Slalomträning med Jackson

Idag har det varit agility för hela slanten!

 • Slalomträning med Jackson
 • Slalomträning med Oskar
 • Kontaktfältsträning med Pepsi
 • Kontaktfältsträning med Jackson

Samtliga träningspass får riktigt höga betyg!  Jackson har skött sig utmärkt idag. I stort sett ALLT jag har bett om har han fixat, de svåra slalomingångarna + kontaktfälten. Jackson gjorde t om 2 på 2 av på gungan! Något jag inte ens har haft en tanke på att träna på. Jag skulle se om han hade slutat snurra på gungan, så jag skickade upp honom med ca 4 meters distans då han gjorde det. Jag blev helt paff.

 

Nu hade jag tänkt fortsätta skriva om hur det hade gått med Oskar och Pepsi, men nu kom åskovädret hit, tjingeling!


Hjälp!


Seg söndag

Denna dagen har verkligen inte gått fort. Jag har gått med hundarna, åkt upp till hundklubben och tränat, uppdaterat lite här på hemsidan och klockan är bara två!

Lina Pepsi o Jackson på MHS

Träningen gick i alla fall bra. Jackson hade inte hjärnan med sig idag. Han var helt okoncentrerad så jag fokuserade på Pepsi och hans kontaktfält istället. Jag kan ju inte påstå att Pepsi vet vad han gör på balansen, han springer helt enkelt över den och har ingen aning om vad ett kontaktfält är... Det bådar ju gott inför Doggy om ca 3 veckor *suck*. Jag skyller på pappa som har tränat och tävlat med Pepsi sedan 2006.  TUR att jag har tillgång till en paddock med bl a balansen och gungan ca 200 meter från vårt hus!

Nu ska jag gå ut och sätta upp våra nya slalompinnar, från My One, så att jag kan ta tag i Oskars agilityträning på riktigt!


Vetrinärsbesök, träning, bad och annat som hör sommaren till!

Nu när solen äntligen vågar sig fram har agilityn legat på hyllan. Vädret har varit på topp och vi har spenderat de senaste dagarna på landet där vi har badat, solat och varit allmänt slöa.

Jag har också gjort ett snabb-besök hos sjukgymnasten med Pepsi. Vi fick tillåtelse att smyga igång agilityträningen inför Doggy vilket var väldigt skönt att höra! Hon rekommenderade också skogspromenader och simning för honom, så där fick jag en ursäkt till att slänga i honom i sjön!   

IMG_3935

Innan vi åkte ner till landet hann jag även fixa färdigt med filmen från min och Jacksons agilityträning den 21:a. Vilket var innan vi tävlade i Ulricehamn... Tiden går fort när man har roligt


Sista tävlingen för i Sommar

Igår klev jag upp vid 7 för att åka till Ulricehamn, där det var dags för min & Jacksons sista tävling för i Sommar! Det gick åt helvete, allt blev fel. Men jag träffade iallafall en massa underbara människor som jag inte har sett på länge och Jackson fick träffa sin halvbror Kenai igen.

Jag vet inte vad som hände på banan, men helt plötsligt fick jag improvisera vid varje hinder. Jackson sprang snabbare än vad han någonsin hade gjort och efter hinder 8 var jag så långt efter att han hoppade hinder 9 två gånger. *Suck*. Att ha start nummer 54 är tydligen inte bra för oss...  Jaja, vi får väl se om vi kan ta den sista pinnen i höst istället. 

IMG_4055

Nu väntar ett par lugnare veckor för Jackson, då jag och Pepsi ska ligga i hårdträning inför DPAC i augusti!

 


Borta bra, hemma bäst!

Nu är jag äntligen hemma efter ett par fantastiska veckor i Uppsala och Värmland!

Jag och Jackson har klassat upp oss till klass 2 i agility, vi plockade vår första pinne i klass 2. Vi vann också hoppklassen i Kil, hela 6 sekunder snabbare än tvåan, och fick en pinne där med! 4 rosetter och 3 pinnar fick vi med oss hem! Jag är supernöjd med Jackson som har skött sig utmärkt både på och utanför agilityplanen.

 

Förutom att tävla har vi också varit runt och ''turistat''. Sala Silvergruva, Nobel Muséet, Wiks Slott, Domkyrkan i Uppsala, Uppsala City m.m. Jackson var väldigt poppis bland barnen i Uppsala, han fick också en ny bästa vän i form av en äldre man utanför Sala Silvergruva som bara Jackson vågade hälsa på... (?!?) Pepsi, Rosso och Oskar tyckte att han var alldeles för läskig...

Nu är vi hemma ett par dagar till innan jag och Jackson drar till Ulricehamn för att tävla i Hoppklass 1 den 22a.


Slottshoppet 2012

Träningen av kontaktfält har gett resultat bevisade Jackson för mig under våra agilitylopp i Uppsala! Han gjorde rätt 2 av 2 gånger, även om det tog lite extra tid...  Vi nollade även vårt 3e agilitylopp - i rad, och tog den sista agilitypinnen i klass 1! Nu väntar klass 2!! Bara under denna agilitysäsong har vi tagit 4 pinnar, kommit runt i snitt 7/10 lopp och jag kan bara säga att jag är hur nöjd som helst med min lillbebis :)

IMG_1358

Jackson har också fått ett nytt halsband - agilitystyle!


Det händer massor, fast inte här.

Jag har haft fullt upp de senaste dagarna, vilket har gjort att bloggen har fått lida.

Förra veckan stod det ridläger på schemat, ett helt par fantastiska dagar! Jag har lärt mig massor, lärt känna nya människor och fått spendera varje dag med min absoluta favorit häst! Efter det har det varit ett par lugna dagar med lite småträning med hundarna, mest lydnad och promenader faktiskt. Jag har också spenderat en hel del tid på hundakademin för finslipning av Jacksons kontaktfält. Nu gör han rätt 9 av 10 gånger på balansen, 4/10 på A-hindret och 7/10 på gungan så det går framåt!

IMG_4055

När det gäller Pepsi händer det just nu hur mycket (eller lite) som helst. Han är just nu satt på ''vila med trav-i-kuperad-terräng-träning'' Efter en hel del vetrinärbesök för hans ben, tå och rygg blev vi skickade till sjukgymnasten för laserbehandling och massage osv.Han har haft en massa små-problem ett tag nu och tillslut fick han ont i ryggen. Inget ''fel'' har dykt upp på röngtenbilderna...

Idag var vi hos sjukgymnasten för 4e gången. Pepsi rör sig mycket bättre nu mot vad han gjorde de första besöken. Dock ej felfritt, men han verkar inte ha lika ont längre! Lasern och massagen verkar hjälpa enormt! Den 25e ska vi dit igen för lite mer laser och kontrollera ifall han är bättre/sämre. 

Nu står det PACKA med stora bokstäver på mitt schema för nästa vecka väntar Slottshoppet på oss!


Jacksons sida är uppdaterad!

Jag har suttit och kliat mig i huvudet många gånger över vad jag ska skriva om hundarna. Nu tog jag tag i detta och skrev en sida om Jackson, gå gärna in och kika!

http://agilityhundar.hundstudio.com/Jackson

 


Ny design!

Ny, blå, design! Vad tycks?    ?


Kontaktfält

Nu är det bara vecka kvar innan min och Jacksons störstsa tävling hitills: Slottshoppet!

Vi ligger i hårdträning med kontaktfälten, så att vi har någon som helst chans att ta oss någonstans i agilityklassen i framtiden...  Jag har alltid haft en plan på att Jackson ska kunna 2 på 2 av, men jag tänkte aldrig att jag skulle behöva ta tag i det nu. Nu när vi är påväg upp i klass 2. Efter två nollade agilitylopp i rad insåg jag att vi faktiskt närmar oss klass 2, vilket betyder att kontaktfälten måste sitta!

 

Som tur är bor vi i stortsett grannar med hundakademin, som är så otroligt snälla och låter mig använda deras kontaktfälts-hinder!

söndag
7
mars
Camilla

2021
Vecka 9

Blogghistorik

«juli 2012»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars