Riktigt bra dagar!

Igår & idag har hittills varit riktigt bra dagar! Igår åkte jag, pappa och en av mina elever upp till Emelie Merenius för att träna. Emelie hade ställt upp en riktigt rolig bana som, efter två riktigt bra försök, byggdes om till en riktigt svår bana. Det gillas! Den första banan hade 2 byten och de enda problemen var timingen i blindbytena, den andra banan var inte bara svår att komma ihåg utan också riktigt svår handlingsmässigt. Men tredje gången gillt! ''Nu vill jag se en perfekt runda'' sa Emelie. Sagt och gjort, visst är det bra med elever som gör som man säger?

image

Efter träningen fick jag en helt ny syn på agilityn. Som den perfektionist som jag är så ger jag upp och Jackson tar ut svängen några centimeter för mycket på ett ställe eller om jag helt enkelt inte riktigt får till en del av banan som jag vill. Jag kör fortfarande vidare, men det där lila extra som behövs för att Jackson ska dra på ytterligare - det försvinner. Så från och med nu ska jag köra vidare även om något blir fel, jag ska försöka ta igen den tiden vi tappar på en extra sväng någon annanstans under banan, jag ska inte ge upp förrän vi har kommit i mål, oavsett resultat. Om vi är diskade så ska jag ändå köra för fullt - nu jävlar!

Imorgon drar vi till Emelie igen, fast denna gången åker jag dit med Oskar - som jag inte har kört något annat än små träningspass i trädgården med sedan i juni. Spännande!


Storm?

Överallt kan man läsa om stormen Simone - överallt. Det står i tidningar, på nyhetssidor på nätet, på bloggar och nu kan man även läsa om Simone här. Idag var ju tanken att jag & Jackson skulle åka med laget till Emelie Merenius för träning men eftersom det var klass 3 varningar överallt så kändes det inte direkt lockande att åka dit. Själv har jag dock inte sett några spår av stormen - det har varit i princip helt vindstilla här, visst har det regnat en del men inte mer än så. Är jag besviken? Ja! Visst kan man inte veta hur vädret ska se ut men att ställa in en träning hos Emelie på grund av en storm som inte hittade hit känns väldigt surt... 

SMHI lovade dock att det skulle blåsa 38m/s här om någon timma så vi får väl se vad som händer. Jag ska dock stanna inne resten av kvällen och planera kurser (några av vårens kurser ligger redan ute under Kursutbud!), privatlektioner, göra ännu fler hundleksaker och fortsätta jobba på mina framtidsprojekt!

1378875_699041146773550_43038031_n

Fram tills nästa uppdatering så får ni njuta av den här bilden som jag hittade på Facebook häromdagen - allt stämmer in perfekt, iallafall på våra shelties!


Multitasking!

De första dagarna av lovet har varit minst sagt kaosartade. Jag har haft PMS på hög nivå och har både skrattat och gråtit åt absolut allt och ingenting - en eloge till min kära familj som inte har slängt ut mig ur huset, haha. 

IMG_8320 - Kopia

Här kommer en liten snabb kortfattning av vad jag har hunnit med under helgen:

 • Köpt ny fleece till tillverkningen av hundleksakerna.
 • Jobbat i studion och fått till 2 färdiga låtar + 1 musikvideo.
 • Övningskört, övningskört och övningskört lite till.
 • Blivit totalt beroende av mobilspelet Swordigo
 • Säkrat på anläggningen inför orkanen som tydligen ska komma och hälsa på imorgon.
 • Tränat Pepsi x2
 • och laddat upp första delen av den första onlinekursen!

Just nu sitter jag och försöker avinstallera en massa skit från datorn innan den kollapsar helt & försöker slå en av de sista bossarna på Swordigo, samtidigt som jag tittar på film. Att göra flera saker samtidigt är inte alls överskattat. Imorgon blir det däremot lite ordning & reda på saker och ting, för då drar jag och världens bästa lag till Emelie Merenius för att träna!


Sista rycket innan lovet!

Idag är det bara en väldigt lång skoldag kvar innan det äntligen är lov. Men det är bara musiklektioner idag (med undantag för en kort engelskalektion) så jag lär ju överleva.  På lovet har jag hur mycket som helst att göra: en massa läxor, filma en hel del onlinekurser, hålla privatlektioner, träna hos Emelie Merenius m.m. Jag kommer också verkligen satsa på Jacksons kontaktfältsträning så att det blir någorlunda ''klart'', vi ska iallafall ha kommit en bra bit på vägen under nästa vecka.

