En vanlig vardag

Dagarna rullar på precis som vanligt och för tillfället händer ingenting speciellt. Det är slutspurten på vårterminen och jag går till skolan som vanligt men gör i stort sett ingenting. Jag har haft alla nationella prov och de flesta lektioner är inställda för att vi har gjort allt som ska göras. De enda lektioner vi går på är när vi ska öva inför spelningar och konserter eller när vi ska ha betygssamtal.

För er som inte vet går jag första året på gymnasiet på Fässbergsgymnasiet inriktning musik och stormtrivs! Men nu när vi har haft 3 av 4 spelningar på vårterminen och spelat på treornas student så börjar man längta liiite efter sommarlovet.

 

Min och min klasskompis Hannas egenskrivna låt + musikvideo.

När det kommer till hundarnas liv så händer det ingenting. De lever livet som bara lata shelties kan. Nästa helg är det iallafall tävling i Halmstad så lite lär de få träna innan dess.


Kursavslutningar

Imorgon är det dags för att avsluta fortsättningskursen... Det är synd för det har varit ett riktigt roligt och mixat gäng som har det mesta. Det har också varit en erfarenhet att hålla kurs med någon annan, vi får väl se vad som händer i höst men för tillfället har jag bara en kurs planerad på Mölndals Hundsällskap. På fredag avslutar jag ännu en kurs, en kurs där jag har fått följa de flesta under ett par år samtidigt som det är ett par nya i gänget också. Usch säger jag bara.

image

För övrigt så händer det inte alls mycket just nu. Jag väntar på en massa papper från trafikverket så att jag kan börja övningsköra och sedan har jag börjat träna lite smått på allvar med Oskar. Förhoppningsvis så lossnar det för honom redan i sommar så att vi kan börja satsa i år! Han är så himla duktig så jag bara väntar på att han ska släppa lös och bli helt galen på agilityplanerna.

Sedan har jag börjat planera en kurs nere på anläggningen i sommar! Det ska bli så himla kul! Mer info kommer när jag har bestämt datum, pris, osv. Sedan är det fritt fram att anmäla sig om man uppnår förkunskapskraven som kommer finnas.

Glöm inte att ställa alla era frågor till frågestunden!


Frågestund!

Nu är det dags för ännu en frågestund!

frågestund

Fråga om allt mellan himmel och jord (men helst inom hunderiet såklart!)

- Svaren får ni om några veckor eller så fort jag har fått in tillräckligt med frågor -


Trippelchansen 2013

Idag var det dags för sista delen av Trippelchansen.

Jag körde med Jackson (som vanligt) och jag tyckte att vi gjorde RIKTIGT bra ifrån oss! I agilityloppet blev det tyvärr en vägran på slalom då Jackson gick in i fel port. Distansen och farten satt perfekt och jag är supernöjd! I hopploppet testade jag en hel del och valde den svåra vägen. Jag lämnade bl a Jackson i slalom och sprang därifrån för att placera mig på andra sidan nästa hinder och han gick färdigt! Detta är något han har svårt med på träning och så sitter det helt plötsligt perfekt på tävling! Farten i båda loppen är jag jättenöjd med, både jag och Jackson sprang faktiskt på riktigt bra!

IMG_1968

Vi fick med oss en 2a plats och en 4e plats från denna deltävling och jag är hur nöjd som helst med vår insats hela vägen från första till sista loppet. Nedanför kan ni jämföra våra resultat mot förra året.

Trippelchansen 2013/ Trippelchansen 2012

 • Agilityklass:  Disk /2012: Disk
 • Hoppklass: 5 fel, 8:a /2012: Disk
 • Agilityklass: 0 fel, 2:a/2012: 5 fel, 3:a
 • Hoppklass: 10 fel, 13:e /2012: Disk
 • Agilityklass: 5 fel, 4:a/2012: Disk
 • Hoppklass: 0 fel, 2:a! /2012: 15 fel.

Jag fick också köra med Sandras sheltie Zingo (som jag förövrigt bara har hälsat på tidigare) och vi lyckades komma runt med 0 fel och hyfsat okej tid! Tack för lånet, det var jättekul!


Sjukstuga

sjuk_145961385_192330869

Precis efter jag hade varit här inne och skrivt ''life's good'' får jag ju självklart 39 graders feber och världens halsont... Typiskt. Speciellt typiskt är det då man blir sjuk när man har som mest att göra. Igår var jag en helkväll på trafikskolan och gick den där kursen man måste gå innan man kan börja övningsköra och idag har jag gjort nationella prov i matte från 10-14.

Men galen som jag är så stack jag ut huvudet genom dörren en stund och kollade när pappa tränade Pepsi och jag passade även på att träna Oskar med endast handrörelser.  Jag stod i princip helt tyst och stilla i mitten av banan och viftadade runt honom. Tack vare att jag har tränat så grymt mycket distans med honom så gick det superbra. Oskar kommer bli riktigt duktig en vacker dag!


Äntligen sommar!

Igår strax innan 8 packade vi bilen och så åkte jag, pappa, Rosso, Jackson och Oskar till Angereds Brukshundsklubb för en inofficiell agilitytävling. Det var Angereds första tävling och det var totalt ca 30 starter varav ca halva startfältet i medium bestod av våra hundar, haha  Morgontrött som jag är så glömde jag självklart kameran men jaja, ni klarar er säkert utan film. Tyvärr får ni ju inte se klassvinsten men sånt är livet.

Sheltiemaffian

I agilityklassen gick det sådär för mig och Jackson: han flög rätt av gungan (försökte inte ens stanna) så jag blev arg och tog om = disk. Efter det gick det väldigt hackigt och vi gjorde många missar förutom i slalom där jag bara skickade in honom och lämnade honom. Han tog hela slalom med fart även om jag var ca 5 meter framför!

Oskar däremot överraskade mig faktiskt. Han har varit livrädd för gungan i ungefär ett år men igår tog han gungan perfekt: sprang ända upp på gungan och väntade fint tills den slog ner. I hopploppet tog jag med favoritleksaken in på planen och j*klar vilken fart han fick. Jag stannade och lekte lite med honom innan slalom så att han skulle hålla fokuset på mig och belönade jättemycket på planen så vi blev ju självklart diskade men jag är så galet nöjd. Fortsätter det såhär så har jag nog en färdig klass 1 hund redan i sommar!

DSCN0126

Jacksons hopplopp gick jättebra! Vi gick in som sista start och fixade hem en klassvinst med hela 17 sekunder snabbare än tvåan. Vädret var på topp hela tävlingen och äntligen slipper man vinterkläderna! Hindrena är på väg till anläggningen, mina kursare på tävlingskursen är grymma och snart är det sommarlov. Life's good!


Agilitypaus

Som rubriken lyder så har det blivit en agilitypaus. Iallafall för Jackson.

Han har ju varit lite off under de senaste tävlingarna och nu i Skåne sprang han på hyfsat bra de flesta loppen. Idag tänkte jag träna lite snabbt med honom men då märkte jag att han haltade så fort han kom ut och fick värma upp *suck*, så det var bara att ta in honom igen. Jag hade tänkt ta med honom till hundklubben på fredag då jag ska hålla kurs men så lär det inte bli så länge han haltar.

Förövrigt så händer det nästan ingenting i hundarnas värld: vi har nationella i skolan (bara 3 av 8 prov kvar!) så jag har fullt upp, Oskar tränar slalom då och då och jag missar ännu ett tillfälle av tävlingskursen. Jag såg verkligen fram emot denna torsdagens tävlingskurs då vi äntligen skulle göra något svårt men nu har vi musikare konsert så nu blir det till att vara i skolan hela dagen istället. Så tagga 12 timmar i skolan imorgon då, skoj lär det bli iallafall! Genrep hela dagen och sedan konsert.

Och i helgen är det äntligen tävling igen! Vi drar till Angered för den minsta inofficiella tävlingen vi har varit på, totalt är det 30 starter. Bara i medium är det 11 starter... Galet!


En helg i Skåne

Nu är vi ''äntligen'' hemma efter två dagar nere i vackra (gröna) Skåne! Vädret har varit på topp, banorna var jätteroliga, världens bästa GHU-gäng var på plats och hundarna har betett sig superfint - vi har levt livet helt enkelt.

DSCN0126

Lördagens banor var blandade: hoppbanan var hyfsat lätt om man sedan jämför med agilitybanan. Fy f*n säger jag bara. Den var hemskt svår. Under banvandringen led jag av vätskebrist och var jätteyr så jag gick runt som en zombie och loppet var väl inget att prata om: jag handlade dåligt och Jackson var inte riktigt på topp = världens kaos. Efter en mindre lyckad tävlingsdag drog vi vidare till Ale Stenar för att kolla in hur kanten av Sverige ser ut och hur det egentligen ser ut i en fårhage...

