Aj.

Jag började min lediga eftermiddag med att bränna hela mitt pekfinger på kokande sås. Aj. Denna lilla incident ledde till en eftermiddag knaprandes på värktabletter och ett besök på vårdcentralen för omplåstring...

304960_511502498867220_2021154271_n

Innan jag kom hem från skolan (och brände fingret) pratade jag med en av människorna på hundpoolen om mitt abonnemang som jag har haft lite frågetecken kring; hur allt funkar nu när jag har en egen domän osv. Men jag har fått jättebra service och har nu allt under kontroll. Vilket känns jättebra, så snart är jag Back on Track igen!

Imorgon eftermiddag skulle jag iväg o jobba med ett grupparbete i skolan och efter det upp till klubben en sväng för träning. Men detta får ombokas, för jag ska till vårdcentralen. Igen. *Suck*...


Uppdaterar

IMG_2449

Förhoppningsvis kommer hemsidan vara färdig i slutet av nästa vecka.


HELG!

Nu är det äntligen helg! För mig betyder det vila efter en lååång vecka på gymnasiet. Det betyder också fredagskurs, som är om ca 1 timma. Denna gången är det en fortsättning/tävlingskurs som jag kommer ha huvudansvaret över. Inte pappa som det har varit innan. Nervöst! Förövrigt så har hundarna haft en lugnare vecka, till skillnad från mig som har åkt buss överallt i hela mölndal och lindome känns det som...

Igår var jag och Jackson på hundklubben då vi skulle gå kurs en ''avancerad tävlingskurs'' i agility. Det var en lugn start, med ganska enkla kombinationer. Ända fram tills min instruktör, Cia, flyttade på ett hinder och sa åt mig att prova att göra ett blindbyte över hindret. Inte så svårt tänker ni, men nu stod hindret vänt så att Jackson skulle hitta förbi hindret och ta det från fel håll. Själv. Det var väldigt svårt att få till men det gick!

Nu ska jag äta, sedan drar jag mig till hundklubben!


Svar på frågestund

Vilken dag jag har haft! Detta var min absolut första dag på gymnasiet. Det kändes rätt, helt enkelt. Jag har valt rätt. Även om jag bland undrar om jag inte skulle ha valt någon hund-linje ibland... Jag har också funderat över hur mitt hundliv kommer se ut under gymnasietiden, med läxor osv. Men idag fick jag svar på det! Har ett superbra schema! Torsdagar kommer nog bli min nya ''hund-dag'', jag går nämligen från 10-12 då. Inte helt fel!

Nu däremot hade jag tänkt svara på några av era frågor som droppar in ibland;

 • Vad har du för mål med din hund?

Jag antar att du menar Jackson? Med honom har jag alltid försökt hålla allt positivt; sätta små mål som man lätt uppnår osv. Mest pågrund av att han läser av mig så fort, blir jag besviken på något blir han så himla låg. Men jag har alltid haft några större mål i bakhuvudet som klass 3, kvala in till DPAC och även SM. Innan 2012 vill jag självklart att han blir en klass 2 hund till 100% och nästa sommar siktar vi mot trean!

 • Hur ofta bloggar du ungefär?

Jag försöker att blogga några gånger i veckan. Åtminstone 2-3 ggr. Men har jag absolut inget att skriva om så är det inte så lätt att sätta sig och skriva ett intressant blogginlägg. Händer det däremot jättemycket under en vecka kommer jag att uppdatera er mycket oftare!

 • Vem kommer träna/tävla med Oskar?

Bra fråga! Tanken var till en början att Oskar skulle bli Erikas hund eftersom jag har Jackson, men det blev helt enkelt inte så. Istället började jag, som älskar utmaningar, träna Oskar. Både i lydnad och i agility. Som det ser ut nu kommer jag att träna och tävla Oskar till en början, så får vi väl se om jag kommer dela honom med syrran när hon väl har börjat tävla och träna agility igen...

 • Kommer du tävla med Pepsi på ''heltid'', eller var detta bara en engångs-grej?

Pepsi är egentligen ''pappas'' agilityhund. Men pga att Pepsi är så j***a rolig att köra agility med så får jag tävla med Pepsi ibland. T ex om pappa är sjuk, har ont i benet osv. Just inför DPAC har det alltid varit tal om att jag skulle köra med Pepsi, mest pga att Jackson inte är mentalt redo för sådana ''events'' ännu. Nästa säsong får vi se vad som händer, Pepsi har ju skadat sin rygg och han kommer antagligen inte hålla på klass 3 banorna så länge till.

Förutom era frågor som droppar in ibland, får jag också väldigt många roliga och snälla kommentarer. Jag vill att ni vet att jag läser varje kommentar och jag blir väldigt glad över dom! Tack!

Tyvärr blev inga bilder i detta inlägg, vilket beror på att det inte funkar att lägga in bilder i blogginlägg just nu. 

