Spontan agilityträning

Igår natt fick jag för mig att jag ville träna agility och kollade in när hallen var ledig, kollade en snabbis med pappa om han ville hänga med och bara några få sekunder senare var hallen bokad.

Så idag drog jag, pojkvännen, pappa och tre hundar till hundarenan för agilityträning! Även denna gång var det en lättare hoppkombination från Japan som gällde med en massa raksträckor, helt perfekt för mig som är helt galen i blindbyten. Jag älskar dom!  

Jag är riktigt nöjd med dagens träning! Farten går verkligen inte att klaga på och hindersuget var helt perfekt idag. Däremot var det inte någon jättesmidig handling från  min sida med en arm i bandage och allt men jag verkade göra mig förstådd ändå.  Nästa träning ska vi dock lägga på lite slalom och mer svängar så att vi kommer igång med lite mer hinder än bara hopphinder och tunnlar - men först väntar en massa styrka och konditionsträning för dom grå! 


Planerar

Förutom att varit begravd bland skolarbeten de senaste dagarna har jag även passat på att göra planer inför framtiden, i små och stora drag.

Den närmaste tiden kommer jag fortsätta att plugga dygnet runt för att minska högen med skolarbeten som bara växer men senare i veckan är tanken att jag ska iväg till IKEA för att köpa nytt till mitt rum. Jag och pojkvännen började flytta runt och slänga ut en av mina sängar från rummet i helgen och tanken är att alla andra möbler ska bort och ersättas med endast en ny byrå och ett nytt skrivbord, hälften ska bort med andra ord.  

IMG_5576

Jag har också planerat de framtida agilityträningarna med dom grå mer detaljerat än förut och även fler kurser som kommer hållas på anläggningen i vår!


Perfekta kontaktfält

Drömmen om perfekta kontaktfält har väl alla agilitynördar, inklusive mig.

Jackson hade helt okej kontaktfältsbeteende under sommaren 2012 innan vi började plocka pinnar och jag stirrade mig blind på resultaten, så sedan dess har han inte haft något riktigt kontaktfältsbeteende. Men under A1an i somras hittade jag en metod som verkade rolig och intressant så under hösten har jag tränat lite till och från. Men eftersom jag gick för fort fram så förstod inte Jackson uppgiften ordentligt och jag tog en paus i träningen istället för att backa några steg.

cona

Nu i veckan har jag insett att jag inte bara vill att Jackson har bra RC, han ska ha bra RC. Så för några veckor sedan började vi om i träningen och igår fattade Jackson precis! Han sprang med full fart över mattan och verkligen satsade för att han skulle få till ett bra språng på mattan. Jag gjorde en snabb repetition idag när jag ändå var ute och tränade torrhandling och cirkelarbete och det verkar ha satt sig! Fortsätter det såhär, dvs att han fortsätter med sina fina träffar på mattan så lär det gå snabbare än vad jag hade trott från början.

Skillnaden som jag kommer göra den här gången är att låta det ta sin tid. När jag lärde in 2 på 2 av för två år sedan stressade jag fram och var okonsekvent så därför blev resultatet halvbra, i år ska jag låta det ta sin tid och vänta med att tävla i agilityklassen tills jag ser att kontaktfälten sitter.


Första träningen för i år!

Från absolut ingenstans fick vi hur mycket som helst att göra i skolan så därför har jag inte spenderat någon tid alls vid datorn på det senaste och därför har jag ännu inte berättat om årets första agilityträning!

I fredags åkte jag, min pojkvän och två övertaggade grå shelties till hundarenan för årets första träning. Agilitynörd som jag är så hade jag redan bestämt bana sedan länge - en enkel hoppkombination från Japan! Jackson var förbannad när jag satte in honom i buren när vi byggde banan men under uppvärmningen verkade han göra allt så noggrant som möjligt för att träningen skulle bli bra, och det blev den! Svängarna blev inte tajta någonstans men farten går inte att klaga på iallafall. Nu i efterhand så ser man att jag inte säger åt Jackon att svänga tajt någonstans - varken med rösten eller med handlingen, men vi var väl lite ringrostiga båda två.

Däremot gick det bättre med Oskar! Jag börjar lära mig hur jag ska handla honom och hur jag ska tänka: var jag kan släppa honom, var jag måste vara på lite extra m.m. Det är ett bra tag kvar tills jag litar 100% på honom med det är på gång!

Även pojkvännen fick pröva på att köra agility och det var populärt! Vem vet, det kanske blir han som tränar med Oskar i framtiden?


Ett avslutat kapitel

Idag pensionerar vi Pepsi, snart 9 år gammal, från agilityn. Efter en agilitykarriär på hela 7 år kände vi att det var dags för honom att lägga av, mest på grund av alla skador han har haft på senaste tiden men också på grund av hans ålder.

IMG_2311

Med Pepsi gjorde jag min tävlingsdebut i hoppklass 2 i Falkenberg 2008. Jag minns allting: startnumret, banan, hur nervös jag var, vem domaren var, vem som var speaker m.m. Jag minns också att det var då jag bestämde mig för att det var just agilityn som jag ville satsa på. Ett år efter det tävlade vi tillsammans igen, då i agilityklass 3 i Tidaholm och det gick åt helvete. Pepsi var helt borta, han sket fullständigt i sin nervösa matte och sprang på i 110 istället.

