L1 och agilityträning

Helgen har varit fylld med aktiviteter, det gillar vi! I lördags var det till att stiga upp runt 7 (ingen sovmorgon för mig alltså) för att sedan åka in till Studiefrämjandet i Göteborg för Ledarutbildningen som jag har behövt gå ett tag nu... Efter en kurs som omfattade totalt 9 studietimmar hade jag en redig huvudvärk men också en massa ny kunskap som kommer andvändas flitigt under vårens kurser och så är jag halvvägs till att vara en utbildad agilityinstruktör!

Idag drog jag också in till Göteborg fast denna gång för att träna agility med Rebecka och hennes sheltie. Jackson, Rosso och Pepsi fick hänga med idag medan Oskar fick träna på att vara ensam hemma något som lillkillen verkligen behöver. Träningen gick jättebra, speciellt för mig och Jackson som bara fortsätter överraska mig. Han är bäst den vovven. ♥

Som ni såg på filmen så är Pepsi äntligen på väg tillbaka! Som det är nu ska han bara köra 2-3 hinder men huvudsaken är att han mår såpass bra att han faktiskt kan träna agility. Att byta livsstil

- Detta inlägg har ingenting med agility eller hundar att göra -


Ända sedan jag tvingades sluta med basket har min kondition sakta men säkert nått botten, ett par agilityträningar i veckan + två ridpass i veckan räckte inte för att hålla min kondition på topp. Därför sate jag ännu en gång det enkla ordet ''träna'' som nyårslöfte, förra året höll jag det fram tills mars - i år ska jag hålla det hela året.

IMG_5860

Med hjälp av Iphoneappen RunKeeper har jag nu satt upp ett träningsprogram där jag tränar 4 ggr/veckan och efter två månader jag jag orka springa 5 km i hyfsat tempo utan stopp. I dagens läge är jag mitt uppe i ett träningprogram och har redan nu kommit såpass långt så att jag kan springa 3,2 km utan problem - något som jag aldrig orkat... Här kommer mina svar på vanliga frågor angående träning:

 • Varför gör jag detta nu då?

För att jag tycker att det är roligt att springa, det är ett bra sätt att samla tankarna på och för att jag vill ha bättre kondis! Träningen gör också att jag mår bättre och känner sig säkrare i mig själv, något jag behöver nu när det mest går emot mig i dagens läge.

 • Märker jag någon skillnad?

Ja, absolut! Som sagt mår jag bättre och har bättre kondis men man ser också skillnad, speciellt på benen. Jag har sedan tidigare en väldigt atletisk kroppsbyggnad (det går i släkten har jag hört) som gör att jag bygger muskler väldigt snabbt.

Vart var min kondis och snabbhet här..?

 • Hur påverkas agilityn av detta?

Jag lär vara snabbare än någonsin vilket jag vet kommer påverka Jackson något otroligt. När jag drar på för fullt gör han det också, dels går det snabbare men det blir också roligare! Jag kommer ha en fördel också nu när Oskar börjar komma igång då han är mycket snabbare än Jackson...


Skam den som ger sig!

Jag klev upp runt sju imorse för att hinna rasta hundarna ordentligt innan vi drog oss vidare till Göteborgs Hundarena för träning. Det var bara jag och de grå idag, ''gamlingarna'' fick stanna hemma och lata sig. Jag satt i flera timmar igår kväll och försökte skissa fram en svår bana men gav upp efter ett tag och bad pappa göra något riktigt svårt. På något sätt lyckas jag alltid göra olika varianter av rakbanor, inte så uppskattat när man ska debutera i hoppklass 3 om bara några månader...

Jackson skötte sig jättebra även om svängarna blev väldigt stora ibland, Oskar däremot var en katastrof. Han hade nosen i backen hela tiden; jag håll på att bli galen. Efter ganska många hot och väldigt mycket fjäskande med hans favorit leksak så sprang han äntligen på - men det tog hela 50 (!!) minuter. Skam den som ger sig! Om bara en vecka ska vi dit igen, fast då blir det träning tillsammans med Rebecka och hennes sheltie och då ska Rosso med!


Färdigpluggat för veckan!

Alla skolarbeten är färdiga, jag har gjort färdigt alla uppgifter inför Ledarutbildningen nästa helg och jag har bokat hundarenan för agilityträning i helgen. En bra helg med andra ord! Sedan är jag också snart färdig med två av tre projekt som jag jobbar på just nu. Både projekten är hemliga tills vidare men oroa er inte, ni får reda på vad det är så småningom...

IMG_0255

Förövrigt så rullar allt på som vanligt här hemma: jag tränar freestyle med vovvarna, Rehabtränar med Pepsi och konditionstränar inför tävlingssäsongen. I år blir vi farliga på tävlingsbanorna!


Vårens kurser är spikade!

Sådär! Nu är allt spikat inför vårens kurser och det blir hela 8 agilitykurser under våren. REKORD! Jag kommer gå den gamla vanliga kursen för Cia med både Oskar och Jackson, sedan ska jag hålla två kurser också: en fortsättningskurs tillsammans med Cia och en tävlingskurs helt själv. Det ska bli skitkul! Mer info hittar ni under ''Kurser 2013''.


Anmälan för vårens kurser görs på www.molndalshundsallskap.se - anmälan öppnas i februari!


Jackson i full fart

Sedan har jag gjort några ändringar när det gäller privatlektioner också:

 • Nu är jag tillgänglig för att hålla privatlektioner för er som vill ha hjälp med att lära er hund en massa trick! Mer info hittar ni under ''Kurser 2013 -> Privatlektioner''
 • Nya förkunskapskrav när det gäller privatlekioner!
 • Jag tar numera emot er som inte har gått kurs för mig tidigare. Välkommen! (Tidigare har jag bara tagit emot bokningar från de som gått kurs hos mig på MHS...)


Mycket att fundera på

Mycket har hänt nu sedan jag började ta emot tidigare elever på privatlektioner i augusti:

 •  Jag har fått intresseanmälan till privatlektioner från andra hundmänniskor också, som inte har gått kurs för mig.
 • Jag är anmäld till både L1 och A1.
 • Jag har elever som har bokat in regelbundna lektioner hos mig.
 • Jag har en massa kurser, träningar, Pepsis rehab osv att göra.

Detta gör att jag funderar på att ta emot även andra elever. Tidigare har jag ju bara tagit emot folk som har gått kurs hos mig på MHS så att jag kunde planera privatlektionerna ordentligt, men nu när jag får en hel del bokningar från andra så har jag börjat tänka om. Men samtidigt måste jag ha tid till att träna mina hundar, få tillbaka Pepsi på banan samt hålla kurserna som jag ska hålla på MHS i vår... Ja, det är mycket att tänka på men jag lär väl lista ut hur jag ska göra.


Pepsi är tillbaka!

Mycket har hänt sedan jag bloggade sist: skolan har börjat igen, de grå har fått träna tunnelingångar, jag har kommit igång med min träning på riktigt osv. Men viktigast av allt har Pepsi fått klartecken av vår fantastiska sjukgymnast att äntligen börja träna agility igen!

Vi ska bara börja med lite hoppteknikövningar som han ska göra ungefär en gång i veckan i några veckor och sedan får vi se hur han mår efter det, klarar han det utan några som helst problem så kan ta ytterligare ett steg framåt i hans väg tillbaka till tävlingsbanorna.  

På söndag blir det första ''riktiga'' agilityträningen för Pepsi sedan i mars 2012, haha det är ju galet längesedan...


Första träningen för i år!

Dagen har bjudet på massvis av agility! Först höll jag en privatlektion, sedan tränade jag med Emma och schnauzrarna! Privatlektionen gick super och tjejerna gör verkligen framsteg - hundarna också. Jag har också fått höra att dem gärna hyr mig fler gånger vilket jag ser framemot!

Nu till agilityträningen. Vi ställde upp en kombination som var klurig, snabb och riktigt roligt! När jag gick banan hade jag ingen tanke på att läsa in den så att det skulle passa nybörjaren (Oskar) men det visade sig att det inte behövdes - han klarade av banan galant ändå! Jackson var övertaggad efter att inte tränat agility på hela sex veckor och gjorde allt i 110, vilket gjorde att jag kunde ha en helt annan distans till honom och kunde fokusera på min handling, inte på honom. Han tog ändå alla hinder som kom i vägen..

Jackson fick också prova på att springa med någon annan än mig - något som han verkligen måste träna på! När Emma körde med Jackson och vem som egentligen är snabbast av Jackson och Oskar får ni reda på någon annan dag.  Nu ska jag sätta mig och planera februarilovet som ska fyllas med privatlektioner, träningar osv.


Vårkänslor

Nu har jag uppdaterat hemsidan - igen. Jag börjar redan tröttna på vintern, så hemsidan fick sig ännu en makeover, stackare..

IMG_2311

Jag saknar våren.. ♥

Idag hade jag ännu en privatlektion. Det gick superbra och nybörjarhunden (som inte har tränat något alls tidigare) gick igenom tunneln idag utan några större problem så nu är det bara att att vänta och se om det håller i sig tills på söndag. Den andra sheltien sprang på som vanligt och matte fick prova på att göra framförbyten på alla möjliga ställen och slalomet gick super till slut! Jag blev lite trött på att hunden gick ur slalom hela tiden och bestämde mig för att gå och hämta en massa bågar, vilket gjorde saken mycket bättre, haha.  På söndag hänger Oskar med till arenan för träning med Schnauzergänget direkt efter privatlektionen och förhoppningsvis tar pappa med Jackson till slutet av träningen så att han kan smyga igång årets träning. 

Snart sätter vi igång på allvar igen!


Nu drar vi snart igång på allvar!

Idag var tanken att jag skulle hålla privatlektion, men efter ett mail från hundarenan fick vi boka om. Dom ska nämligen byta matta där, igen, så vi får köra imorgon istället! Så vi får se vad vi hittar på idag, vi kanske går till hundakademin och tränar lite idag igen.Det lär bli en seg dag iallafall.

Gårdagen däremot bjöd på en massa aktiviteter: agilityträning (med Oskar, de andra har fortfarande uppehåll), en sväng till Kungsbacka, lite planering inför privatlektionerna i veckan m.m.  På träningen fokuserade jag på gungan och A-hindret, eftersom det är det som Oskar måste träna på. Gungan har han varit rädd för i nästan ett halvår nu och den rädslan ska bort. I förrgår gick det super med gungträningen och igår var det ett steg bakåt, men ändå helt OK. Oskar är fortfarande väldigt annorlunda när han tränar någon annanstans än hemma, så igår var han inte riktigt närvarande, vilket jag hoppas släpper snart!

På söndag ska vi dra igång den riktiga agilityträningen för Oskar (då vi drar till hundarenan för träning med Schnauzer-gänget), och Jackson kanske ska få smygstarta träningen igen. Jackson har haft en riktigt tuff säsong till sillnad från Oskar som bara körde 5-6 lopp i sommar, så Jackson får nog vila lite till. Hundarna har haft träningsuppehåll i 5,5 veckor och till och med jag börjar klättra på väggarna nu...


Svar på frågestund

Jag har fått otroligt många frågor till denna frågestunden, så nu dröjer det ett tag tills nästa gång. Här kommer svaren i allafall!


 • Hur gammal är alla dina hundar?

Svar: Pepsi fyller 8 i maj, Rosso blir 7 om bara några veckor, Jackson är också snart 4 och Oskar är 2 år gammal.

 • Skulle du vilja ha en till hund?

Svar: Absolut! Jag skulle gärna ha en alldeles egen hund (Jackson är ju den enda som är präglad på mig, men pappa står som ägare på honom). Men som det är nu så passar det inte med fem hundar i huset.

 • Finaste färg på sheltie?

Svar: Svårt! Men Guldsobel eller trefärgad är nog favvofärgerna på shelties!

 • Hur gammal är du? 

Svar: Jag är 16 år gammal.

 • Vilken av dina hundar är din favorit och varför?

Svar: Det går ju inte att välja! Ända fram tills häromdagen skulle jag ha satt Jackson och Oskar som favoriter, Pepsi som tvåa och Rosso som trea men Rosso överraskade mig rejält häromdagen och visade ännu en fantastisk sida av sig själv. ''Alla'' får nog bli mitt svar idag, haha!

IMG_6329

 • Hur blev ni så duktiga på agility? 

Svar: Först och främst så har jag haft en fantastiskt duktig instruktör under de senaste två åren, sedan har vi tränat otroligt mycket ute på banan i trädgården och uppe på hundklubben. Sedan tror jag att mycket beror på att jag är otroligt envis och lite av en perfektionist vilket gör att jag aldrig ger mig förrän det blir rätt.. 

 • Har du haft alla dina hundar sen dom var valpar?

Svar: Alla förutom Oskar, Oskar köpte vi när han var 11 månader.

 • Har du haft hund i hela ditt liv?

Svar: Vi köpte Pepsi när jag var 9 så, nästan...

 • Ditt bästa tips på att lära in ett bra självständigt slalom?

Svar: Skulle jag börja om med en nybörjarhund nu skulle jag nog säga: använd bågar, men hitills har jag bara pekat in hundarna i rätt port, peppat otroligt mycket och bara använt mig av positiv förstärkning, vilket har funkat super med Jackson. Så det är nog mitt bästa tips just nu: Peppa hunden otroligt mycket, belöna ordentligt när den gör rätt och ge aldrig upp.

 • Hur tänker du omkring tik vs hane? I förhållande till både vardagen och tävling? Tex tävla under löp eller med löptik? Eller runt att ha en av varje?

Svar: Jag skulle defenitivt kunna tänka mig att ha en av varje, jag känner flera stycken som har det och det funkar utmärkt.  Det som gör att jag föredrar hanar före tikar i förhållande till tävling är att tikarna oftast blir väldigt påverkade när dem löper, vilket gör att det kan vara svårt att både träna och tävla då... I vardagen kan jag inte tänka mig att det skulle vara någon skillnad mellan att ha en hane eller tik.

 • Om du inte hade sheltie, vilken ras hade det då varit som fick flytta hem?

Svar: Hade jag fått bestämma hade det varit en BC, Aussie eller Schäfer men eftersom pappa växte upp med shelties var det naturligt för oss att skaffa shelties.

 • Finns det någon hundsport du helt otippat skulle vilja testa eller lära dig mer om? 

Svar: Otippat vet jag inte om det är, men lydnad skulle jag defenitivt vilja testa. Just nu är det bara Oskar som kan några lydnadsmoment men jag skulle defenitivt vilja lära mig mer om lydnad och i höst lär det nog bli en tävlingslydnads kurs med Oskar.

IMG_1093

 • Vad tänker du på när du väljer valp? Såsom valptester, vad tycker du om dom? Och föräldrar, vad är det som lockar mest? Vad vill du helst se och vad kan du "kompromissa" med om vi tänker oss att det är svårt att hitta den perfekta kombon med den perfekta stamtavlan och dom perfekta meriterna.

Svar: Framför allt vill jag att det ska kännas bra. Jag ska trivas med uppfödaren, på kenneln, med valparnas förälrar, valparna osv. Utseendet kan jag tänka mig att kompromissa om - se bara på Jackson, han följer inte rasstandarden direkt. Det ska däremot inte finnas några sjukdomar eller andra fel som t ex höftsjukdomar i stamtavlan, ska jag köpa en hund så ska den vara frisk och välmående.

söndag
7
mars
Camilla

2021
Vecka 9

Blogghistorik

«januari 2013»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012