Tillbaka till gamla rutiner

Nu är alla våra föreställningar slut, det är vanliga skoldagar igen och jag är hur stressad som helst! De flesta lärarna tyckte att det var en bra idé att lägga alla prov direkt efter intensivveckan så att vi skulle hinna plugga ordentligt under alla genrep, föreställningar osv.  Jag vet inte ritkigt hur dom tänkte där men nu är jag iallafall dränkt i skolböcker ett bra tag framöver...

il_570xN.323032210

I hundvärlden händer det ingenting för tillfället. Jag har blivit intervjuad angående agility och min hundträning, några klasskompisar fick prova på agility med både Oskar och Rosso häromdagen men annars så står det helt still. Att kolla på när kompisar som inte kan någonting om agility ska springa med två helt olika hundar, det är nog bland det roligaste jag vet. Rosso är inte alls snabb men tar alla hinder som råkar vara i närheten medans Oskar gör allt i 110 och hoppar upp och ner som en galning om han inte förstår. Men tillslut hade hundarna fått springa av sig och vi begav oss tillbaka till skolan för ännu ett genrep.

I helgen blir det mer pluggande för min del och mer vila för hundarna men efter onsdag så bör jag ha skickat in allt skolarbete och då blir det nog mer hundträning - och mer intressant läsning för er!


Åkte till en tävling för att titta på, kommer hem med en pokal.

Jag är så stolt!

Idag körde jag ett 10 minuters träningspass med Jackson med fokus på hans kontaktfält. Av 10 försök satte han 6 försök helt perfekt! Det blev 2 missar (dvs ''flying contacts'') och 2 helt okej träffar. Eftersom jag inte orkade dra mig iväg för att kolla om balansen jag får träna på ibland var ledig så fick han träna nedfarten på gungan vi har i trädgården, imorgon ska vi däremot träna en liten stund på en riktig balansbom. Idag la jag även på ett hinder efter ''balansen'' ock det gick superfint! Han hade full fart och ja, satte kontaktfält efter kontaktfält helt enkelt! Fortsätter det såhär så lär han ju ha perfekta RC mycket snabbare än vad jag trodde från början.

dmpokal

Jackson med sin pokal från DM i Agility 2013. ♥

Men innan vi tränade kontaktfält åkte jag med pappa och Oskar till Vårgårda för att kolla när dom tävlade och för att hämta min pokal från årets DM! Oskar springer på hyfsat på tävling nuförtiden och så småningom kommer jag ta över lillskiten och köra klass 1 med honom. Dom avslutade säsongen med en 27:e plats (5 fel) i hoppklassen och en disk i agilityklassen. I agilityklassen gick han ur slalom gång på gång och tillslut gav Oskar upp på slalom och sprang och tog sitt favorithinder istället - gungan! Han är så otroligt duktig på gungan och det vet han om. Överhuvudtaget så har han helt perfekta Running Contacts, helt naturligt, och jag längtar verkligen tills han får mer fart och säkerhet på banan för då blir vi farliga!


Frågestund!

Eftersom jag verkligen inte har tid för att sätta mig och skriva ihop några vettiga blogginlägg nu på en vecka så tänkte jag göra som alla andra och dra igång en frågestund innan vi tar agilityuppehåll i väntan på nästa säsong! 

1070023_678289235521878_4890476_n

Det är fritt fram för alla frågor mellan himmel & jord - men helst inom hundvärlden såklart.


En intensiv vecka för mig, en lat vecka för hundarna.

Idag var första dagen på årets intensivvecka!

Varje år har vi esteter en intensivvecka där vi endast jobbar med vår inriktning - i mitt fall: musik! I ettan skrev vi egna låtar, spelade in dom och gjorde våra egna musikvideos men i år gör vi en musikal. Vi skriver manus, väljer musik, repar hela dagarna och roddar på scenen. Nu i veckan går jag 8.30-16.00 alla dagar förutom på torsdag då vi går 8.30-20.00. Herregud! Jag har gåt montessori och estet i hela mitt liv vilket betyder att jag inte är van långa dagar. Men ska man spela på öppet hus så ska man.

Förra årets musikvideo. Det kändes som det var igår man stod där i studion för att spela in.

Nu när jag är borta hela dagarna får hundarna vila, hela veckan! Vi får se om jag hinner med något träningspass men det är lite svårt när man kommer hem runt halv sex, man ska hinna äta middag, rasta hundarna, planera träningen m.m. Men hundarna fick iallafall träna igår: Pepsi fick lite ''pensionärs-motion'' dvs hjärngympa och cavalettiträning för ryggmusklerna och de andra fick sig varsitt agilitypass.

Med Oskar tränade jag distans och självständighet, med Jackson tränade jag bakombyten innan tunnlar samt konstiga tunnelingångar och med Rosso tränade jag push&pull eller treadle eller vad man nu vill kalla det. Det var inte förrän i början av förra året (när Jenny Damm gav mig en rejäl spark i baken) som jag gjorde något annat än att stå still på planen, så nej, jag kan inte alla fraser inom agilityn.


Kan hundar växa ifrån beteenden?

Ni vet den känslan man får efter ett träningspass där allt stämmer? Den känslan hade jag & Jackson igår efter vårt mini-träningspass på ca 10 minuter.

Jackson har vilat sedan i onsdags och igår tog jag ut honom för att träna lydnad när han helt plösligt, under uppvärmningen, springer iväg mot gungan. Så jag hängde på och höll upp den eftersom vi håller på att lära om gungan och när jag hade lyft ner honom så sprang han upp igen, sötnosen! Så vårt lydnadspass blev helt plötsligt ett träningspass med fokus på gungan, och vet ni vad? Jackson fattade direkt och om detta fortsätter så kan han nog gungan  om några få träningspass. Men det bästa med träningen var definitivt att Jackson lät bli gräset.

DSCN0454

Ni som har tränat med oss någon gång vet att Jackson äter gräs under träningarna, hela tiden! När han taggar till så drar han upp lite gräs från marken helt omedvetet. Detta gör han HELA TIDEN: när jag går banvandring, under uppvärmningen, innan starten m.m. Det gör mig galen!

Men igår försökte han inte ens, jag provade till och med att ''provocera'' honom genom att träna lite bakombyten utan hinder men inte ens då drog han ner huvudet för att rycka upp lite gräs.  Kanske har han helt plötsligt växt ifrån det? Inte vet jag, men glad blev jag iallafall. Vi får väl se om det håller i sig i nästa träningspass vilket antagligen lär bli på söndag...


VM-banan i agility!

Ja, ni läste rätt! Imorse drog jag & Jackson upp till hundklubben för att träna på starten från förra årets VM-bana tillsammans med Carro & Tracy. Först frågade jag Carro om det funkade med en hopp2:a men tillslut valde jag att istället ställa upp VM-banan - utan att Carro fick veta det såklart.

DSCN0505

Jag & godisråttorna!

Behöver jag ens förklara hur galet nöjd jag är att vi lyckades ta oss igenom banan utan fel vid varje försök? Jag passade också på att träna lite kontaktfält och Jackson satte 9 av 10 kontaktfält helt perfekt! Nu ska vi bara träna vidare på just nedfarten av balansen och se till att han sätter kontaktfälten oavsett var jag befinner mig och sedan börjar vi backchaina! 


Årsresumé 2013

Nu har jag bestämt mig för att jag och Jackson inte tävlar på Novemberrusket om ett par veckor, efter ett par veckors velande fram och tillbaka så känns det bra att jag äntligen har bestämt mig. Därför tänkte jag sammanfatta året för er!

Mars

I år har vi kört vår första säsong i klass 3 och det har gått över förväntan! Vi började året med att ta en SM-pinne i agilityklassen och bara någon timme efter det nollade vi vår hoppklass 3 debut och hamnade i topp 10. Sekunder innan debuten var jag så nervös att jag glömde bort hela banan så hela debuten gick ut på att sringa runt och kolla efter nummerskyltar - inte vårt bästa lopp med andra ord. Vi körde en hel del inofficiella tävlingar där vi nollade lopp efter lopp och vi hamnade alltid i topp 10.

jackson

April

Vi åkte till Tranås i början av april och där kom vårt första bakslag: Jackson var ofokuserad och gick runt med svansen mellan benen. Några veckor efter det ställde vi upp i Trippelchansen, det gick helt okej men varken jag eller Jackson var helt fokuserade. Vi lyckades ändå komma 4a totalt.

Maj

Efter det var det Skåne som gällde - där lossnade det äntligen under helgens sista lopp och där plockade vi ännu en SM-pinne i agilityklassen och strax efter det slog vi till med en klassvinst på över 17 sekunder (!) på en inofficiell agilitytävling i Angered.

Juni

Efter att ha fått all träning & tävlingsmotivation sönderslagen av en domare som bemötte mig på ett riktigt dåligt sätt, går jag och Jackson in och får till en riktigt snygg nolla på en klass 3-bana av just samma domare på en tävling bara någon vecka efter det. Annars uteblev resultatet från vår sida.

Juli

Jag går agilityinstruktörsutbildningen och jobbar på med mina projekthundar, jag packar också färdigt allt för Värmlandsrallyt 2013. Vi fick inte med oss några direkta resultat därifrån men jag och Jackson gör några riktigt snygga lopp, tyvärr var Svenska och Norska landslaget i agility liiite bättre. Jackson kraschar in i näst sista hopphindret på ett agilitylopp och jaa: där rök vårt Cert. Om ''om'' inte hade funnits hade vi vunnit klassen...

999992_678879888796146_511468786_n

Augusti

Vår svacka håller i sig men i slutet av Augusti plockar vi vår första SM-pinne i hopp och hamnar ca 0,3 sekunder från ännu ett Cert.

September

Tävlingsuppehåll för grabben men vi börjar istället träna regelbundet för världens bästa Emelie Merenius!

Oktober

Vi gör våra absolut bästa lopp någonsin på Distriktsmästerskapet och klättrar upp till en 3e plats individuellt och en 2a plats med laget!

bild

Jag & Jackson har haft ett fantastiskt år och jag ser helt ärligt inte någon anledning till att tävla om ett par veckor. Vi har ingen chans att hinna kvala till SM 2014 - det är inte ens vårt mål, utan vi avslutar istället på topp efter ett fantastiskt DM och vilar upp oss tills nästa år!


Jacksons kontaktfält (del 3)

På senaste har jag äntligen kommit igång med Jacksons kontaktfältsträning igen! En veckas höstlov var nog precis vad jag behövde för nu har all träningsinspiration kommit tillbaka: jag tränar kontaktfält med Jackson nästan varje dag, vi tränar också på fjärren i lydnaden och framför allt så har jag hoppat på ett träningsprogram under 8 veckors tid som ska ge mig en riktig super-kondition!

Mitt mål med Jacksons kontaktfält är att han ska ha Running Contacts. Jag räknar med att det kommer ta väldigt lång tid och en massa träning tills vi är där men jag känner att det är det värt, det sliter mycket mindre på hunden att ha RC än 2 på 2 av och man tjänar en väldig massa tid på det. Detta är första gången jag tränar Running Contacts med en hund och första gången jag provar på Mattmetoden så vi får se hur det blir i slutändan! Spännande ska det bli iallafall! 


Svar angående ''Ta hinder från 'fel' håll''.

Förra året slängde jag upp en liten filmserie där jag lärde ut hur man lär hunden att ta hinder från fel håll som jag senare tog bort. Jag har fått många frågor om just den filmserien så därför tänkte jag svara på de vanligaste frågorna nu:

IMG_4535 (2)

 • Varför? - Jag kände att det gick för fort fram, jag stressade fram hela serien.
 • Kommer filmerna tillbaka? - De gamla filmerna är borttagna, däremot ska jag göra ett nytt försök senare i år, i samband med att jag börjar en ny Onlinekurs.
 • Lär du ut detta på dina kurser? - Inte för tillfället. På MHS har mina kursare inte riktigt kommit så långt så att detta är något de behöver kunna men får jag däremot igång en handlingskurs (klass 2) på anläggningen nästa år så kommer jag definitivt lära ut det. 

Hoppas detta svarade på era frågor! Men som sagt: det kommer en Onlinekurs där jag lär ut detta så småningom. Det är bara att hålla ögonen öppna!

torsdag
25
februari
Sigvard, Sivert

2021
Vecka 8

Blogghistorik

«november 2013»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012