Repetition

Strax innan lunch drog jag och Jackson till Göteborgs Hundarena för agilityträning! Repetition stod på schemat så vi ställde upp en del av banan som vi körde hos Jenny på lovet, blindbytena blir bättre och bättre men de tvingade framförbytena är skitsvåra! Jackson rusar förbi mig och jag är alldeles för sen med min handling därför står tvingade framförbyten högt upp på ''måste träna på'' -listan.

Pepsi fick också köra en del men de filmklippen kommer inom kort i ett separat inlägg! Det har varit väldigt tyst om honom på bloggen nu men jag kan meddela att han är sakta men säkert på väg tillbaka till agilitybanorna igen. Som det är idag så tränar vi hoppteknik och styrketräning för ryggen, detta för att han ska hålla så länge som möjligt. Men som sagt, allt detta kommer i ett separat inlägg inom kort!


Välbehövd agilityträning!

Efter bara 1,5 timme i skolan drog jag till Göteborgs Hundarena för en välbehövd träning med Jeanette och Fiona.

Vi började med att ställa upp en bana från hoppklass 1 och tävlade vem som kunde springa snabbast, jag vann... Jag fokuserade på att försöka hålla mig så långt ifrån Jackson som möjligt för att vi skulle kunna träna distans och det gick verkligen jättebra! Jackson sprang på och följde min handling riktigt bra. Efter det ställde vi upp en hoppklass 3 bana mest för att se om vi klarar av hopp 3an och det gjorde vi! Visserligen hade vi med en gunga i brist på tunnlar men sånt är livet, man får ta det man hittar liksom.

Jag insåg att ska vi nolla en ''hopp 3a'' måste jag vara mycket tydligare och mer bestämd: ska vi göra ett blindbyte så SKA vi verkligen det också, inte någon improvisations variant där Jackson gör som han vill och jag viftar vilt med armarna. Detta är något som Jenny tjatade om något enormt och det verkar sjunka in sakta men säkert. Skärpning!

Vi avslutade med att sätta upp ännu en klass 1 bana och tävla om vem som var snabbast ännu en gång, jag och Jackson vann med stadiga 17,3s. Idealtiden var ca 30 sek... 


Vi är tillbaka!

Som ni kanske har märkt har hemsidan legat nere några dagar nu pga en massa uppdateringar men nu är vi tillbaka! Nu kan ni bl a läsa om Agilityhundars egna anläggning som ''öppnas'' i sommar!!


IMG_4703

Igår åkte jag och Emma ner till Falkenberg för att träna för Jenny Damm! Det var första gången för oss båda och var verkligen hur kul som helst. Vi fick träna blindbyten i massor, något som vi båda verkligen behövde och även prova på tvingade framförbyten vilket var riktigt svårt. Vi fick också lära oss ett helt nytt sätt att tänka när det gäller handling: vi ska springa hundens väg och hunden ska anpassa sig, inte tvärtom som vi har lärt oss från början. Det tog ett tag att få in det nya tänket i skallen, men efter ett tag sjönk det in och funkade riktigt bra.

Jag insåg också att jag hinner med allt jag vill göra så länge som jag aldrig stannar, något som jag verkligen tänker träna på i framtiden tillsammans med en hel del blindbyten och väldigt många tvingade framförbyten.


Vårt andra hem

Idag bar det iväg till hundarenan - aka. vårt andra hem - ännu en gång denna veckan för träning och privatlektion. Efter många om och men lämnade jag Jackson hemma och fokuserade på Oskar och Rosso till 100%, något som vi verkligen behövde. Oskar och jag har verkligen haft en dålig period på sistone och det kändes verkligen bra att ''vara tvungen'' att lägga all fokus på honom istället för att bara kunna byta till Jackson när det går dåligt.

Vi tränade på starten från en klass 2 bana och jag ... går runt?! SKÄRPNING! Visst, det fanns inte så mycket utrymme att springa på men ändå: det ser hemskt ut! Nu är det vila som gäller för de små resten av veckan, förutom för Jackson som ska med mig och Emma till Jenny Damm på fredag. 


Träningsupplägg inför klass III.

Första lovdagen har varit fullproppad med aktiviteter, först en sväng till Kungsbacka för shopping, lunch och ljusterapi och sedan vidare till hundarenan för träning med Jackson! Jag hann också med en privatlektion för det gamla vanliga gänget som utvecklas mer och mer.

Jackson skötte sig jättebra idag. Jag har lagt upp ett ordentligt träningsschema nu när vi är i trean och insett att vi inte kan allt som vi borde kunna: tunnlar under balans/a-hinder, tajta bakombyten innan tunnlar osv, så idag tränade vi tunnel under balans. Som ni ser på filmen ovan gick det väl hyffsat för att ha använt en alldeles för kort tunnel men jag är nöjd iallafall! Sedan testade jag på en massa byten och insåg att Jackson är jävligt lättstörd, han reagerar på minsta lilla så länge som han inte har bestämt sig för något, som till exempel dra på tunneln. Överlag gick träningen jättebra och ser framemot nästa träning på onsdag då vi ska träna enstaka hinder.

Privatlektionen gick också jättebra. En av tjejerna är helt nybörjare och hunden är i någon annan värld men det går framåt iallafall. Snart lossnar det nog! Den andra tjejen gick tävlingskursen för mig i höstas och är jätteduktig, när hon väl slutar tänka och bara springer...

Imorgon fyller världens bästa Jackson hela 4 år! Det är galet vad fort tiden går, det känns som om det var bara några månader sedan jag var och hämtade honom.


Grattis Rosso!

IMG_4675

Windypeaks Red Hot Dream ''Rosso'' blir hela 7 år idag! Grattis sötnosen!


Snart februarilov!

Fördelen med att vara sjuk (om det nu skulle finnas någon fördel med att vara sjuk) är att man hinner med saker man inte hinner med under en vanlig skolvecka: nu är jag äntligen färdig med anmälningsformuläret för privatlektioner. Jag har också skrivit lite om hur jag tänker som instruktör m.m. Allt detta finns på de nya flikarna här på hemsidan, det är bara att kolla runt tills ni hittar det.  Jag har också hintat lite på agilityhundars facebooksida att vi jobbar för fullt med en sak inför sommaren... Vad det är kommer ni inte få reda på än på ett tag då det inte bara är jag som är inblandad. Taskigt, jag vet, men det lär vara värt det.

På lovet (nästa vecka) ska jag iallafall hålla ett par privatlektioner samt gå en privatlektion för självaste Jenny Damm! Någon gång måste ju vara den första. Sedan fyller både Rosso och Jackson år vilket ska firas med agilityträning någon dag också. Vi måste träna tunnel under balans nu när jag och Jackson ska starta i klass 3 igen i vår. Vi ska också göra hoppklass debuten i klass 3 om bara några veckor vilket ska bli skitkul!


Första utomhusträningen

Ni får ursäkta den dåliga uppdateringen men jag har verkligen haft fullt upp, det verkar som om alla lärare lägger prov och läxor innan lovet och hundarna har inte fått göra någonting för utom sina dagliga promenader, stackarna. Idag har jag iallafall ägnat hela dagen åt hundarna.

IMG_2311

Pepsi har fått sig en ordentlig bogmassage, av en hundmassör såklart, och Oskar och jag drog till hundakademin för årets första utomhusträning. Oskars rädsla för gungan verkar vara bortblåst och hans kontaktfält på balansen börjar arta sig. Han ska debutera i agilityklassen så fort hans rädsla för gungan är borta till 100% men fram tills dess blir det bara hoppklasser för lillen.

Nästa vecka har jag knappt några lektioner alls och efter det är det looooov (!!!) vilket betyder privatlektioner, agilityträningar och min första privatlektion för Jenny Damm

söndag
7
mars
Camilla

2021
Vecka 9

Blogghistorik

«februari 2013»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012