Onlinekurser? + Grattis!

Nu har jag mailat vinnarna i min tävling som avslutades i lördags. Vinnarna blev:

 • Sandra som får 50% rabatt på en privatlektion!
 • Mandana som får en Goodiebag!
 • Jenny som också får en Goodiebag!

Stort grattis!

Till er andra som inte vann kan jag tala om att det blir fler chanser så småningom.


Några av er har redan sett det jag kommer fråga er om nu: Vad tror ni om onlinekurser i vinter? Jag kommer ha väldigt tomt på schemat och filmserierna jag körde förra året blev väldigt populära. Personligen har jag ingen riktig koll på hur onlinekurser fungerar men jag hade tänkt köra såhär:

Ni ger förslag på det ni skulle vilja följa, till exempel en filmserie i hur man lär in 2på2av, hur man analyserar banor, hur man lär in hopphinder, tunnlar osv från grunden. Vad som helst! Förslagen kan ni lämna via kommentarer, PM på facebook, mail, osv. När jag drar igång filmserierna/onlinekurserna kommer de upp under Kurser/Onlinekurser och där kan ni som vill följa serierna. Ni som följer kurserna och behöver hjälp med något får självklart kontakta mig så hjälper jag er så gott jag kan!

IMG_2914

Vad tror ni? Är det något ni skulle vilja följa? Isåfall är det bara att lämna förslag på det ni vill att kurserna ska handla om och vänta tills del 1 kommer ut här på hemsidan.


Morgonträning på hundklubben

Imorse drog jag och Jackson till hundklubben för att träna tillsammans med Emma och hennes dvärgschnauzer, jag hade hittat en rolig hoppbana från Holland som vi satte upp och körde några gånger.

På första försöket gick det klockrent men sedan blev det bara sämre och sämre, jag började slappna av vilket gjorde att Jackson hittade på sin egna bana vilket gjorde att det blev ännu rörigare. KAOS med andra ord.På onsdag kör vi nya tag för då är det träning hos Emelie Merenius som gäller, men fram tills dess väntar en hel del vila och lite kontaktfältsträning för Jackson.


Tävlingen är avslutad!

Nu är tävlingen där ni kan vinna 2 goodiebags och få 50% rabatt på en privatlektion är avslutad! Hinner jag så drar jag vinnarna idag och så kontaktar jag vinnarna så fort som möjligt, jag har mycket att göra i helgen men förhoppningsvis hinner jag fixa iordning allt i så snart som möjligt.


Denna veckan har varit helt kaos. Från i söndags förra veckan till natten till onsdag hade jag totalt sovit totalt 2 timmar, vilket gjorde att mitt humör inte har varit på topp och jag har inte orkat med någonting. I torsdags hade jag håltimma och skulle hem och rasta hundarna på lunchen när jag märkte att Pepsi inte kunde gå (!!), stressad som tusan fick jag  försöka nå mamma och pappa, rasta hundarna, äta lunch och gå till bussen - allt under 20 minuter (tack västtrafik för detta!). Enligt vetrinären är det en inflammation i axeln och nu har Pepsi koppelvila i några veckor.  

IMG_4418

Och igår åkte jag direkt från skolan för att hålla kurs. Herregud vilken vecka jag har haft, helt galet! Nu ska jag iväg igen och imorgon ska jag träna med Emma och hennes schnauzrar.


10 000 besökare!

Inte bara 100+ likes på facebook, vi har nu också passerat 10 000 besökare på hemsidan! Det hade jag inte väntat mig när jag skapade hemsidan förra året, så tack så mycket!

10000

För att fira detta slänger jag in ännu en goodiebag i tävlingen som jag drog igång för ett par dagar sedan. För att gå med i tävlingen så är det bara att följa instruktionerna i detta blogginlägg. Lycka till!


Ingen energi kvar

Idag var första gången på cirka en vecka som jag faktiskt gjorde något annat än att titta på en massa tv-serier. Jag fick hög feber i måndags som har hållt i sig hela veckan vilket gjorde att jag i princip blev sängliggandes hela veckan.   

Igår var jag uppe en sväng på hundklubben för att hålla kurs för bästa fredagsgänget och försökte hålla mig så stilla som möjligt men ni som känner mig vet att jag inte kan sitta still när det är agility i närheten. Så idag drog jag och fyra hundar till anläggningen för att träna! Vi var jättetaggade allihopa men jag hade knappt någon ork att springa så man kan väl säga att det blev KAOS. Nu sitter jag och myser framför favoritfilmen en stund innan jag ska gå och lägga mig och hoppas att jag mår bättre imorgon nu när jag går och lägger mig tidigt och allt.


Ännu en uppdatering

IMG_2315 - Kopia

Istället för att dra igång en hel del kurser på hemsidan utan att veta om det finns intresse så kan jag numera dra igång kurser när jag ser att det finns intresse. Under ''Kursutbud'' finns det nu ett formulär där kan kan skicka in en intresseanmälan på en kurs ni skulle vilja gå, formuläret hittar ni (som ni säkert redan har listat ut) under rubriken ''Intresseanmälan för kurser 2014''. Det kommer ändå finnas handlingskurser upplagda under kursutbud då jag ser handlingskurserna som ''standardkurser'' men de andra kurserna kan vara svåra att få igång om jag inte vet att det finns intresse.

Jag fixade också en liten ruta som ni kan fylla i om jag har glömt att ta med en kurs i listan med kurser. Så det är bara att sätta igång och kryssa i vilka kurser ni vill gå till våren så fixar jag det när jag ser att det finns tillräckligt med intresse!


Specialerbjudande/Tävling (stängd)

Som tack för att ni är 100 pers som gillar oss på facebook så kommer jag dra igång en utlottning av priser!

För att vara med i tävlingen så måste ni:

 1. Gilla oss på facebook!
 2. Kommentera detta blogginlägg där ni säger att ni är med. Glöm inte att ta med erat namn (förnamn + efternamn) och mail så att jag kan nå er om ni vinner.

Priser:

 • 1:a pris - Halva priset på en privatlektion (1h) för dig och max 2 ekipage till. Max 3 ekipage!
 • 2:a pris - En ''goodiebag'' med en massa hundgrejer i!
 • Nytt! 3:e pris - ännu en goodiebag med en massa hundgrejer i!

- Skulle du vinna 1:a priset men bor för långt bort för en privatlektion får du en goodiebag istället! -

img_3713_52069966ddf2b31b3b67c2aa

Tävlingen avslutas den 28/9.

Lycka till!


Jacksons kontaktfält - del 2!

Nu när jag ändå sitter hemma och är sjuk så tyckte jag att det passade perfekt att klippa ihop en liten film från min och Jacksons kontaktfältsträning häromdagen. Han söker upp mattan väldigt bra på marken så nu tyckte jag att det var dags att lägga upp den på ''nedfarten'' på balansen. Nästa steg är att få upp ännu mer fart över hela bommen och för min del: komma ihåg att kasta belöningen.


Saknar jag att tävla?

Jag fick frågan idag om jag inte saknar att tävla. Jag och Jackson har ju slutat att tävla för tillfället och vi har bara två tävlingar kvar i år: DMet i oktober och Novemberrusket, som för övrigt blir vår sista tävling för i år. Helt ärligt så vet jag inte om jag saknar att tävla.

IMG_2914

I sommar har vi gjort vår första säsong i klass 3 och konkurransen har varit stenhård, det har gått väldigt upp och ner för oss i sommar. Mest ner, faktiskt. En perfektionist med en hund som inte är så stark mentalt och som gör sin första säsong i klass 3... Ja, ni fattar ju själva. Det har ALLTID varit något som har ställt till det under varje lopp och till slut så orkade jag inte mer, jag gav upp. Så jag bokade in mig hos Emelie Merenius för ett par privatlektioner, jag behövde hjälp med att få upp lusten till att träna och tävla igen. Vi fick massor av läxor med oss hem, hon såg våra svagheter direkt och efter en hel del träning så har det nu (äntligen) börjat gå bättre för oss.

Idag var jag ju på Angereds BHK på deras inofficiella tävling för att heja på mina klubbkompisar och coacha mina elever som går kurs hos mig nu i höst. Alla har kört jättebra lopp och vissa har fått med sig priser hem, men jag hade inte den där känslan som jag brukar ha när jag är på agilitytävlingar. Känslan av att jag vill tävla.

IMG_3562

När det gäller att hålla agilitykurser har jag inte samma känsla, jag älskar att hålla kurser. Hade jag inte gått i skolan hela dagarna hade jag nog hållt kurser dygnet runt. Så jag ska jobba därifrån och försöka hitta tillbaka igen, på något sätt.


Jacksons kontaktfält (Ny filmserie!)

Det var jättemånga som verkade väldigt intresserade av att följa mig och Jackson när vi lär om kontaktfälten på balansen så nu påbörjar jag en ny filmserie: Jackson kontaktfält!

IMG_4409

Jag kommer använda mig av Mattmetoden (Emelie Merenius metod) för att få till Running Contacts i slutändan. Detta är en metod jag hörde talas om för första gången under Agilityinstruktörsutbildningen och jag fastnade direkt! Mattmetoden går ut på att man lär hunden att springa på kontaktfälten med hjälp av en matta, först lär man hunden att springa på mattan i full fart sedan jobbar man i små steg för att få till bra kontaktfält, utan matta, på fullhöjd på balansen (eller A-hindret). Innan vi började med mattmetoden så har vi tränat 2på2av med hjälp av en target så att få Jackson att söka sig till mattan var inga problem, däremot var det svårare att få honom till att springa över mattan men det funkade efter ett par försök.

Vi tränar för tillfället ett par minipass i veckan med just detta moment men när vi går vidare till nästa moment så kommer jag filma och lägga upp del 2 av ''Jacksons kontaktfält''.


Sista chansen!

DSCN0241

På söndag håller jag min sista handlingskurs för i år på anläggningen sedan är det privatlektioner som gäller för er som vill träna agility för mig. Så vill ni gå en handlingskurs hos mig i år så är detta sista chansen! Planen var ju att ha en kurs nu på söndag och en i Oktober men idag fick jag reda på att jag kommer ha hur mycket som helst att göra i skolan under oktober/november så den kursen får jag ställa in. 

För er som är intresserade kommer det lite info här, sedan kan ni läsa resten under Kurser/Kursutbud.

 • När: Söndag den 15/9 kl 14-16.30
 • Var: Anläggningen i Fjärås
 • Pris: 200kr/ekipage
 • Svårighetsgrad: klass 1-2
 • Övrigt: Fokus på handling, hitta linjer, osv.


Ny filmserie?

8752_228122303996718_367190777_n

Eftersom jag tänker byta kontaktfältsbeteende på Jackson och ändå har brist på idéer om vad jag ska blogga om så tänkte jag höra vad ni tycker om att följa vår lilla resa mot bättre kontaktfält i både text och film..? Låter det intressant? Detta är ett projekt som kommer ta tid och något ni isåfall kommer få följa tills det är färdigt, gissningsvis i början av nästa år. Vad tror ni?

IMG_9540

Och nu, precis när jag tänkte publicera dagens blogginlägg, fick  jag precis reda på att Rosso har tagit 2 pinnar idag! Grymt! Då är han alltså redo för agilityklass 3 om jag inte har räknat fel. Kul! Grattis pappa och Rosso.


Äntligen kursstart!

Igår var det äntligen dags för kursstart i min tävlingskurs i agility. Efter mycket fram och tillbaka och en hel del strul verkar det nu vara 5 som ska gå kursen, varav 3 är shelties! Alla ligger på en väldigt jämn nivå så det ska bli kul att få följa det här gänget hela hösten.

Förutom att hålla kurs och privatlektioner i veckan så har jag faktiskt varit och tränat för Emelie Merenius (igen). Vi fick klart godkänt på vår lilla läxa som vi har tränat på sedan förra gången vi var där och så fick jag hjälp med Jacksons kontaktfält som har varit en enda stor gåta för mig hela sommaren. Sedan vi var där går det mycket bättre och jag tror att Jackson kommer ha grymma kontaktfält nästa säsong! Vi jobbade också mycket med handlingen och att få Jackson att lyssna på mig. Jackson tycker att han ''kan själv'' och om jag är en enda sekund för sen i min handling så blir han sur... Knäppis! Så vi fick med oss några fler läxor som vi ska jobba vidare med tills nästa gång. 


Lagträning och annat

Mycket har hänt sedan jag bloggade senast: jag och Jackson har varit och tränat med vårt nya lag, jag har bokat in mig för träning hos Emelie Merenius, jag har blivit tillfrågad att representera Göteborgs Hundungdom i år igen på Distrikts Mästerskapet i Agility 2013. Det kommer hända mycket roligt i höst vilket jag verkligen behöver efter denna månad som varit: dåliga och jobbiga nyheter har bara trillat in men nu ser det ljusare ut iallafall!

IMG_4535 (2)

Lagträningen med det nya laget gick jättebra, vi körde en bana från hoppklass 2 från i somras och det gick riktigt bra för oss allihopa. Det fanns en massa olika vägval beroende på vad man satsade på och perfektionist som jag är satsade jag på den snabbaste vägen vilket tog några gånger innan vi fick till men efter några försök kändes det riktigt bra! Det ska bli jättekul att tävla i lag igen och extra kul kommer det bli eftersom vi kommer köra regelbundna lagträningar där vi blir ännu tajtare och hjälper varandra att komma framåt i träningen. Det blir hur bra som helst om ni frågar mig.

Så här såg Jacksons kf ut förra året...

Nu ska jag däremot ut och göra färdigt det sista i mitt projekthundsarbete innan jag drar iväg för att träna kontaktfält med Jackson.

söndag
7
mars
Camilla

2021
Vecka 9

Blogghistorik

«september 2013»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012