En träningshelg med andra hundar

Hela helgen har ägnats åt agility, det gillar vi starkt!

Igår drog jag upp till klubben några timmar för möte med Cia som jag ska hålla kurs med i vår, vi snackade ihop oss om upplägget och så fick jag reda på vad vissa av kursarna redan har jobbat med. Det kommer nog bli ett riktigt roligt gäng det där! Efter det fick jag möjligheten att träna en stund med hennes grymma BC Benny och det gick galet fort som väntat. I början gick det sådär men efter ett tag fick vi till några riktigt snygga rundor.

Efter en stund på klubben blev det hem och byta om till lite finare kläder då det väntade påskfirande med släkten! Jag är fortfarande mätt efter det... Idag har det blivit flera timmars agilitysnack med farfar och hans fru Inger som har varit på besök hela helgen, Inger är utbildad agilityinstruktör så man får passa på att lära sig så mycket som möjligt när dem är här.  Vi passade också på att träna med sheltiesarna och deras japanska spets Cilla, till och med jag fick köra lite med Cilla och det gick superbra!

  Nu väntar det vila för hundarna och en massa förarbete inför vårens kurser för mig, vi hörs!


Påsklov!

Nu är det äntligen påsklov!

Jag hade gärna haft en intensivvecka till, men nu är det slut... Dessa två veckorna har varit galet lärorika och jag har lärt mig hur mycket som helst. För er som inte vet vad som menas med intensivecka kan jag berätta att under två veckor har vi musikettor ett låtskrivarprojekt där vi skriver våra egna låtar (text+musik) som vi sedan spelar in i skolans studio och till sist gör vi vår egna musikvideo. Det har varit galet roligt att jobba med musik hela dagarna (8-16) och till sist se vad alla i klassen har skapat.

Jag och Hanna fick låna Simon som skådis då vi inte hade någon kille i vår grupp - tack Simon! Att bli skådespelare i framtiden är inget för mig som ni kanske kan se på musikvideon, men kul var det.

Under lovet får vi besök av en liten kaxig dam av rasen Japansk Spets som ska sätta killarna på plats... Farfar och hans fru kommer hit och hälsar på för en massa agilitysnack! Sedan har jag några bokningar för privatlektioner så helt uttråkad lär jag inte bli. Jag kan också meddela att min tävlingskurs är fullbokad - sista anmälningen kom idag så nu finns det bara reservplatser kvar.


Inte varje dag!

8752_228122303996718_367190777_n

Det är inte varje dag man kommer hem från skolan efter en grymt bra dag och det står en gunga på altanen. Det är inte varje dag man får en riktig agilitygunga av sina nära och kära. Tack så hemskt mycket!


En träningshelg

Sådär! Nu ska ni äntligen få ett riktigt blogginlägg fylld med en massa text, det var ju ett tag sedan sist. Helgen har varit hyfsat lugn faktiskt. Hundarna har fått sig ett ordentligt träningspass, både idag och igår.

IMG_4707

Jag har en lista som jag följer just nu när det gäller Oskar och överst på ''att träna på''- listan står det FRAMÅTSÄNDANDE, så det tränade vi på ordentligt igår. Det blev det 3e passet med framåtsändande igår och Oskar är redan uppe i fyra hinder på en sträcka på ca 20 meter. Han är galet snabblärd den vovven!  Nummer 2 på listan står det handling då Oskar är galet dålig på att läsa av min handling men det ska vi snart ändra på.

Jackson har ju egentligen agilityvila men vi tog en liten paus från all lydnadsträning och körde ett mini-agilitypass, träningspass 4 med backlap. Efter tre riktigt sega träningspass med backlap är det skönt att det äntligen börjar ge resultat, några pass till bara sedan kan han det nog.

balansbom på g

''Minibalansen'' är nu invigd och används flitigt! ♥

Med Rosso tränar jag fart + framåtsändande och en väldig massa lydnad då det är något Rosso verkligen älskar. Jag har aldrig tränat tävlingslydnad med Rosso förut men häromdagen märkte jag hur otroligt bra han var på det så med honom blir det mer lydnad än agility faktiskt...

Pepsi däremot har fått en egen liten anläggning för hans rehabträning. Nu jäklar ska han bli frisk!


Första intensivveckan avklarad

Det har varit ganska tomt på bloggen de senaste dagarna då det har varit första intensivveckan för oss musikettor. Vi jobbar hela dagarna med att skriva egna låtar (text + musik), spela in sång i studion och mixa ihop allt för att nästa vecka göra våra egna musikvideos. Det är galet stressigt men riktigt kul!

225595_608316402519162_956548437_n

På hundfronten så händer det inte alls mycket: hundarna vilar i stortsett hela dagarna när jag har fullt upp i skolan. Men när jag väl har tid ligger all fokus på kontaktfälten, speciellt Oskars. Han är inte alls redo att starta i agilityklassen än men snart så!

Ni som vill, orkar och kan får jättegärna hjälpa mig (och min klass) genom att gå in och rösta på Fässbergsgymnasiets låtskrivarprojekt (som jag är med i) i Webbstjärnan: http://www.webbstjarnan.se/blogg/ny-tjuvstarta-rostningen/#comment-2058

Leta upp Elin Andreassons kommentar och rösta!


Några bilder från dagarna som gått

Jag lovar att ni får ett riktigt blogginlägg senare i veckan... Hitills får ni nöja er med några bilder från dagarna som gått.

stolt jax

Stolt jycke som har fått sitt livs första SM-pinne

balansbom på g

En hemmagjord ''balansbom'' på G. - Den används flitigt kan jag tala om!

Sedan fortsätter jag att jobba för fullt inför vårens kurser som kommer bli grymma! Endast 1 plats kvar på tävlingskursen.


Besök oss!

562687_617538821596920_24189871_n

Under de närmsta veckorna har vi intensivveckor i skolan vilket betyder att vi jobbar med musik hela dagarna! Ni som vill se vad vi håller på med får gärna besöka oss på vår hemsida: http://fässbergmusik.se/  


Svar på frågestunden

Jag har fått in jättemånga frågor till frågestunden som avslutas här och nu. Här kommer svaren!


Frågor ställda av Ella:

 • Varför var sheltien rasen du valde?

Svar: Jag har faktiskt inte valt sheltien. Pappa växte upp med shelties så det var naturligt att skaffa ännu en sheltie, jag och syrran visste inte ens om att vi skulle skaffa hund, vi fick reda på det i bilen påväg till kenneln när vi skulle hämta Pepsi.

 • Om du hade varit hund, vilken ras tror du matchar din personlighet?

Svar: Jag är ju så himla envis så det skulle bli en jäkligt envis ras, terrier kanske?

 • Tävlar/tränar du något annat än agility?

Svar: Jag tränar lydnad med alla hundar men också lite freestyle med Jackson. Jag har också provat på att spåra med Oskar. Men vi tävlar inte i någon annan sport än agility. Om man räknar med något annat än hundsporter så rider jag också en gång i veckan och är ute och springer ungefär 3 ggr/veckan. Sedan har jag faktiskt gått i de flesta sporter/aktiviteter som man kan tänka sig.

IMG_4675

 • Om du skulle fått blanda din egen hundras, vilka raser skulle du använda i blandningen? Varför?

Svar: Då hade jag valt Border Collien för att de är så ruskigt smarta och roliga att jobba med, sedan hade jag nog valt en envis terrier också. Sedan gärna någon tyst ras som inte skäller 24/7.

 • Vad är ditt lilla ''tävlingscitat''?

Svar: Oj, svår fråga! Jag har inte något speciellt tävlingscitat utan jag försöker bara tänka positivt och bestämma mig för att ''jag klarar det här''. Går man runt på en banvandring och tänker ''det här går inte'' så kan jag garantera att det inte går. Sedan har jag också fått höra massvis med gånger från andra just ''jag tror inte du kommer klara av det bytet vid hinder 7'' och ''du ska inte prova det här istället?'', vilket har gjort att jag alltid går runt och tänker ''Nu jävlar!'' på tävling. Så varje tävling har liksom blivit något av en chans att visa dem som har försökt trycka ner på mig att jag vet vad jag håller på med. Det är också anledningen till att jag kan se väldigt sammanbiten ut på tävling.

 • Vad är ditt mål i agilityn, hur långt ska du gå? VM?

Svar: VM hade inte varit fel alltså... Haha, nej men Jackson ska bli champion i både agility och hopp någon gång i sitt liv och sedan ska vi till SM när jag känner att han klarar av pressen. Tanken är att Oskar ska bli min framtida stjärna men vi har många år kvar innan vi är där! Sedan får vi väl se vad jag svarar på denna fråga om några år...


225595_608316402519162_956548437_n

Fråga ställd av Emma, Ella och Hanna:

 • Vad är ditt bästa tips för att få upp den snabba farten på hunden på tävlingsbanan?/Hur gör du för att få upp farten på banan med dina hundar?

Svar: Jackson har alltid varit snabb men problemet med honom var att han inte kände sig tillräckligt trygg på agilitybanan för att springa. Han har jag bara peppat som tusan och berömt för minsta lilla, sedan satte jag också väldigt enkla mål för honom så att han inte hade den ''pressen'' på sig. Med Rosso kör jag däremot en hel del motivationsövningar som t ex kapplöpning på en raksträcka för att få honom att vilja hinna först till belöningen. På tävling försöker jag välja mitt vägval så att jag inte stoppar upp honom någon gång och peppar som tusan! Oskar och Pepsi har alltid varit snabba och galna på träning som tävling.


IMG_8977

Frågor ställda av Emelie:

 • När började du hålla agilitykurser?

Svar: Jag började hålla agilitykurser som hjälpinstruktör våren 2008, då jag var 12 år gammal. Hösten 2012 höll jag min första egna agilitykurs som huvudinstruktör.

 • Hur har du marknadsfört dig själv för att få deltagare till dina kurser?

Svar: Det har alltid varit ett bra drag till kurserna av sig självt men ibland mailar jag gamla kursdeltagare och ''gör reklam'' för kurserna. Sedan har jag fantastiska kursdeltagare som berättar om mig för sina hundkompisar!

 • Kan du berätta lite mer om hur du får betalt för dina kurser, du håller de ju inte genom HU?

Svar: Precis, jag håller kurser för Mölndals Hundsällskap som håller alla sina kurser i samarbete med Sutdiefrämjandet (något jag måste berätta som instruktör på MHS, haha) och får då en del av pengarna som MHS får av Studiefrämjandet. Jag tror det funkar så iallafall men jag är inte helt säker... 

 • Hur har du gjort för att kunna hålla privatlektioner? Vart håller du privatlektionerna?

Svar: Jag har helt enkelt mailat kursdeltagare efter varje avslutad kurs och berättat att jag håller privatlektioner för de som är intresserade. Sedan har fler och fler ''icke-kursare'' bett om privatlektioner och sedan har det bara fortsatt så. På vinterhalvåret  håller jag på hundarenan i Göteborg och fr om april-oktober håller jag privatlektioner på min egna anläggning!

IMG_4618

Vår egna anläggning på ca 6000 kvm.

 • Är du aktiv inom någon HU klubb, typ håller kurser för dom?

Svar: Yes! Jag är aktiv i Göteborgs Hundungdom och hjälper till så mycket jag kan där men jag har för tillfället inte tid att hålla kurser för dem även om jag har fått frågan ett par gånger.

 • Vart brukar du träna agility?

Svar: Jag tränar mest i trädgården eller på min anläggning men sedan är jag också uppe på MHS och hos Göteborgs Hundungdom då och då.

 • Hur får du tag på inomhushall till agility på vintern?

Svar: När hundarna inte har sitt agilityuppehåll som de brukar ha på vintern brukar jag hyra Göteborgs Hundarena och träna där.

 • Hur länge har du tränat agility?

Svar: Jag började samtidigt som Pepsi, när han var 1 år och jag var 10 år gammal.

 • När fick du din första hund?

Svar: Jag skaffade Jackson när jag var en glad och hundgalen tjej på tolv år. Familjen har dock haft hund sedan jag var 9, då vi skaffade Pepsi, men Jackson är min första alldeles egna hund!


Frågor ställda av Hanna:

 • Om du inte fick välja ännu en sheltie i Small/Medium, vad skulle du välja och varför?

Svar: Då skulle jag välja en riktigt snabb ras.  Hahha, nej men antingen en Berger des pyrénées à poil long som jag inte kan uttala eller en Mudi som också verkar vara en intressant ras. Det finns så många spännande små raser att välja mellan och agilitymänniska som jag är tänker jag bara raser som kan vara bra på agility... Tollare är en favorit då de är så himla fina!

 • Hur ofta kör du rejäla träningspass/vecka? Menar alltså då på klubben osv.

Svar: På vintern blir det någon gång i bland, på våren/sommaren blir det väl 1-2 ggr i veckan. Förut hade jag ju ''bara'' Jackson att träna och då gick vi kurs 1 gång i veckan samt tränade ordentligt på banan i trädgården 1 gång i veckan, sedan blev det också några minipass i trädgården 2-3 ggr också. I vår får vi se hur det blir då jag har två gråisar som ska tränas! Mycket agility lär det bli iallafall!


Fråga ställd av Elin:

 • Vilken är din favoritfärg och vad tycker du bäst om att använda på promenader: halsband eller sele?

Svar: Jag älskar ljusblått! Jackson går till 95% lös under promenader annars är det halsband som gäller för alla hundarna. De enda gångerna dem har sele på sig är om dem hänger med mig på en Power walk eller springtur. 


Snart kursstart!

I dagsläget jobbar jag för fullt med att skaffa kursdeltagare, det är ju bara några veckor kvar innan det är dags att dra igång kurserna! Min kurs är i stortsett full det saknas bara 2 deltagare + eventuella reserver. Är det så att min kurs blir full (ordinarie platser + reservplatser) brukar jag ta in reserverna också så snäll som jag är.

Ni som är intresserade av att gå tävlingskursen för mig får skynda er, platserna är i stortsett slut!

Kursen jag ska hålla tillsammans med Cia (som även är min och Jacksons instruktör sedan många år tillbaka) är däremot knappt halvfull. Det finns ju 16 platser men jag vet inte ens om det får plats så många ekipage på MHS agilityplan, det får gå som det går helt enkelt. Det var ju inte jag som bestämde antalet platser på kursen då jag fick hoppa in som instruktör lite snabbt. Men kul ska det bli iallafall!

De närmsta veckorna innan påsklovet (nästa + nästnästa vecka) kommer jag vara i skolan 8-16 vilket betyder att jag kommer antagligen inte ha så mycket tid till bloggen men förhoppningsvis kan jag väl slänga in ett och annat inlägg . Vi ''musikare'' ska ha intensivveckor och kommer istortsett bo i skolans egna studio då vi ska skriva, spela in och göra musikvideos till våra egna låtar. Kul ska det bli!

Film från helgens agilityträning med Oskar!

- Svaren till frågestunden kommer antagligen redan i helgen då det bara trillar in frågor! -


Frågestund!

Nu kör vi igång ännu en frågestund!

frågestund

Det är fritt fram att ställa frågor om allt mellan himmel och jord inom hunderiet! Ni kan ställa frågorna här, på facebook, mail osv. Svaren kommer någon gång i nästa vecka!


Årets första tävling!