 


Doggy Professional Agility Cup

Denna helg har varit fantastisk på alla sätt och vis! Jag har fått kvalitetstid med Pepsi, som verkligen behövdes. Jag har också tävlat i DPAC-finalen för första gången i mitt liv, vilket var en väldigt häftig känsla!

IMG_4294

Fredagen började segt, packa stod överst på min ''göra-lista''. Framåt klockan tre, efter en massa stress (pga dålig planering från min sida) åkte vi vidare mot Göteborg!  Efter en fredag eftermiddag/kväll/natt full med hundsnack, mat, ''paparazzis'', Bumbibjörnar och alldeles för lite sömn var det äntligen lördag! Dags för riksfinalen i DPAC!

Hoppbanan var en bra bana. Den passade lika bra till ett klass 1-ekipage som ett klass 3-ekipage. Inte för svår, inte för lätt. Det blev väldigt många framförbyten om man sprang på säkerhet som jag och Pepsi. Eller lathet? Jag tycker själv att jag ser ut som ett kylskåp när jag springer... Avgör själva på filmen nedan!

 

Agilitybanan däremot var skitsvår! Den verkade faktiskt helt omöjlig på banvandringen. Ett stenblock mitt på plan gjorde inte saken bättre, självklart skulle Pepsi dit och undersöka... Då trodde jag redan att vi hade 10 fel (vi var nollade) vilket gjorde att jag gav upp helt. Efter balansen går jag runt banan. Skärpning! De 10 felen vi får efter att jag ger upp tar jag på mig helt, speciellt inför sista hindret som ni faktiskt inte får se. Jag tog bort det ur filmen för det såg för hemskt ut. Usch!

Förövrigt har detta varit en fantastisk helg, som jag nämnde tidigare. Nästa år ska jag försöka kvala in igen, för det är verkligen skitkul! Fast förhoppningsvis med min hund. Jackson.


GHU-medaljen

Igår var det dags för GHU-medaljen. Strax efter fem åkte jag upp till klubben med våra små grå; Oskar och Jackson. Efter mycket snack med de andra tävlande var det äntligen dags för banvandring för nybörjarklassen där Oskar skulle starta.

427190_506230112727792_1167144490_n

Efter domargenomgången, där dom sa att man inte kunde diska sig, märkte jag hur fel jag hade gjort under banvandringen. Vilket gjorde starten, och resten av loppet till kaos. Oskar kan för det första inte ens slalom, men på andra försöket lyckades jag i stortsett putta in honom i rätt port varje gång...  5 fel för beröring (slalom), 5 fel för vägran (slalom) och 52 sekunder. Inte illa för att vara första gången som Oskar har kört en full bana på tävling!

Inför hoppklassen med Jackson var jag skitnervös. Jag hade ju tänkt placera mig! Banvandringen hjälpte inte särskilt mycket, då jag märkte att jag skulle få improvisera på vissa ställen. Men jag har ju 2 klassvinster där jag improviserade mig igenom hela banan, så det skulle väl gå bra..?

Vi kom i alla fall igenom felfritt och på 28 sekunder!

 IMG_3092

I väntan på prisutdelningen för hoppklassen fick jag helt plötsligt höra att jag och Oskar hade kommit 3a?!  Jag hade inga planer på det, jag stod ju och väntade på Jacksons resultat... En andraplats blev det för mig och Jackson, så igår fick vi med oss 2 medaljer hem!  Jag är supernöjd med gårdagen. Hundarna skötte sig utmärkt och Jackson lyssnade på mig. Han försökte inte ens hitta på egna banor som han har gjort tidigare!

 Nu ska jag packa för mig och Pepsi, för vid fyra åker vi in till Göteborg för att bo på Scandic med en massa andra DPAC-ekipage. Imorgon smäller det! Finalen kör igång klockan 11 i trädgårdsföreningen! Hoppas att ni som inte deltar kommer och tittar åtminstone!


Agilityträning

Hela dagen har ägnats åt hundträning. Jag har kört minst 3 slalompass med Oskar, vilket gick sådär. Att fylla två år betyder tydligen inte att man blir en agilitystjärna helt automatiskt...  Men han är iallafall anmäld till GHU-medaljen på torsdag!

Jag har också tränat med Jackson och Pepsi, varav  bara Jackson fastnade på film. Det blev inte världens bästa film, eller världens bästa agility, men det är i alla fall en träningsfilm. Något som ni inte har sett på länge.  Förövrigt har jag världens träningsvärk i ryggen/axlarna efter gårdagens ridpass på mr. Happy Boy, som vägrade att jobba med sina bakben, vilket resulterade i 45-minuters dragkamp med hästen. *Suck*.

IMG_4055

Pepsi sprang på bra idag, nu litar han på att han kan springa utan att det ska göra ont i ryggen. Han rev inte lika mycket som förra träningspasset, men det finns mycket vi kan förbättra. Men vi jobbar på. Vi ska känna oss redo inför Doggy på lördag. Helst utan ryggsmärtor på både hund och förare.

Fortsätt att ställa era frågor! Jag kommer svara på dom innan kort, antagligen nästa helg då skolan har börjat osv.  