2012 var det året som jag körde med Pepsi som mest: på Gotland, kvalet till DPAC och riksfinalen i DPAC där vi kom 5:a bland annat. Det var också det året den långa resan började, resan som är anledningen till att vi pensionerar Pepsi från agilityn idag.

Det går upp och ner, i somras var vi nästan färdiga med allt. Pepsi var nästan helt frisk och skulle få börja tävla så smått igen men vi fick ett bakslag så vi hamnade i en nedåtgående spiral istället. Tillsammans med en sjukgymnast har jag jobbat med Pepsi i 1,5 år för att få tillbaka honom på agilitybanorna, det var målet för bara några månader sedan. Idag är målet att han ska kunna gå en promenad utan att halta, något som han uppnår ungefär 4 av 7 dagar i veckan.

IMG_4989 - Kopia

Jag kommer jobba på med hans rehabilitering och om han håller så kan han iallafall gå kursen som han är anmäld till i vår, nämligen rallylydnad! Det ska bli spännande att se vad Pepsi tycker om detta nya kapitel i sitt liv när vi har avslutat ett kapitel efter 7 år.


Agilityabstinens när den är som värst

Det är nu flera veckor sedan jag tränade agility ''ordentligt'' senast, det var nämligen den 10/11-2013. Jag håller på att bli galen tror jag, jag planerar massvis med framtida träningar, kollar runt på tävlingar som jag verkligen ser fram emot i sommar och jag kollar runt bland en massa agilitybanor från hela världen. Jackson och Oskar har haft ett ordentligt agilityuppehåll och är ännu inte redo att dra igång på allvar än men dom närmar sig ändå såpass bra form att dom kan få springa av sig på en enklare kombination.

IMG_4522 (2)

De senaste dagarna har jag tränat extra mycket styrka och kondition med dom, främst med Jackson. Han skulle säkert kunna träna svårare saker redan nu men jag är feg. Jag vill att han ska hålla hela året (och i flera år till!) så därför är jag extra försiktig. Inga skador för att jag drog igång för snabbt efter agilityvilan, tack.

Nu i veckan ska jag fokusera på att träna cavaletti med Jackson för att hålla igång och stärka ryggmusklerna och sedan blir det någon dags vila innan det är dags för årets första ''riktiga'' agilityträning! Det blir en enkel hoppkombination från Japan och jag är galet taggad, men det har ni nog redan förstått...


Tillbaka till verkligheten

Imorgon drar skolan igång igen efter ett långt och välbehövt jullov, jag kan ju inte påstå att jag är särskilt taggad på att börja vårterminen med idrott för att sedan ha naturkunskap i 2 timmar... Usch! Under lovet har jag vänt på dygnsrytmen rejält så det ska bli intressant om jag kommer upp ur sängen imorgon när klockan ringer runt 6-tiden. 

Under lovet var det tänkt att jag sakta men säkert skulle dra igång hundarnas träning igen och det har jag gjort. Dock inte lika mycket som jag tänkte från början, men de grå har iallafall fått några styrka & konditionspass och utöver det så har Jackson fått några träningspass med Running Contacts. Första passet var det någon enstaka miss men när vi backade tillbaka något steg i träningen satte han varje kontaktfält perfekt! Jag är jättenöjd med tanke på att vi inte har tränat RC på flera veckor.

IMG_5505

Jag har också bestämt hur mitt och Oskars år kommer se ut. Nu kommer vi sakta men säkert dra igång träningen och i april/maj kommer vi gå den kursen för klass 3-ekipage som jag och Jackson brukar gå. Instruktören har följt mig och Jackson i flera år och nu ska hon få börja följa min och Oskars utveckling tillsammans. När kursen väl är slut så har tävlingssäsongen dragit igång  på allvar och då kör vi på och ser var vi hamnar helt enkelt. Det känns som ett bra beslut och jag är taggad på att börja träna och tävla med Oskar igen efter flera månaders uppehåll!


2014.

2014 kommer bli ett bra år, jag har mycket roligt planerat och några av mina projekt och planer som jag har jobbat med ett bra tag nu kommer bli verklighet i år.

Jag och Jackson gör också vår andra säsong i klass 3 i år vilket betyder att vi vet vad som väntar och är inte lika förvirrade som förra säsongen som var helt kaosartad för oss, 3 SM-pinnar lyckades vi iallafall ta och vi har varit bara några tiondelar från att plocka CERT flera gånger. Med andra ord är jag grymt taggad på att se vad 2014 har att bjuda på tävlingsmässigt!

En av mina absoluta favoritbanor som vi har tränat på under året!

Jag kommer också göra en tävlingssäsong i klass 1 med Oskar om allt går som planerat. Jag har saknat klass 1 med alla dessa banor där det bara gäller att springa på för fullt så det ska bli riktigt kul att få köra i klass 1 igen. 

IMG_2914

Mitt personliga mål med 2014 är att fullständigt skita i resultaten. Tidigare år har jag kört på säkerhet vilket ger helt okej resultat men då saknar jag istället de här riktigt bra och roliga loppen, så mitt mål är att köra som om det vore på träning för där kör jag för fullt i alla lägen. Jag satsar mer på träning - där får det bära eller brista medans jag fegar mig runt på tävling. Så i år är det slut med det! Snabbast vinner, oavsett om det är med 0 fel eller med 50 fel. Nu kör vi!

söndag
7
mars
Camilla

2021
Vecka 9

Blogghistorik

«januari 2014»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012