Dagens lopp gick mycket bättre: ett fint lopp som tyvärr resulterade i en disk i slutet av banan och ett nollat lopp + en SM-pinne! Agilitybanan var en riktig springbana så det var bara att springa som bara den och hoppas på det bästa. Jag hade en grymt bra hejarklack i form av Göteborgs Hundungdom och med en grymt bra sheltie vid namn Jackson så lyckades vi nolla och få vår första SM-pinne för säsongen!

Nu väntar total vila med Jackson i några dagar samtidigt som Oskar ska få riktig hårdträning! Nu jäklar!


Vi drar till Skåne!

427190_506230112727792_1167144490_n

I morgon packar vi väskorna och så drar jag, Jackson och Oskar till Skåne för några dagars tävlande och turistande. Det är klass 3 med Jackson som gäller och lilla Oskar får hänga med som miljöträning och för att han är så mysig att ha med överallt.  Jag har haft turen att få två helt underbara små grå sheltiesar som mina följseslagare, bästa vänner och mina tävlingskompisar. ♥ 

Vi hörs när vi kommer hem från våra äventyr i södra Sverige!


Intensivhelg i agility!

Strax efter lunch igår packade jag väskan och drog till Fjärås med hundarna för en helg med träning på anläggningen! Fokuset låg först och främst på Oskars slalom och att få mig och Jackson på rätt spår igen. Något jag tyckte iv lyckades med hyfsat bra!

Efter två kortare slalompass gick Oskar från klarthet till klarhet och klarade av 12 pinnars slalom! Äntligen! I flera månader kämpade vi med att hitta rätt inlärningsmetod och när vi sedan hittade rätt metod har det gått hur fort som helst. Från fyra pinnar till 12 på bara några träningspass. Han är grym!

Med Jackson fokuserade jag på att springa fort som f*n och berömma hur mycket som helst för att hitta den där positiva känslan vi har tappat. Efter bara något försök sprang vi båda två riktigt bra tyckte jag och det bästa av allt är Jacksons framsteg när det gäller slalomingångar och distans. Han har varit galet duktig hela helgen och för första gången på några veckor ser jag faktiskt fram emot tävlingen nästa helg! Nu hoppas vi bara att attityden hos oss båda håller i sig.

Rosso och Pepsi fick springa en hel del de också, fast inte lika mycket och inte lika fort. Med Rosso hade jag lite problem att bedöma avstånd vilket resulterade i att jag trode at tunneln var slut ca 1 meter för tidigt. Titta bara på filmen så förstår ni...


Trippelchansen!

Igår var det dags för del 2 av Trippelchansen! Jag var ju inte så pepp på att köra då Jackson ''spökar'' men vi lyckades ta oss runt i både hopp och agility iallafall. I agilitybanan var det jag och två till som lyckades nolla så jag hamnade på en andraplats även om Jackson var helt off. Helt segt var det ju inte då lånehunden var där så jag fick iallafall springa med honom också.Vi vet verkligen inte hur vi funkar ihop som ett ekipage men det blir bättre för varje gång.

IMG_1534

En gammal favvobild på mig och Pepsi. ♥

Idag var det nationella i Engelska i sällskap av en väldigt otrevlig migrän som har hållt i sig hela dagen. Usch! Jag hoppas att den har försvunnit i kväll då jag ska hålla kurs.


Inofficiell agilitytävling

Strax efter 8 imorse rullade bilen mot Vårgårda för en inofficiell tävling. Efter de senaste tävlingarna var jag inte så värst sugen på att springa om man säger så men det var bara att gå banvandringen och se glad ut. Jackson var hyfsat okoncentrerad under hopploppet då han hoppade så tajt att han slog huvudet i hinderstödet, stackarn.

I agilityloppet var han iallafall galet taggad och sprang på hyfsat bra. Vi var snabbast men med fem fel så kom vi iallafall 4:a då Jackson snubblade på väg in i slalom, vi kan bättre! Banorna var jätteroliga och det var fantastiskt bra väder hela dagen. Dock var denna tävlingen den seeeegaste jag har varit på men det var deras första agilitytävling så lite förståelse får man ändå ha.  Nu väntar vila i hela 24h för sedan är det del 2 av Trippelchansen för oss! Lånehunden ska också få springa är tanken.

lördag
17
april
Elias, Elis

2021
Vecka 15

Blogghistorik

«april 2013»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012