Specialerbjudande

IMG_4522 (2)

Så fort vi har 100 peroner som gillar oss på facebook kommer jag lotta ut ett specialerbjudande på hemsidan och facebook. Ju snabbare vi når 100 ''likes'' desto snabbare kan ni vara med i tävlingen om specialerbjudandet, så se till att dela länkar till vår facebooksida och hemsida så att tävlingen kan börja!

- Bara 2  personer kvar! -


Två flugor i en smäll

Att hinna med hundträning samtidigt som man går 8-16 nästan varje dag i skolan är inte det lättaste. Speciellt inte när man har fyra galna shelties att träna, alla med olika behov. Så idag passade jag på att slå två flugor i en smäll, eller tja, träna två hundar samtidigt.

IMG_9540

Oskar är den enda av våra hundar som är tränade till Lydnadsklass 1, Pepsi och Jackson har den vanliga vardagslydnaden men Rosso har på något konstigt sätt (utan träning) blivit GRYM på tävlingslydnad. Så ibland brukar jag passa på att träna lydnad med både Oskar och Rosso samtidigt, det brukar gå rätt bra men det bästa är ju att det är så jäkla roligt och en riktig utmaning!  Att träna fritt följ med Rosso samtidigt som jag tränar platsliggning med Oskar... Det är så galet roligt!

Jackson fick sig ett minipass med fokus på kontaktfält och Pepsi är sjuk så nu ligger det fyra nöjda hundar på mitt golv och sover, sötnosarna. Imorgon blir det däremot mer hundträning för då drar jag upp till hundklubben för träning med våra nya lagkompisar, vi har ju bytt lag nu jag o Jackson då det bara var vi kvar i vårt förra lag.


Agilityträning i massor

Då var skolan igång igen. Nytt schema, några nya klasskompisar och många nya ämnen och lärare. Schemat ska vi inte ens prata om, det var helt okej tills några lärare flyttade sina lektioner...  Aja, jag går iaf 8-12 varje onsdag. 

IMG_4418

Förutom att vara i skolan har jag faktiskt hunnit med en hel del agilityträning! Jag har tränat lite smått på slalomingångar med Jackson som utvecklas vid varje träningspass, jag har också tränat lite kontaktfält och försökt bestämma mig vad jag ska göra. Det känns som att matt-metoden är något för oss men igår provade jag full fart-metoden över balansen och han satte ungefär 4 av 5 kontaktfält så jag vet inte vad jag ska satsa på, men nu har vi iallafall flera månader utan agilitytävlingar som vi hinner bestämma oss på.

I onsdags drog jag och Pappa upp till hundklubben för träning med Jackson, Oskar och Pepsi. Jag ville köra något riktigt svårt så jag försökte göra någon typisk klass 3 kombination men den kändes lite för lätt - jag vill ha en UTMANING!

Igår åkte jag upp till klubben igen för träning med Emma och hennes Schnauzrar. I första kombinationen ville jag träna på backlap (hinder 2-3) och att kunna kommunicera med Jackson i vissa situationer som vi har svårt för: dvs staket! Men det löste sig riktigt bra, det jag märkte var att när jag sa ''hopp'' tog han hindret åt fel håll men när jag säger ''kom hit'' så går han enbart på min handling. Det gillar jag starkt! Sedan hade Emma med sig en del ur en hopp3:a som vi provade på också, en riktigt rolig kombination. Idag är jag och Jackson hemma medan pappa är iväg och tävlar alla andra hundar i familjen, till och med Pepsi ska få tävla idag för första gången efter 1 år!


Något ni kanske inte visste om mig? Svar på frågestund.

 • Vad är det bästa med hundar och hundträning?

Svar: Det bästa med hundträning är att det är så otroligt roligt! Jag gillar också att hundarna alltid gör sitt bästa för att förstå vad vi vill oavsett vad det gäller. I agilityn tycker jag det är jätteviktigt: gör hundarna fel betyder det bara att vi har varit otydliga eller sena i våra kommandon.  Mina hundar lär mig otroligt mycket när jag tränar dom och får mig att inse vad jag gör rätt och fel, jag lär mig alltså mer av dom istället för tvärtom.

 • Har du några framtidsplaner/drömmar, isånnafall vad?

Svar: Min plan just nu är att överleva gymnasiet och förhoppningsvis komma på vad jag vill göra efter studenten. Inom hunderiet så är drömmen definitivt SM individuellt med både Jackson och Oskar och SM i lag med Jackson, men vi får väl se vad framtiden har att bjuda på. Och så hoppas jag att jag fortfarande har kvar min kursverksamhet i Fjärås.

996576_694237793927022_866790956_n

Favoritrasen ♥

 • Om du skulle skaffa en ny hund av en ras du aldrig haft, vilken skulle det då bli?

Svar: Border Collie. Jag älskar BCns egenskaper och skulle älska att ha en egen i framtiden.

 • Vad var ditt drömyrke som barn?

Svar: Polis! Jag har varit facinerad av polisyrket under hela mitt liv och tittade alltid på polisprogram på TV. Jag hade till och med två polisdockor som jag lekte med som 5-åring. Men det kanske är normalt med en massa poliser i släkten? 

2016942_520_292


Kvällsträning på klubben

Igår höll jag för första gången i mitt liv en slalomkurs... Det var kul och ekipagen var mycket duktiga men usch vad svårt det var! Just slalom är svårt att lära ut tycker jag, men när nerverna släppte så kändes det helt okej ändå.

När kursen väl var slut körde (!) jag hem mitt i rusningstrafiken (inte lätt att övningsköra alla gånger) och packade innan jag drog upp till hundklubben för träning med den här killen:

996576_694237793927022_866790956_n

Jag har inte kört med honom sedan Trippelchansen i våras så det var lite ovant men jösses vad jag älskar farten! Eftersom Jackson har börjat springa snabbare nu i sommar så hängde jag med i Border Collie-farten helt okej.

Nu drar jag och Jackson till stallet för att umgås med hästarna ett tag, vi hörs! (Ja, Jackson gillar hästar bättre än hundar... )


Platser över: Agilitykurs

Det finns fortfarande platser över på min tävlingskurs som jag håller på Mölndals Hundsällskap i höst!

IMG_6329

Kursen vänder sig till dig som vill satsa mer på agility och börja tävla. Även du som redan börjat tävla är välkommen. Tillsammans tränar vi på att läsa banor och funderar kring olika alternativ samt går igenom det du behöver veta för att börja tävla. Förkunskapskrav: Du ska ha gått en nybörjarkurs samt en fortsättningskurs i agility. Hunden ska kunna arbeta lös och självklart komma på inkallning. Alla hundar, stora som små, är välkomna!
Kostnad: 750:-
Kursdagar: Fredagar, kl 17.15-19.45
Kursstart: start 30/8, 6ggr

För mer info/anmälan: länk


Frågestund!

Jag passar på att avsluta sommaren 2013 med en frågestund, alla frågor mellan himmel och jord är välkomna!

DSCN0270

Frågorna kan handla om mig, hundarna, våra vanor (bra och dåliga), agilitykurser, tävlingar, träningar, mina mål osv. Passa på att ställ alla frågor ni har med andra ord!


Ett jobbigt beslut.

Det känns som om detta beslut är något som jag måste motivera, som ett svar på ett prov i skolan till exempel. ''Motivera varför''. Men jag har kommit fram till att detta inte är något jag måste motivera, det räcker att jag vet varför jag gör detta.

IMG_1968

I helgen är jag och Jackson anmälda till Kungstenshoppet, en agilitytävling i Kungälv men sedan i lördags har jag bestämt mig för att Jackson bara ska tävla två tävlingar till i år, Augustiagility och Novemberrusket, med undantag för lagtävlingar. Varför? Jo, vi har en hel hög med saker vi måste förbättra på träning innan vi kan tävla. För varje tävling som går så är det alltid något som spökar, något i vår ''att träna på-hög'', för varje tävling som går blir Jackson bara mer och mer osäker och nu går det så långt att han stannar upp under loppen för att äta gräs. Äta gräs gör han när han är stressad eller osäker och när det nu har gått så långt att han stannar upp under tävling så måste vi göra något, jag måste göra något. Därför har jag valt att stryka oss i helgen och att inte anmäla oss till mer tävlingar förrän detta är löst:

 • Jackson måste få högre självförtroende, något han tappade när vi gick upp i klass 3 och det inte längre funkade med hans ''jag kan själv''-attityd då det blev disk = besviken matte.
 • Vi MÅSTE fixa till kontaktfälten på balansen, vi började med 2på2av men jag var inte 100% konsekvent vilket gjorde Jackson osäker.
 • Vi måste lära om gungan, ibland springer han av för att han inte förstår. Irriterad matte = osäker hund.
 • A-hindret har jag redan börjat lära om med hjälp från Emelie Merenius men detta är något vi ska träna vidare på
 • och till sist: skicka Jackson runt ett hinder (detta är också en läxa jag har fått från Emelie Merenius). För tillfället vågar han inte riktigt då han inte heller förstår men vi ska jobba på det.

stolt jax

Med andra ord så kommer jag jobba dygnet runt med att få upp Jacksons självförtroende från botten till toppen, han har så otroligt lätt för att bli osäker och för att få upp självförtroendet måste vi få bort alla frågetecken kring kontaktfälten och allt annat. Se upp, SM 2015: här kommer vi. Nu jäklar!


En helg i Nässjö

Jag tror aldrig jag har varit på en tävling där allt har gått så snabbt och smidigt som i Nässjö, grymt jobbat Nässjö BHK! Efter en inte lika rolig uppladdning inför tävlingen var jag inte så peppad på att tävla men det humöret försvann ganska fort.

Funktionärerna och domaren hade en bra kommunikation och om någon tävlande gick fram till domaren och påpekade något (t ex att hinderfixaren som skulle fixa säcken inte gjorde ett skit) så justerade dom det på direkten. Domarna hade också med sig riktigt roliga banor och ett bra humör. Har jag sagt att det var en grymt bra tävling..?

IMG_3562

Jag och Jackson var inte lika grymma. Det är fortfarande ALLTID något som spökar och i helgen var det Jacksons attityd, han var helt enkelt väldigt osäker på banan. Min handling gjorde inte saken bättre, Jackson har börjat öka tempot ytterligare nu vilket jag också har och när jag då bestämmer mig i sista sekund att improvisera i början av banan blir resten kaos. Slalomet som spökade för oss i Ulricehamn funkade iallafall helt perfekt i helgen men det var väl det enda.

Solen höll sig framme hela helgen från morgon till kväll och temperaturen höll sig runt 25-30 grader vilket alltid gör mig glad, så mitt humör var på topp hela helgen. Till och med på söndagen då jag ''bara'' gick runt och pratade med kompisar och peppade mina elever hela dagen.

IMG_3558

En lite sådär charmig bild på mig från söndagen...

- Blogginlägget angående mitt och Jackson uppehåll som jag vet många av er väntar på kommer upp senare i veckan. -

söndag
7
mars
Camilla

2021
Vecka 9

Blogghistorik

«augusti 2013»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012