Julhelgen

Hoppas att ni har haft en trevlig julafton och julhelg allihopa!

Julafton spenderades hemma hos oss tillsammans med mormor och morfar, precis som vanligt. Nytt för i år var att hundarna fick sig en köpt julklapp istället för varsin hemmagjord som tidigare år vilket verkligen uppskattades!

IMG_5346

Själv fick jag ingenting som stod på önskelistan utan alla hade lyckats köpa saker till mig som jag inte ens hade tänkt på att jag ville ha eller behövde. Så med andra ord blev jag förvånad men så otroligt glad över allt jag fick. Tack ännu en gång!

Men jag fick också något som jag verkligen inte hade önskat mig, nämligen influensan... Så igår låg jag  i sängen med upp till 40 graders feber hela dagen, inte min plan direkt men jag överlever väl. Hundarna har turats om att hålla mig sällskap och Rosso jobbade på bäst och höll mig sällskap i 2,5 i sträck utan att tröttna. Idag har jag inte lika hög feber men jag ska ändå inte ut och springa ett maraton än på några dagar, utan har istället sysselsatt mig med att uppdatera all min musik i mobilen vilket tog närmre 3 timmar! Tur att man har en pojkvän som hjälper till när tekniken dummar sig annars hade jag väl fortfarande suttit och bråkat med datorn.

IMG_5360

Inom hundvärlden har det inte hänt något intressant på flera dagar men jag har iallafall ett litet klipp från ett träningspass där ni kan se hur Jacksons gunga ser ut för tillfället, efter ca 5 träningspass sedan vi påbörjade ominlärningen.


God Jul & Gott Nytt År!

godjul

God Jul & Gott Nytt År!


Mål 2014

För 2014 har jag satt upp ganska få och lite svårare mål än vad jag har haft de tidigare åren. Men jag kommer fortfarande ha de där målen som jag egentligen inte tror att vi klarar dvs ''drömmålen''. Jag har också satt upp mål för Oskar för första gången, vilket är väldigt spännande.

Mål 2014

999992_678879888796146_511468786_nJackson

 • Running Contacts på balansen SKA sitta!
 • SM 2015
 • Första Certet

Övriga mål:

 • Behålla farten i slalom oavsett var jag befinner mig
 • Bli säkrare på gungan & A-hindret
 • Träna på backlaps


IMG_4852

Oskar

 • Hoppklass 2
 • Bli säkrare på träning och tävling. Våga ta mer plats!
 • Träna mycket distans och framåtsändande

Övriga mål:

 • Bli säkrare på min handling
 • Säkrare slalom!


Förändringar

Som ni kanske har märkt så har hemsidan fått sig en rejäl makeover, jag tyckte att det var dags att göra hemsidan ljusare och mer vintrig nu lagom till vintern och allt. Hemsidan fokuserar också mer på agilityverksamheten än mig & hundarna - eller ja, det var tanken iallafall. Så det är mycket som har förändrats på en gång!

En annan förändring som ni kanske har märkt är under hundarnas sida: numera har jag båda grå som ''mina'' tävlingshundar, istället för ''bara'' Jackson. Tanken var redan från början att jag skulle träna och tävla med Jackson i klass 3 och Oskar i klass 1 men saker förändras och det var helt enkelt bäst att pappa tog över Oskar ett tag. Men efter många månaders paus och många kloka ord från Emelie så har jag nu bestämt mig för att sakta men säkert börja träna och tävla honom igen.

IMG_7261

Så planen just nu är att lägga 60% av träningstiden på Oskar och 40% på Jackson eftersom det är så galet mycket av just grundträningen som behöver göras ordentligt om detta ska hålla i längden. Så från och med 2014 så kommer jag successivt börja tävla med Oskar i klass 1 och sen får vi se vad som händer, efter vintervilan kommer vi ta en dag och en träning i taget och se var vi hamnar.


Julstämning

Alla julklappar är äntligen köpta, jag har bakat massor med pepparkakor och det är bara några få dagar kvar innan det äntligen är jullov!

julgranskulor-587x360

Jag är den personen som inte brukar känna av julstämningen utan jag föredrar allt som har med sommaren med göra istället, men än sålänge så är det ju plusgrader så jag behöver inte gå i ide än iallafall!

Förhoppningsvis blir nästa vecka lugn så att jag kan lägga skolarbetet och sidan och fokusera på hundträningen. De få träningspass som jag hinner med blir korta men väldigt effektiva och hundarna sköter sig utmärkt! Jackson fattar jättesnabbt, Oskar börjar förstå ut-kommandot som vi har börjat lite smått med och Jackson har förstått precis hur han ska utföra gungan och snart sitter hans Running Contacts på balansen. Jag är så stolt över mina grå!


Nya mål för i år - mitt i all stress!

All den stress jag har kännt i flera veckor nu börjar sakta men säkert släppa. Alla skolarbeten är inlämnande och lärarna håller betygsamtal, vilket betyder att terminen i princip är slut. Nu är det bara en hel hög med julklappar som ska handlas innan jag kan slappna av. Mitt i all stress så har vi börjat läsa om något nytt i psykologin också, nämligen stress. Stresssymptom, biverkningar, vad man ska göra för att få stressen att släppa m.m. Det är riktigt intressant faktiskt, speciellt när man själv är som mest stressad...

IMG_1587

Nästa vecka däremot! Då ska ALLT vara inlämnat, vi ska ha gjort alla muntliga redovisningar, vi har haft vår julfässtival (ja, jag går på fässberg) och julkonsert. Efter det kan jag lägga över min fokus från skolan till hundarna, som för övrigt har vilat i ca 2 veckor utan något längre träningspass. Så därför har jag satt upp några mål som jag ska jobba mot innan året är slut!

 • Jackson ska vara säker på fjärren innan året är slut!
 • Oskar ska hitta rätt position i inkallningen minst 9 av 10 gånger - just nu gör han rätt 6 av 10 gånger.
 • Pepsi ska rehabtränas i massor!
 • Rosso ska bli säkrare på apporteringen!

Om några veckor får vi se om jag har lyckats. Då får ni också en utvärdering av de mål jag satte upp i början av året och ta del av målen för 2014!


Svar på frågestund!

Så, nu har jag äntligen hittat lite tid till att svara på alla era frågor! Det här blir den sista frågestunden för i år och sen får vi se när det blir nästa tillfälle helt enkelt.


En annan hundras än sheltie som du gillar skarpt?

Över huvudtaget så älskar jag aktiva raser som behöver och älskar att träna. Men Border Collie har ju varit en klar favorit i flera år nu.

En annan hundsport än agility som du skulle kunna tänka dig träna?

Utöver agility tränar jag också en del lydnad och freestyle. Under vintern blir det dock mest lydnad och en hel del konstiga trick under alla träningar. Men Oskar är den enda av våra hundar som jag har tränat till att kunna i princip alla moment i lydnadsklass 1.

Varför sheltie?

Pappa växte upp med shelties så när vi skulle skaffa hund så var det självklart att vi skulle skaffa sheltie. Däremot visste varken jag eller syrran om att vi skulle skaffa hund utan vi fick reda på det när det bara var någon mil kvar till Pepsis uppfödare.


999992_678879888796146_511468786_n

Jag undrar lite över dina mål med de olika hundarna nästa år?

Målet med Jackson är först och främst att få färdigt hans Running Contacts och sen ska vi jaga SM-pinnar, målet med Oskar är att jag sakta men säkert ska börja tävla med honom igen och sen får vi helt enkelt se vad som händer. Jag har självklart en massa andra mål men de kommer snart upp i ett eget blogginlägg!

Du sa på en av dina kurser att du har stämbandsproblem..? Vad är det som har hänt? Påverkar det dig mycket när du håller kurser?

Mina stämband har blivit ordentligt överansträngda och är väldigt irriterade, vilket påverkar mig i allt jag gör i princip. I augusti var jag och kollade upp vad som var fel med stämbanden eftersom jag ständigt går omkring med halsont och sedan dess har jag totalförbud mot att harkla mig och viska och så ska jag egentligen prata så lite som möjligt men det är väldigt svårt som instruktör och en väldigt pratglad tjej. Innan kurserna brukar jag se till att värma upp stämbanden ordentligt och att alltid göra nedvärmningsövningar efteråt., glömmer jag det så blir jag väldigt hes och får väldigt ont i halsen som kan sitta i flera dagar efter det tyvärr.

Hur gammal är du?

Jag fyllde precis 17!

IMG_3562

Var är kurserna du håller i?

Dels håller jag kurser på Mölndals Hundsällskap under hösten och våren men privat håller jag kurser och privatlektioner i Fjärås året runt, med undantag för de värsta vintermånaderna december - februari/mars.

Hur många hundar har du? Har du någon mer ras än sheltie?

I familjen har vi fyra hundar, alla av rasen sheltie. Av dessa fyra hundar så är en, Jackson, min egna. De andra är familjehundar medans Jackson alltid har varit en blyg liten enmanshund.

Sheltiemaffian

Hur länge har du tävlat?

Jag gjorde min debut med Pepsi i hoppklass 2 i Falkenberg 2008, sedan dröjde det ett år ungefär tills jag gjorde mitt andra lopp totalt, denna gång i agilityklass 3 med Pepsi. Dock började jag inte tävla serriöst (dvs mer än en gång om året) förrän 2011. Då gjorde jag och Jackson ca 75 lopp varav 70 var disk och resten hade mellan 5-20 fel... 2012 lossnade det ordentligt och vi plockade 12 pinnar under bara några tävlingar.

Har du tävlat SM och hur många ggr?

Nej, inte än iallafall. Men vi får väl se om det kan bli SM 2015 för mig och Jackson.

Hur ofta tränar du dina hundar och hur? Och en sista sak! Jag gillar din blogg och tycker den är jättebra!

Tack så jättemycket!  Vi har självklart perioder då det inte blir någon träning alls men på ett ungefär tränar vi agility ca 2-4 gånger i veckan under april-oktober, men då är det 2-3 korta träningspass i trädgården där det blir mycket distansträning, framåtsändande och lite fixande med smådetaljer osv. Sen blir det oftast ett längre träningspass på MHS en gång i veckan där vi tränar längre kombinationer eller banor. Det brukar också bli freestyle och lydnadsträningar nästan varje dag, beroende på hur mycket jag har att göra i skolan.

söndag
7
mars
Camilla

2021
Vecka 9

Blogghistorik

«december 2013»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012