IMG_2449

För övrigt så har vi börjat planera nästa års tävlingar lite smått och så har vi börjat prata om att åka och tävla på Gotland i sommar igen, vilket jag verkligen ser framemot! Av alla tävlingar jag har varit på så är midsommartävlingarna på Gotland en av mina absoluta favoriter. Rekommenderas starkt!


Till salu!

Efter ett längre uppehåll av tillverkningen av dessa populära hundleksaker i fleece så har jag äntligen börjat igen. Idag har jag gjort inte mindre än 5 flätor i olika färger, priset är bara preliminärt än så länge men tanken är väl att flätorna kommer kosta ungefär så mycket som dom gör nu.

Dessa fleeceflätor är perfekta som belöning och som dragkampsleksaker, vilket är just det som jag använder dom till. Jackson har en rosa/svart på ca 20-30 cm som han fullkomligt älskar. Oskar tycker dock att en svart/vit fläta på 50cm är bättre.

bild 1

Nedan har jag skrivit ihop en liten lista på den info ni behöver om ni eventuellt känner för att köpa en fleecefläta!


 • Leverans: Flätorna levereras på kurser och privatlektioner men kan även levereras på de tävlingar jag ska till under året. Leveransen är gratis.
 • Tillgängliga färgkombinationer: Vit/rosa/blå/grön (3 st) Blå/grön (1st) Vit/rosa (1st) Rosa/grön (1st) Helvit (1st) Helrosa (1st)
 • Längd/pris: De långa är ca 50 cm inklusive fransarna och kommer kosta ca 40 kr, dock inte bestämt ännu. De korta flätorna är mellan 20-30cm långa beroende på tjocklek, oftast är de ca 27 cm. De kommer kosta ca 20 kr dock inte bestäm ännu.
 • Beställning: Beställningar görs via mail (lina@agilityhundar.se). Har ni något eget önskemål på färgkombination och längd så är det bara att maila iväg en beställning!


Det här med kontaktfält...

Kontaktfält. Det är ett svårt moment inom agilityn om ni frågar mig, vilket många av er faktiskt gör. När jag håller kurser är det alltid några som frågar vilken metod man ska använda, hur man ska träna osv. Jag svarar alltid så gott jag kan men samtidigt så är jag lite i samma sits. Jag vet hur  jag ska göra med de olika metoderna, frågan har dock alltid varit vilken metod jag ska använda mig av.

I början av förra säsongen bestämde jag mig för 2 på och 2 av med Jackson på både A-hindret och balansen. På träning gick det bra men på tävling var jag okonsekvent på tok för ofta, vilket till stor del berodde på hur det hade gått. Hade vi 5 fel var jag stenhård att det skulle vara 2 på och 2 av som gällde men när balansen var i slutet av en bana och vi hade noll fel, då släppte jag Jackson så fort han hade en tass på kontaktfältet. Detta ledde ju till att Jackson blev jätteosäker på kontaktfälten och på balansen gick det från att ta ca 3 sekunder till 7-10 sekunder, så i år har jag skitit fullständigt i kontaktfälten och bara dragit på istället då jag kände att det inte funkade med 2 på 2 av, och bestämde mig för att börja träna in Running Contacts.

8752_228122303996718_367190777_n

När jag gick A1:an i somras lärde jag mig nämligen en massa olika metoder för att få till RC och valde ganska snabbt att prova Mattmetoden och det är den metod jag fortfarande använder för Jackson. För tillfället tränar vi kontaktfält under små, korta pass hemma i trädgården några gånger i veckan och för varje gång jag börjar nästa steg i inlärningen filmar jag det och lägger upp nästa del av filmserien ''Jacksons kontaktfält'', som några av er kanske följer?

I dagsläget prickar Jackson rätt 6 av 10 gånger, men vi jobbar på det! Nästa säsong hoppas vi att det sitter någurlunda bra och att han faktiskt vet vad som ska göras när jag säger ''balans'', men vi får se när det är färdigt, det är ju faktiskt ett långtidsprojekt.


En hundhelg

Igår var första gången på länge som jag tränade Rosso. När jag väl kör de korta träningspassen i trädgården brukar Jackson och Oskar vara prio ett men nu tyckte jag att Rosso kunde få vara med och springa han med. Hundarna skötte sig jättebra, dock var min handling inte på topp: jag joggade runt och pekade knappt på något hinder men man kan ju inte vara perfekt hela tiden.

Med Jackson jobbar jag mycket på att han ska jobba självständigt och med Oskar fokuserar jag på framåtsändandet och hinderdrivet. Jackson börjar bli mer och mer självständigt i takt med att hans självförtroende stiger och lilla Oskar springer som en tok som alltid. Jag ÄLSKAR att han alltid ger 110% på träning! Dock blir det inte alltid rätt men så länge som han har roligt och springer på så är jag nöjd, med Rosso gör jag däremot allt för att han ska öka farten ytterligare. Igår fick han springa ett par varv på banan som jag hade byggt upp och bara springa fullt. Till och med jag sprang till slut.

Med Oskar joggar jag runt nu för att han gärna vänder in och hamnar framför fötterna och då vill jag inte komma i full fart och springa på honom, utan ha chans att bromsa. Men det ska jag jobba bort, full fart ska det vara!

DSCN0454

Nej, nu ska jag göra mig iordning för att åka och titta på en liten valpis och imorgon ska jag & Jackson till Jacksons uppfödare som inte har träffat honom på nästan 5 år! Fullt upp med andra ord.


Distriktsmästerskap 2013

Vilken dag jag har haft! Jag & Jackson har kört tre nästintill perfekta lopp och placerat oss i topp hela dagen. Som avslutning på en riktigt bra dag går vi in som 5a inför finalen och nollar finalloppet med en bra tid! Hon som låg fyra inför finalen diskade sig i finalloppet och han som låg först fick en massa rivningar så till slut var det klart att jag och Jackson hade klättrat oss upp till en tredjeplats!

bild

Så efter ca 10 timmar i Tångahallen åkte jag och Jackson hem med humöret i topp och med en bronsplats i bagaget + en andraplats med laget. Tyvärr hade de glömt att beställa pokaler så vår pokal får vi någon annan dag men det är ju inte pokalen som räknas, iallafall inte för mig. Huvudsaken är att vi har haft riktigt roligt idag & att vi faktiskt lyckades få till såpass bra lopp. Och i och med att vi placerade oss på DMet i år (och inte diskade oss som förra året) så har vi nu uppnått våra mål för 2013!


Lagdebuten!

Nu är lagdebuten med Svanslaget gjord!  Vi har gjort några riktigt snygga lopp och fått med oss bl a en 3e plats hem, men tyävrr inga SM-pinnar. Det är riktigt roligt att tävla i lag igen, speciellt när man får till så snygga lopp som jag och Jackson faktiskt har lyckats med. Nu är det bara att hoppas att det håller i sig tills nästa helg då det är DM. 

Jag och Jackson har legat i topp (individuellt) i nästan varje lopp tidsmässigt, speciellt i hoppklasserna. I våra sista lopp var vi näst snabbast och i hoppklassen var vi bara en halv sekund efter ekipaget som hamnade i topp 10 på VM förra året, vilket jag kommer leva på länge. Men framförallt så har vi äntligen hittat glädjen med agilityn igen! Jag vågar släppa iväg Jackson och han vågar ta för sig vilket gör att jag kan göra roligare vägval, vilket gör att det går snabbare.

Nu väntar vila ett par dagar framöver för Jackson, annat blir det för mig som har fullt upp under hela Oktober. Stressigt men kul.


Träning hos Merenius, lagdebut med mera!

Mitt filmredigeringsprogram har bråkat som tusan de senaste dagarna så därför har ni inte fått någon träningsfilm fårn i onsdags då jag och Jackson var hos Emelie Merenius och tränade.

Vi fortsatte jobba med kontaktfälten, vilket tillslut gick riktigt bra! Jackson börjar förstå konceptet med Running Contacts och jag börjar förstå hur jag ska få honom att inte göra sina ''fina'' hopp över kontaktfälten. Vi fortsatte också jobba på min handling och att få till fina, tajta svängar, vilket också gick jättebra!

Imorgon är det äntligen lagdebut för Svanslaget! Vi har haft flera lagträningar tillsammans och jag är så galet taggad inför morgondagen. Tyvärr är vi bara 3 av 4 medlemmar imorgon då Linda skulle iväg, så för att få något resultat måste vi andra se till att inte diska oss, ingen press... Hahah.

torsdag
25
februari
Sigvard, Sivert

2021
Vecka 8

Blogghistorik

«oktober 2013»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012