Att ha en alldeles egen agilitybana

I början av sommaren invigde vi vår egna agilitybana och nu, bara några veckor efter invigningen har jag redan varit där och tränat flera gånger, hållt den första kursen på Agilityhundars anläggning och flertalet privatlektioner. Och fler ska det bli! Snart spikas det ett datum för slalomkursen som redan nu nästan är fullsatt(!!) och anmälningarna till privatlektioner blir bara fler och fler, behöver jag ens berätta att jag stortrivs?

DSCN0237

Cirka 6000 kvm att springa på! (Och 3000 kvm på lilla planen till höger om häcken)

Igår, när jag ändå var där och jobbade, passade jag på att sätta upp en riktig springbana för att öva fart på mig själv (och hundarna). Både Oskar och Jackson gör stora framsteg under varje träning och jag är stolt, riktigt stolt, att jag faktiskt har tränat upp dessa underbara shelties helt själv. Varken Jackson eller Oskar har egetnligen inte gått några kurser, Jackson och jag gick en tävlingskurs på MHS men lilla Oskar har ännu inte gått någon kurs överhuvudtaget.

Många av er (ni som gillar oss på Facebook) har redan sett träningsfilmen från gårdagensträning men ni får gärna titta en gång till.


Sommarjobbar

Nu har det gått en vecka sedan tävlingen i Ulricehamn, en hel vecka. Det är galet vad fort sommaren bara flyger förbi när man har mycket att göra.

Mamma undrade i början av sommarlovet vad mina klasskompisar har för sig under sommaren så när jag svarade ''sommarjobbar'' fixade hon ett åt mig med. Torpet på vårt lantställe behövde målas om så ni kan ju gissa vad jag har gjort hela veckan i nästan 30 graders gassande sol? Målat! Totalt har jag målat ca 22 timmar sedan jag började och nu har jag mindre än hälften kvar som jag  tänkte hinna med imorgon... Vi får väl se hur det går.

DSCN0247

Parkeringen till anläggningen, gjord av mig! :)

Förutom att måla hela torpet så har jag haft några privatlektioner på anläggningen, gjort en parkeringsplats i samband med agilityplanerna, träffat framtida hundägare som kom hem till oss för att veta mer om sheltien, fått lite andra småjobb (rita agilitykombinationer till några tävlingsekipage är ett av jobben) och bara njutit av favoritboken i stekande sol. Svensk sommar när den är som bäst helt enkelt!

Nu ska jag gå ner och titta på fotboll, vi hörs!


Soliga Ulricehamn

Igår morse packade hela familjen husbilen och så drog vi till Ulricehamns BHK där pappa skulle tävla Oskar i klass 1, jag har ju ''bytt'' till mig Pepsi som jag tränar med medans pappa tävlar igång Oskar...  Oskar är ju som han är och går runt banan och nosar, något som jag aldrig skulle ha tålamod till men pappa håller humöret uppe som vanligt samtidigt som jag sitter och solar i ca 30 graders sol. Banorna var väldigt lätta och det var många som diskade ut sig på riktigt dåliga vägval men det är ju lätt att säga som instruktör vid sidan av planen. 

993940_680526738631461_1445273670_n

Utsikten från Campingen vi bodde på, inte helt fel eller?

Idag var det äntligen min tur att tävla! Jag var dock mer taggad på att ligga och halvdö i solen och förbättra min bränna men efter banvandringen till hoppklassen var jag inne i mitt agilitytänk igen, tyvärr har Jackson fått något problem med slalom så vi fick en vägran där men annars är jag nöjd med loppet i övrigt. Innan agilityloppet mådde jag skitkass och gick runt som en zombie på banvandringen men efter en sockerchock mådde jag bättre. Tips till nästa tävling: Ät något mer än bara en hamburgare under hela dagen när ditt sista lopp är runt tre-tiden. Skärpning! Agilityloppet gick bra om man bortser från kombinationen efter gungan där jag och Jackson körde två olika banor men annars är jag nöjd! Jag har bytt metod på A-hindret och att det funkar så bra som det faktiskt gör efter ingen träning alls egentligen är jag jättenöjd över, tack Emelie Merenius som hjälpte oss att komma igång med träningen.

Nu väntar en välförtjänt agilityvila för hundarna i några veckor innan vi drar iväg på nästa äventyr!


Värmlandsrallyt 2013

Var ska jag börja? Jag började packa i sista sekund (som vanligt) och var inte färdig förrän strax innan vi skulle åka... Efter ett snabbt stopp i Skövde för en massa agilitysnack drog vi vidare till Karlstad för ännu mer agilitysnack då vi bodde granne med inte vem som helst utan Jannie som kom 8a på agilityVM förra året!

Själva tävlingen i Karlstad gick riktigt bra för mig och Jackson. Något hände efter första loppet (jag vet inte vad) men efter det körde vi alla lopp som ett team och nollade 2 lopp i rad - efter mindre än 10 lopp i klass 3! Sista loppet gick också jättebra men tyvärr gjorde jag ett litet, litet fel som resulterade i att Jackson hoppade över säcken.?! Varje tävlingsdag i Karlstad sträckte sig över 12h (jag hade banvandring kl 7 och pappa hade sin  prisutdelning kl 19!!!) så när vi drog vidare mot Torsby var jag helt slut.

I Torsby fortsatte jag och Jackson på samma spår som i Karlstad och ännu en gång var det en liten miss från min sida som resulterade i en disk i agilityloppet men vad gör det när vi hittade känslan vi har letat efter sedan vi gjorde klass 3 debuten i november? I hopploppet gick Jackson ur en tunnel och tog ett annat hinder istället så det blev ännu en disk. Efter sista loppet för dagen drog vi vidare till Kil där det inte började så bra för mig då jag blev hundbiten i handen av en understimulerad och stressad Pepsi. Aj.

Tävlingsmässigt så var jag inte så värst nöjd då vi avslutar vårt första lopp i Kil med att Jackson craschar in i näst sista hindret, hade han inte gjort det hade vi kommit i topp 5 insåg jag när jag jämförde tiderna. Under hopploppet placerar jag mig fel och glömmer banan så för att summera hela Värmlandsallyt 2013:

 • Karlstad: 3 riktigt bra lopp och ett riktigt dåligt. Överlag är jag jättenöjd!
 • Torsby: Agilityloppet är jag nöjd med, hopploppet hade kunnat gå bättre.
 • Kil: Agilityloppet är jag riktigt nöjd med dock är jag förbannad över att craschen förstörde, hopploppet var kaos.

Efter tävlingen drog vi tillbaka till Skövde för ännu mer agilitysnack och god mat! Jag tog också en hel del viktiga beslut i Skövde vilket ni kommer att ta del av så snart som möjligt.

1070023_678289235521878_4890476_n

Överlag så är jag riktigt nöjd med hela veckan! Jackson och jag är på gång på riktigt, jag har haft ett fantastiskt stöd (och en hödljudd hejarklack!), lärt känna en massa nya människor och för första gången har jag haft något vettigt att göra medan jag väntat på att pappa skulle bli färdig med sina lopp: jag har varit valpvakt åt ett par riktigt fina valpar så tack så mycket för den möjligheten!

Och till sist: Grattis till Jimmy med Nova som tog hela 6 pinnar under Värmlandsrallyt! Det är extra roligt att vara instruktör när det går så himla bra för mina kursare!


VILA VILA VILA

Nu är vi äntligen hemma i Göteborg igen! Hundarna har tävlat fyra dagar i rad, totalt 8 lopp var och nu väntar vila för oss allihop tills på söndag då det är klass 3 i Ulricahamn med Jackson och sedan är det total agilityvila i några veckor.

Det kommer en jättestor uppdatering om Värmlandsrallyt imorgon men fram tills dess får ni njuta av dena fina bilden från dagens morgonpromenad.

1070023_678289235521878_4890476_n


I brist på bättre rubrik

Sådär! Ännu en uppdatering av hemsidan. Jag har länge velat ha en startsida men har aldrig fått till det sådär perfekt som jag velat ha det innan. Men efter ungefär 1,5 timmes pysslande med hemsidan så är jag äntligen nöjd! Jag är en perfektionist och måste alltid pyssla med hemsidan men nu lär det dröja ett tag till nästa uppdatering.

årets skörd

En gammal favoritbild dyker upp på startsidan!

På tal om uppdatering så kan jag tala om att allt angående A1an dyker upp i ett senare inlägg när jag är färdig med HELA utbildningen. Jag har redan gjort 42 timmars (!!!) teori och praktisk träning men nu är det ca 6 timmars projekthundsarbete kvar innan jag är helt färdig, så mer om det en annan gång. Nu ska jag försöka sova några timmar innan jag ska upp och jobba igen då det står privatlektion och gräsklippning av anläggningen på schemat.

Nytt på hemsidan

 • Ny presentation om mig, klicka på 'Om'.
 • Nytt under Min utbildning, klicka på Om/Min utbildning
 • Ny agilitykurs, klicka på 'Kurser/Kursutbud'.
 • Det är nu lättare att anmäla sig till kurser och privatlektioner, klicka på 'Kurser/Anmälan'.
 • En helt ny startsida!


Ny design!

Så där! Eftersom det mesta i min agility-värld ändras just nu så tänkte jag ändra hemsidan när det ändå är igång. Varför inte liksom?

Presentation1

Ny header, vad tycks?

Vad det är som har/kommer förändras får ni reda på om några dagar. Det är många beslut som ska tas och det tar tid. *hemligt hemligt*

lördag
17
april
Elias, Elis

2021
Vecka 15

Blogghistorik

«augusti 2013»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012