Oskar

Idag blir vår älskade Oskar 2 år! ♥

IMG_3933

Oskar kom till oss som en 11-månaders ''valp''. Han kunde ingenting. Bara sitt namn, därför valde vi att behålla namnet Oskar. Vilket inte var vårt första val. Det tog 4 dagar innan han kunde ''sitt''. Vi kämpade väldigt mycket med att lära honom saker som; sitt, ligg, komma på inkallning, gå i koppel osv. Men det jobbigaste, det som gjorde att vi nästan gav upp var hans dagliga utflykter runt i kvarteren. Utan oss.

Jag vet inte hur många gånger som vi fick ge oss ut för att leta efter honom, eller då grannen fick använda sin hund som ''lockbete'' för att ta med Oskar hem igen. Att växa upp på en kennel med 14 andra hundar runt sig hade nämligen gjort så att Oskar följde efter/gjorde som andra hundar gjorde. Människor däremot, det är en annan historia.

Sheltiemaffian

Idag är Oskar en i flocken. Han kommer när man ropar på honom, inte på Pepsi... Oskar har hur mycket energi som helst. Han behöver aktiveras dagligen, därför tränar vi på tävlinslydnadsmomenten. Han ska inte bara gå lite slappt brevid mig när jag säger ''gå fot''. Säger jag ''gå fot'', då ska han gå tätt intill mig, på vänster sida. Punkt.

Vi har också smygit igång agilityträningen. Oskar kan snart alla hinder för att kunna komma runt en hoppbana. Men först måste han lära sig slalom. Just nu prövar vi med ''allémetoden''. Förhoppningsvis kommer han snart förstå att man ska zick-zacka mellan pinnarna. Inte stanna och sparka på dom med frambenet...

 

 Älskade lilla Oskar, GRATTIS på tvåårs-dagen!


7 dagar kvar.

41608_204476469572238_126030138_nmpsebe36vytph3qtpx35to6xfrew3s5f5pi6ra0dyks5d6nsugp

Jag fick precis PM:et... Det är 7 dagar kvar tills jag och Pepsi ska tävla i finalen i Doggy Professional Agility Cup. Det är helt sjukt!


Frågestund?

Jag märker att jag får frågor då och då, som jag faktiskt inte riktigt har svarat på heller... Det får bli ändring på det! Så nu har jag ''lagt undan'' de frågor ni har ställt och samlar ihop ännu ett par stycker till en frågestund!

IMG_2685

Så passa på nu att ställa alla frågor ni vill ha svar på, så svarar jag på dom så snart som möjligt! Nu däremot ska jag äta, sedan drar jag upp till hundklubben (MHS blir det denna gång) för att träna och eventuellt hjälpa dem som är där för att träna. Det är ju öppetträning varje onsdag och då det alltid är instruktörer på plats för att hjälpa till. Idag blir det min uppgift!


Besök!

Under de senaste 3 dagarna har vi haft besök av min farfar, hans fru Inger och deras Japanska Spets Cilla. Det har blivit mycket agilitysnack, träning och så fick jag hjälp med Oskars inlärning av slalom. Inger visade många olika inlärningsmetoden och den som funkade bäst var Allémetoden. Innan har vi kört 4x4 men det funkade inte, som ni kan se på filmen nedan.

Förutom Oskars slalomträning har jag också fått en massa bra tips angående fortsättningskursen jag kommer hålla i höst. Man får ju passa på att fråga när man har en färdigutbildad agilityinstruktör i huset!  


Vi jobbar på!

Nu är det inte långt kvar till Doggy, vilket betyder att jag lägger den mesta av min tid till att träna med Pepsi. Eftersom att han har varit skadad under våren har Pepsi verkligen inte kört mycket agility, vilket gör att hans kondition har försämrats väldigt. Efter många besök hos sjukgymnasten har vi precis fått klartecken att träna agility igen, kombinerat med uppbyggnad av musklerna.

Pepsi_Lina

Älskade Pepsi, min bästa vän ♥ Jag & Pepsi sommaren 2005

Jag gör nästan dagliga besök hos hundakademin för att träna kontaktfält med honom, samtidigt som vi kombinerar det med långpromenader, både i skogen och på gångvägar i området. Den 6e väntar nästa besök hos sjukgymnasten!

Jackson försöker jag också träna kontaktfält med. Det blir inte lika ofta som jag tränar med Pepsi, men nästan. Jackson älskar sina kontaktfält! Han bevisade för mig häromdagen att han kan ta egna initiativ också. Jag skickade upp honom på gungan med ca 4 meters distans för att se om han fortfarande snurrar på den. Men nej! Han ställer sig snällt och väntar på att den ska gå ända ner i marken. Då ställer han sig med 2 tassar på gungan och 2 tassar på marken! Något som jag inte ens har haft någon tanke på att träna med honom. Duktiga, älskade Jackson!

torsdag
25
februari
Sigvard, Sivert

2021
Vecka 8

Blogghistorik

«augusti 2012»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars