på hos Jenny. Behöver jag ens skriva att jag är supertaggad?

IMG_0185

Fram tills dess är det däremot plugg och lite annat som skall göras. Några av grejerna har jag iallafall bockat av från min ''att göra''-lista, nämligen att kolla på årets tävlingskalender och ge hemsidan en vår-makeover!

Årets tävlingsdebut görs första helgen i april, i Ulricehamn. Då är det klass 3 med Jackson som gäller!


Viloläge

Nu är det bara några timmar kvar på lovet innan det är tillbaka till verkligheten igen. Under dessa timmar är det viloläge som gäller, för mig och hundarna. Detta började jag redan med igår när jag åkte iväg till pojkvännen för att fira alla hjärtans dag efter några timmars jobbande, denna gången var det en galen aussie och en känslig sheltie som skulle drillas runt olika banor tillsammans med sina förare. Det har varit riktigt roligt att ha såpass många bokningar som jag har haft nu under lovet. Jättekul verkligen!

IMG_8952 - Kopia

Idag blir det dock till att städa mitt rum som ser ut som ett bombnedslag innan pojkvännen och mina kusiner kommer hit för att spela FIFA resten av dagen. Är man en tomboy så är man.


Två timmar med Jenny Damm

Det har gått 2 dagar sedan vi var hos Jenny Damm och tränade med laget och jag har fortfarande inte smält allt nytt än. Det känns lite som om jag fortfarande försöker ta in den informationen och det nya sättet att tänka som jag fick hos Jenny.

IMG_0025

Det var ketcher, kombinerade byten (tror jag det hette iallafall) m.m. Jag fick också ett helt nytt sätt att tänka när det gäller bland annat framförbyten och handligen, för att inte tala om banvandringen. Det är så mycket som jag inte tänker på när jag går banvandring och så mycket som jag bör tänka på och planera!
Så nu håller jag på att hitta tider jag kan boka hundarenan för att öva på allt nytt medans jag fortfarande kommer ihåg nästan ordagrant vad jag ska tänka på.

Två timmar  med Jenny Damm var verkligen välbehövt! Nu vet jag exakt vad jag ska träna på för att utvecklas och vad jag ska tänka på, jag fick också hur mycket träningsmotivation som helst!

Igår var också en spännande dag. Mammas kusin kom hit med sin familj och sina två rottisar! Den ena rottisen har jag redan träffat, en fullvuxen och totalt galen hane som är dökär i min lillasyster. Den andra var en ''liten'' tikvalp på 5 månader, som för övrigt vägde lika mycket som Jackson gör idag när hon var 8 veckor gammal. Helt galet! Så igår kröp valpsjukan fram igen som jag har lyckats hålla borta ett bra tag, men när en överlycklig valp kommer flygande och vill busa så är det svårt att inte bli valpsjuk.


Grattis Jackson!


Födelsedagsbarnen

Jag har haft så mycket att göra på senaste så att jag helt har glömt bort våra födelsedagsbarn nu i början av februari; Rosso & Jackson!
Rosso fyllde 8 år i söndags och Jackson fyller 5 år imorgon - när vi ska till Jenny Damm och träna. Helt okej födelsedags present ändå?

Min lilla skithund, som fortfarande är 2 år enligt mig, fyller hela 5 år! Det känns som om det var igår som jag var och hämtade hem honom och han och Rosso sprang omkring som två galningar i trädgården. De blev bästa vänner direkt, en sheltie på 3 år och en fullkomligt galen valp på 10 veckor.

IMG_5515

En bättre första hund får man leta efter. Han har gjort mig till personen jag är idag, vi har klarat av mycket tillsammans. Jag har övervunnit det värsta av min scenskräck på agilitybanorna med Jackson och jag har också stått på prispallen på ett Distriktsmästerskap bland landslagsekipage och flera SM-ekipage,  efter vårt första år i klass 3. Han har också uppfyllt en av mina drömmar i livet; ha en alldeles egen racersheltie i klass 3 att plocka SM-pinnar med. Detta var nämligen en av mina största drömmar som 12-åring.

Jag tänkte även slänga in en liten film till Jackson i detta blogginlägget men det får vänta tills imorgon när han fyller år istället! Fram tills dess kan ni kolla på filmen jag gjorde till Rosso förra året.


Första lovdagen

Idag var den första dagen på februarilovet, den enda dagen som jag faktiskt inte kommer ha något planerat. Precis när jag tänkte slänga upp info angående privatlektioner hos mig under lovet så trillade det in bokning efter bokning, så nu är det bara söndag kvar om man vill boka privatlektioner hos mig. Oväntat men också riktigt uppskattat!
Så större delen av morgondagen spenderar jag genom att hålla privatlektioner för att sedan hinna träna lite med Oskar som ska få vara hemma på onsdag när jag och Jackson åker till Jenny Damm för två timmars träning med laget.
IMG_0059

På torsdag ska jag försöka ta tag i lite grejer som behöver göras, innan vi får besök av två rottisar här hemma. Den ena rottisen har jag träffat tidigare medans den andra är en liten valp som jag verkligen ser fram emot att få träffa - nej, är inte alls valpsjuk...
Förhoppningsvis så hinner jag med lite bloggning om hur det gick hos Jenny Damm också så det har ni att se fram emot på torsdag!


Vårkänslor!

Solen skiner, värmen börjar sakta men säkert komma tillbaka igen och vintern verkar vara över för den här gången. Jag gillar verkligen inte vintern så att snön håller på att smälta bort gör mig verkligen glad, snart kan man nog börja träna agility utomhus igen... Den värsta stressen i skolan har gett sig och idag gjorde jag mitt sista prov på några veckor också vilket verkligen är skönt!

img_0334_51ab8638e087c31ed7425be8

Jag kan inte vara den enda som längtar till sommaren och värmen..?

På fredag är vi komplediga från skolan eftersom vi har en massa kompledigt att ''ta igen'' från intensivveckan november så då blir det lite jobb direkt på morgonen sedan är det hundträning som gäller - hela dagen! Jag har massvis med hundträning som behöver göras och förhoppningsvis orkar vi med det mesta, hundarna och jag.

 • Pepsi: Rehabträning!
 • Rosso: Styrka & konditionsträning
 • Jackson: Running Contacts! + ett pass styrka & konditonsträning
 • Oskar: Styrka & konditionsträning + ett pass lydnadsträning

Sedan är den äntligen lov, vilket betyder agilityträning i massor - bland annat hos Jenny Damm! 


Tillbaka på jobbet

Idag drog jag iväg till hundarenan för att hålla i en privatlektion för några som har gått kurser hos mig i något år nu. Det var jättelängesedan jag höll i en privatlektion så det var kul att få rita kombinationer samt analysera och ge feedback igen! Jag älskar verkligen att hålla privatlektioner och kurser, speciellt när man ser resultat direkt. Jag älskar det!

Jackson i full fart

I övrigt så har det inte blivit jättemycket hundträning från min sida, förutom de vanliga, dagliga, små träningspassen med fjärren. I fredags tog jag ut Jackson och så fick han pulsa omkring i djupsnö i ungefär en halvtimma och Oskar fick hänga på han med, dock bara 15 minuter ungefär. Annars har det inte blivit så mycket hundträning.

Tyvärr lär det inte bli så mycket hundträning veckan som kommer heller då jag har 2 prov och ett Beatles-projekt tillsammans med Håkan Hellströms gitarrist bland annat, så jag har fullt upp med andra ord. Men på fredag är jag kompledig och då blir det agility hela dagen!

torsdag
25
februari
Sigvard, Sivert

2021
Vecka 8

Blogghistorik

«februari 2014»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
2425262728

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012