I lördags var det äntligen dags att ge sig ut på tävlingsbanorna igen! Första banvandringen var redan kvart över sju men som tur var så var det smallförarna som skulle gå, vi i medium fick vänta till strax efter åtta. Inte mig emot. Jag körde två lopp med Rosso varav båda loppen var felfria. Han var seg som vanligt men vad gör det? Roligt har vi iallafall!

Idag var det Jacksons tur och han har verkligen saknat tävlingsbarnorna, det märks. Han var helt galen och kunde inte vara still överhuvudtaget. Jag hade verkligen inga förväntningar på oss då det var vår tredje start i agilitytrean men han överraskade mig och vi lyckades nolla och ta en SM-pinne!  Kort sagt kan jag säga att jag är hur nöjd som helst med Jacksons insats idag. Jag är verkligen jättenöjd med båda agilityloppen och hyfsat nöjd med debuten i hoppklassen. Man kan väl säga att jag inte visste vart jag skulle då banan verkligen vägrade sätta sig i huvudet vilket resulterade i att jag joggade runt. Usch!

Nu blir det agilityvila för Jackson i några veckor då jag ska fokusera på att komma igång ordentligt med Oskar inför sommaren!


Fantastiskt!


Sista träningen innan debuten!

JacksonSuddig[1]

Jackson älskade att springa redan som liten. ♥

Om bara några dagar gör jag och Jackson vår debut i hoppklass 3, något som jag har längtat efter sedan 2010, då jag och Jackson började träna agility. Något som de flesta inte vet är att vi skippade både nybörjarkursen och fortsättningskursen och gick direkt till tävlingskursen istället, hindrerna har jag lärt honom helt själv. Jag är inte det minsta nervös då jag verkligen har längtat efter att vi är i trean, men nervositeten kommer väl innan banvandringen som vanligt.

Idag drog jag, Rosso och Jackson till hundarenan för träning med Emma och hennes schnauzrar. Vi ställde upp en hyfsat svår bana som snabbt blev mycket svårare när vi provade att ta slalomet från ''fel'' håll. Då blev det riktigt svårt, näst intill omöjligt! Med de långsamma hundarna gick det faktiskt riktigt bra till slut men för mig och Jackson tog det flera försök innan det ens gick hyfsat bra.  Sammanlagt tyckte jag det gick helt okej och jag kan väl säga att en hungrig handler är en dålig handler och allt löser sig om man springer som fan... 

Nu vilar vi och laddar om inför söndag då det är årets första tävling! 


En agilityhelg

Sedan 1,5 vecka tillbaka har jag varit jätteförskyld med feber och allt, gått på smärtstillande och en massa halstabletter. Därför har jag inte haft någonting att blogga om... Men i fredags började det släppa och idag är jag nästan helt frisk! Jag har lyckats smitta ner typ hela klassen också, haha, förlåt kompisar. 

Idag drog jag och Jackson till hundarenan för träning med Caroline. Vi ställde upp en av mina kombinationer som jag gjorde strax efter privatlektionen hos Jenny Damm vilket också är anledningen till att det är i princip samma bana som vi körde hos Jenny. Jackson gick verkligen hur bra som helst idag! Han följde min handling otroligt bra och distansen i slalom klarade han utan några som helst problem, ett gott tecken inför nästa veckas tävling. Då ska vi debutera i hoppklass 3!  I veckan blir det en träning till med Emma inför tävlingen och sedan blir det några veckors agilitypaus för Jackson då jag ska försöka lära känna Oskar så mycket som möjligt.

På tal om det så var Oskar och jag och tränade på hundarenan igår, det gick väl sådär kan man säga. Han var helt off i början men vaknade till liv i slutet av träningen och min handling ska vi inte ens prata om... Jag och Oskar behöver verkligen träna ihop oss inför sommarens tävlingar.

söndag
7
mars
Camilla

2021
Vecka 9

Blogghistorik

«mars 2013»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012