Ny filmserie!

Låt mig presentera ännu en ny filmserie!

Jag får ofta frågan hur jag lär mina hundar att ta ett hinder från ''fel'' håll så nu har jag bestämt mig att göra en filmserie om även detta. Planen just nu är att det är Oskar som ska lära sig detta i första hand men även Rosso ska få prova på det någon gång ibland, så ni kommer få följa båda två på denna resan..  Jag har inte satt något speciellt datum som del 1 kommer dyka upp utan jag sätter väl igång och jobar när jag väl får lite tid över.  

Tack så jättemycket för alla gratulationer jag har fått angående uppflyttningen i Vårgårda i helgen!

 

 


En helg i Vårgårda

Nu är vi hemma igen efter ännu en dag i Tångahallen i Vårgårda, denna gången var det Kungsbacka BHK som var arrangör och ingen annan än min o Jacksons agilityinstruktör var tävlingsledare. Jag måste bara berömma Kungsbacka lite snabbt som gjorde det enkelt och smidigt för oss tävlande, och det var en jättebra idé med ett avspärrat område där bara de 5 närmsta startande fick vara!    Nog om det.

Gårdagen var hemsk egentligen, det var jätteroliga banor som jag verkligen såg framemot att köra men Jackson var verkligen inte på hugget så totalt körde vi ca 7 hinder..  Innan agilityklassen var han jättelåg och när vi väl skulle köra så kröp han under det första hindret, så det blev till att försöka igen ett par gånger för att sedan ta snabbaste vägen ut.

Idag har det däremot gått mycket bättre! Jag hade fullt upp med både Rosso och Jacksons lopp som gav blandade resultat. Rossos agilitylopp var seeegt, jag var väldigt snurrig och ovan att köra Rosso men vi kom i allafall i mål, även om det var med 10 hinderfel + ett antal tidsfel (typ 20s). Rossos hopplopp gick mycket bättre! Han sprang på och tog faktiskt för sig bättre än vad han hade gjort i agilityklassen.

Dagens hjälte (Jackson) fick bara köra ett lopp pga en massa anledningar, men det räckte för att få bort känslan från gårdagens lopp. Efter många räddningar från hans sida kom vi i mål på 33s, 0 fel och fick därmed vår sista pinne i hoppklass 2! Nu är vi alltså i klass 3 på heltid!    

12 pinnar på 6 månader. Han är bäst helt enkelt, min Jackson.


Genrep inför helgen.

Jag och Jackson har precis kommit in efter ett super snabbt men effektivt träningspass. Jag skrev ju i söndags att vi hade tränat färdigt för 2012, men ett litet genrep med kontaktfälten inför helgen kändes inte helt fel! Jösses vad Jackson har utvecklats på senaste: allt satt idag. Hans kontaktfält är nästan helt perfekta det är bara några små justeringar som ska göras på gungan och balansen, sedan är jag supernöjd.

IMG_6329

I helgen är det årets sista tävling som gäller: en internationell tävling i Vårgårda! Jag är supertaggad och hoppas verkligen på att vi får något resultat med oss hem i alla fall.  


Sista agilityträningen för 2012 - check!

Redan igår hade jag planer på att göra idag till en riktig hund-dag: gå söndagspromenaden på hundklubben, träna lydnad med Oskar, tunnelingångar med Jackson osv. Men eftersom jag sov alldeles för länge (hela 12 timmar!) så missade jag söndagspromenaden och inledde dagen med lydnadsträning med Oskar istället.

 Vi tränade bl a på tunnelingångarna ni ser på filmen!

Oskar skötte sig helt OK med tanke på att vi tränade på ett helt nytt ställe, en äng i närheten av vårt hus, allt satt förutom ställandet under gång som vi påbörjade träningen på för någon vecka sedan. Agilityträningen med Jackson gick sådär då han bestämde sig för att hoppa över tunnlarna när det blev för svårt för honom, men tillslut gick det faktiskt helt okej där med. Vi tar nya tag till våren istället.  Rosso däremot skötte sig super när jag tog ut honom för att träna! Jösses vad han har förbättrats på senaste, 2013 kommer defenitivt bli ett bra agilityår för sobelkillen!

Detta var agilityhundarnas sista agility-träningspass för 2012, nu avslutar vi en fantastisk säsong i Tångahallen nästa helg! Min och Jacksons första internationella tävling står på schemat då, bland annat. Film utlovas!  

 

 


I brist på annan rubrik...

Som några av er kanske har märkt så har jag nu ändrat lite på hemsidan denna veckan med ny info om kurser bland annat. Läs mer under ''Kursutbud''. Sedan har jag ändrat lite angående privatträningar då tanken är att ni ska kunna boka en privatträning fram tills de ''vanliga'' kurserna kommer igång i april.  

Snartsnartsnart får vi börja smyga igång hans träning igen!

Förövrigt så har det inte hänt så mycket, jag har dragit ner på agilityträningen med hundarna och satsar numera på Pepsis rehab-träning som verkligen går jättebra! Jag fick beröm av sjukgymnasten idag som också gav mig nya övningar som vi ska prova på nu fram till december. Jag har också varit på instruktörsmöte och anmält mig som instruktör till hela två agilitykurser i vår! Ni som redan nu känner att ni vill gå tävlingskursen på fredagar kan skicka en intresseanmälan till mig så får ni info när kursen är öppen för anmälan - antagligen under februari. (Mer info hittar ni här.)   OBS! För att gå någon av kurserna krävs medlemskap i Mölndals Hundsällskap (www.molndalshundsallskap.se).


Tiden bara rinner iväg.

''Tiden bara rinner iväg'' är ett uttryck som jag inte har förstått helt förrän nu. Den senaste månaden har gått ruskigt fort! Oktober bara flög förbi och helt plötsligt var det november (och min födelsedag ). Snart är det dags för min och Jacksons sista agilitytävling för året också. Jösses vad snabbt det har gått!

jacksons priser oktober 2012

Tar jag och Jackson sista pinnen i hoppklass 2 nästa helg..? Hoppashoppashoppas ♥

Helgen har spenderats med att fira både min och pappas födelsedag då vi fyller år med bara två dagars mellanrum. Av mig fick pappsen en aktiveringsbok till hundarna med en massa info om inlärningspsykologi och en massa galna trix som jag hade tänkt lära hundarna..  Jag själv hade mestadels önskat mig saker som både jag och Jackson behöver inför tävling:

Hundsaker:

 • Back On Track vintertäcke till Jackson - CHECK!
 • Nya träningstigths då mina gamla är helt utslitna - CHECK!
 • Fleecetröja -  

Övrigt:

 • Sims 3 Seasons (släpps på torsdag!!)
 • Bok: Dear John av Nicholas Sparks
 • Pengar
 • Doftljus: vanilj, äpple, tuttifrutti och vilda bär.

En annan trevlig överraskning jag fick igår på facebook var en träningsfilm hela vägen från Skövde där ett gäng glada agilitymänniskor hade provat på min agilitybana (hoppkombination 2). Jätteroligt att se, tack!

 


Nya agilitykombinationer!

Nu är sidan ''Banor'' öppnad! Om ni använder någon av dem på träning eller kurs så får ni gärna lägga upp ett filmbevis i klotterplanket på samma sida.

 agilitykombination 2

Här är en av banorna ni hittar på den nya sidan!

 


Oskar ♥

Hundarna har idag fått varsitt träningspass efter en lugnare vecka: Pepsi fick göra sina vanliga rehabövningar, Rosso fick träna starter, med Jackson har jag påbörjat träningen av ''spela död'' medan Oskar fick ett större lydnadspass där han satte allt! Vilken hund han är!

IMG_3933

Visst, jag älskar alla våra hundar hur mycket som helst men Oskar är verkligen speciell. Jag var ju väldigt skeptisk till honom i början: han kunde ingenting, rymde hela tiden och sökte aldrig kontakt med oss. Han levde i sin egen värld helt enkelt. När jag hörde att vi skulle skaffa vår fjärde hund tänkte jag mig en liten valp som skulle präglas på min syster, han skulle bli hennes ''Jackson'' helt enkelt. Men så blev det inte istället blev det en 10 månaders hund som inte lyssnade på någon. Nej, han var verkligen inte en hund i min smak.

Nu, ett år senare, har han slutat att rymma och är precis som våra andra hundar: helt underbar!   Han är en hund som ger 110% i allt han gör och viftar ständigt på svansen.  Han kommer bli min nästa stjärna, vänta ni bara. Snart har jag mina ''två små grå'' i agilityklass 3.


Svar på frågestund

Jag kan ju inte säga att ni är sådär jättebra på att ställa frågor (eller så är jag såpass tydlig så att ni inte har något att fråga om ) - men några frågor har jag fått iallafall!

agbild

 • Hur gammal är Jackson?

Svar: Jackson fyller 4 i februari 2013. Stora killen nu!

 • Är Oskar small eller medium?

Svar: Oskar är medium. Han har varit small fram tills helgen i Vårgårda då han blev ommätt till medium efter diskussioner mellan flera domare och flera ommätningar. Han var 2 millimeter över gränsen mellan small o medium.

 • Hur lär du in kontaktfält med dina hundar?

Svar: Jag använder mig av target och metoden 2x2 (2 på 2 av). Nu finns det en filmserie där du kan följa min och Oskars resa mot stensäkra kontaktfält! Se mer under bloggkategorin ''Filmserie - Oskar''.

 • Hur lär du dina hundar slalom?

Svar: Det har varit väldigt olika. Med Jackson har jag använt mig av 2+2, där du börjar med att lära hunden i stort sett 1 port i taget. Med Oskar provade jag varenda metod som finns: Bågar, Allé, 2+2, osv. Det som tillslut fungerade var när jag satte ihop det till en 12 pinnarsslalom från början och pekade in honom i varje port. Med min nästa hund kommer jag defenitivt köra bågar!

 • Hur mycket kostar en privat lektion hos dig?

Svar: Det är väldigt olika, beroende på hallhyra, tid, osv. Just nu har det varit någon slags ''provperiod'', då detta är helt nytt för mig. Vi får väl se vad som händer nästa år!

 • Vad gömmer sig under fliken ''om agilityhundar'' ?

Svar: Det får ni se helt enkelt. Kommer eventuellt inte ''öppna'' sidan före 2013.

 • Hejhej ny läsare här, undrar bara är det du som kommit på "banorna" eller har du hittat de?
  För isåfall skulle du inte kunna lägga ut lite olika kombinationer alterativt länka till sidan som du annars funnit de på?

Svar: Hej! Vad roligt med nya läsare!   De flesta banor kommer jag på själv, vissa tar jag från tävlingar då det är något jag och Jackson behöver träna på. Banan som står i trädgården just nu är en del av VM-banan från i år, men det är inte alltid jag tar hindrerna i rätt ordning... Jo, det skulle jag absolut kunna, bra idé! Håll utkik efter en ny flik här på hemsidan så småningom.


Agility för hela slanten!

Idag höll jag veckans sista privatlektioner (har ju hållt fyra stycken denna veckan) och jösses vad roligt det har varit, alla har verkligen utvecklats på bara några minuter! Eleverna har varit från höstens agilitykurs så jag visste redan vad de behövde träna på, vilket har underlättat enormt denna veckan. Samtliga ekipage verkade nöjda så vi får väl se om jag får fler bokningar i framtiden..

Förövrigt så har jag tränat starter med Oskar och Rosso, samt tränat Jaakoobyten med både Oskar och Jackson. Oskar utvecklas enormt just nu och jag ser verkligen fram emot sommaren 2013 med denna galning till sheltie!   Farten finns där, han är enormt lyhörd och jättebra driv på hinder vilket är de bästa förutsättningarna för en agilityhund, enligt mig iallafall.

Nästa vecka drar skolan igång igen, men fram tills dess ska jag njuta av att göra absolut ingenting!

söndag
7
mars
Camilla

2021
Vecka 9

Blogghistorik

«november 2012»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars