Överlycklig!

Jag är helt slut efter gårdagens aktiviteter!

Klockan 7 ringde väckarklockan, och med alldeles för lite sömn var det dags för att dra sig mot hemmaklubben för tävling! Dagen började med tunnelklassen för mig och både Jackson och Pepsi där det blev disk i båda loppen. Så går det när hundarna lämnar hjärnorna hemma! Jackson såg en väldigt söt sheltietik som han tyckte var mycket mer intressant än mig och bestämde sig därför att lunka av planen *suck*. Pepsi var alldeles för taggad av att inte ha fått träna eller tävla på ett tag och tjuvstartade och tog alla hinder han såg!

PepsiJulbild

När det var dags för nybörjarklassen var jag uppsatt som tidtagare i smallklassen vilket fick ändras då Oskar blev inmätt till Small! Efter att han hade hälsat på alla hundar runt banan kunde han koncentrera sig på mig och vi körde de flesta hinder påväg ut. Duktig som han är klarade han fyra pinnars slalom efter knappt 2 träningspass!

För mig och Jackson gick det väl helt OK. Han gjorde några snurrar och var inte helt 100% koncentrerad på mig, MEN till min förvåning hamnade vi på en första plats!

IMG_2344

Efter ett tag var det dags för hopploppet där jag körde med Jackson igen. Efter banvandringen var jag helt borta, hade ingen aning om vad jag skulle göra på banan, så det slutade med att vi fick improvisera, vilket tydligen gick väldigt bra då jag och Jackson var det enda ekipage som gick runt med 0 fel. Alltså en första plats igen!

mpsebe36vytph3qtpx35to6xfrew3s5f5pi6ra0dyks5d6nsugp

Till sist var det dags för DPAC då jag skulle köra med Pepsi! Banan såg helt hopplös ut, men eftersom Pepsi körde på halvfart då han var irriterad över något och skakade på huvudet hela tiden lyckades vi ta oss i mål nollade med 2 sekunder idialtiden! En tredjeplats!

Inför agilityloppet hade vi inte de bästa förutsättningarna då vi var tvunga att komma runt med max 5 fel för att kvala in till finalen i höst. Jag var hur nervös som helst då jag bara hade hunnit med ca 2 minuters banvandring, så det var bara till att lära mig banan och planera in byten osv genom att titta på de tidigare ekipagen... Men med 5 fel från balansbommen hamnade vi på en total tredjeplats och är därmed färdiga inför finalen i göteborg i augusti!!!!!

Grattis till min lagkompis Emelie som vann hela skiten, och kommer därför också tävla i DPAC-finalen i höst!

 


Långhelg!

Denna vecka har varit full av aktiviteter; ridning, agility, tävling, nationella prov m.m. men just nu ska vi fokusera på tävlingen i Torsdags...

... då det var dags för del 1 av 3 i Trippelchansen! Jag körde båda loppen med Jackson, i agilityloppet blev det en disk pga att han tog balansen istället för slalomet eftersom att han tycker att balansen är roligare...  Redan under banvandringen inför hopploppet blev jag tveksam på vilka vägval jag skulle göra, vad som skulle vara bäst för oss båda. Antingen var valet ett framförbyte + allmän kaos eller ett bakombyte + en eventuell vägran. Jag valde då bakombytet och fick 5 fel då han fick en vägran i säcken. MEN! Eftersom att det inte var så många som hade klarat sig felfria hamnade vi tillslut på en fjärdeplats! (Vi slog farsan och Rosso som hamnade på en femteplats)

P8010029

Om några veckor är det dags för del 2 av 3 i Trippelchansen och inför nästa omgång ligger jag och lillplutt Jackson på en tiondeplats totalt!

Imorgon bär det av på andra äventyr, då bl a jag ska försöka kvala in till Doggy Professional Agility Cup med Pepsi!

 

 


Tuff helg!

Denna helgen har varit riktigt tuff! Direkt efter skolan i fredags var det bara till att packa och sedan dra sig till hundklubben för att hålla kurs. Deat gick väl sådär, men roligt verkade dom ha iallafall!  Sedan var det bara att sätta sig i bilen till Skövde där en lång natt med lite sömn väntade. När vi äntligen kom i säng (efter att bärgaren hade varit å dratt upp husbilen... Long story!) var klockan strax efter midnatt. Sex timmar senare var det till att dra sig upp ur sängen och bege sig på mot tävlingen. 9 lopp totalt. Jag körde 6 stycken...

Tack Inger som filmade loppen nedan då jag inte hade med mig egen kamera!

Jackson - Agilityklass.

Personligen är jag nöjd med loppet. Förutom att jag slarvade efter däcket, då Jackson blev störd av border collien som satt och kollade på honom. Självklart kunde jag haft kvar fokus efter däcket, och inte släppt honom sådär vilket resulterade i att han hoppade hindret från fel håll... Ett helt OK lopp med lite missar både från min och hundens sida.  

 

Rosso - Hoppklass A

Eftersom att Erika egentligen ska tävla med Rosso fokuserade jag på glädjen och farten. I slalomet blev han distraherad av mamma som precis hade dykt upp och ej hunnit hälsa. Söt hund!  Påväg till att ta om slalomet tyckte Rosso att tunneln var roligare, så han tog den. Också ett lopp då jag kunde ha gjort annorlunda för att få ett annorlunda resultat, men det var inget jag siktade på.

Pepsi och Jackson - Hoppklass B

Med båda hundarna körde jag samma handling, förutom ett blindbyte vid hinder 7 som jag bara körde med Pepsi. Båda loppen var nollade, bara tiden som skilde. Jag är väldigt nöjd med båda loppen, speciellt med hundarna som verkade vara helt slut i huvudet innan start.

Pepsi

0 fel, tiden 42.33 sek. Placering: 4

Jackson

0 fel, tiden 38.60 sek. Placering: 2


Har inte tid för att bli sjuk!

Imorse (klockan 4 på morgonen närmare bestämt) vaknade jag med jätteont i halsen, kunde knappt svälja och när jag väl klev upp några timmar senare kunde jag knappt stå på fötterna utan att hela världen snurrade... Pricken över i:et var ju febern som kom vid 8. Usch!  Jag tittade precis igenom mitt schema för några veckor framåt och jag har verkligen inte tid för att bli sjuk!

Måndag: Ridning

Tisdag: Agility nybörjarkurs / Dressyrspecial

Onsdag: Agilityträning

Torsdag: Agility tävlingskurs / Agility kontaktfältskurs

Fredag: Agility fortsättningskurs

Lördag/Söndag: Helgerna kommer antagligen vara fullbokade med agilitytävlingar framöver!

Läxorna från skolan är det bara att försöka klämma in någonstans mellan skolan och alla aktiviteter!

 


Igång igen!

Idag har hemsidan legat nere ett tag pga av att jag har hållt på med den nya ''vår-layouten''. Jag tyckte det var dags att ersätta påsk-layouten med något som påminnde mer om våren! Lämna gärna en kommentar här, eller i gästboken om vad ni tycker!


Hund-lördag

Denna lördagen har helt enkelt varit en hund-lördag som rubriken säger. Imorse var jag allmänt seg efter fredagen, men framemot lunch kände jag verkligen för att hitta på något fast än vädret kanske inte höll med. Klockan 11, strax efter frukost fick jag iallafall med mig pappa och fyra hundar upp till hundklubben.

Lina Pepsi o Jackson på MHS

Med Jackson la jag mest fokus på kontaktfälten, mest på balansen och gungan. Vi körde även lite raksträckor in i slalom då jag höll mig bakom honom och lät honom hitta in själv. Med Pepsi tränade jag bakombyten innan slalom och lite fartträning. Sedan märkte jag något jag aldrig har sett förut. Rosso har RUNNING CONTACTS!!! Helt naturligt! Jag sa åt honom att ta balansen medans jag fokuserade på att springa så snabbt jag bara kunde för att få upp hans fart. Det var då jag märkte att han bara rann över balansen och prickade in alla tassarna på kontaktfälten! Duktig vovve!

Efter lunch bestämde jag mig för att gå ut på en liten promenad när solen väl höll sig framme, så jag och Jackson tog en promenad på 3,05km. Vi avslutade sedan promenaden med lite lydnadsträning.

Nu ska jag ut och beundra solen som har hållt sig framme i några timmar!  Man får passa på när solen har hållt sig gömd under hela lovet


Kontaktfältskurs

Som ni säkert har läst i mina tidigare inlägg skulle jag ju på en lite annorlunda agilitykurs, vilket var något instruktören påpekade. ''Specialkurs'' sa hon - pga av att detta var specialinriktat på kontaktfält, och som ni kanske förstår gjorde vi inget annat!

IMG_2344

Jag hade ju anmält mig och Jackson, men när jag kom dit och fick höra genomgången av vad som skulle hända kände jag direkt att det var helt fel för mig och Jackson! Som tur var hade jag läst på hemsidan några timmar innan att detta var inriktat på nybörjare, men andra var välkommna också så därför tog jag även med mig Oskar! Vilket passade utmärkt då vi inte har påbörjat träningen av kontaktfält med honom!

IMG_3933

Oskar kunde inte riktigt förstå i början varför han skulle stå still på plankan med två tassar på marken då man lika gärna kunde rusa över hela plankan, men efter några gånger fattade han hur han skulle göra och tillslut kunde han även göra likadant på ''gungan'' (en högre bräda på marken som låg över en bom så att den tippade ca 5 cm...)

Det har ju inte varit särskilt mycket att blogga om nu under lovet då det har regnat varje dag och de flesta dagarna faktiskt har spenderats i stallet. MEN! Nästa vecka sätter nybörjarkursen igång för Oskar, Jackson och jag ska iväg på en tävlingskurs där fokuset kommer läggas på banor, kombinationer och vägar. På fredag nästa vecka börjar jag även hålla i en fortsättningskurs där vi kommer lägga mycket fokus på byten, vägar osv. Direkt efter kursen drar vi iväg till Tidaholm för att tävla, vilket jag ser jättemycket fram emot!


Jag överlevde igår!

OBS! Om ni inte vill läsa hur det gick i stallet igår, kan ni läsa om hunderiet under bilden på mig och Rosso!

Igår spenderade jag mer än halva dagen åt att vara nervös. Det stod hoppning på ridschemat, och jag hade en häst som jag har undvikt att hoppa med nu i över ett år. Första gången jag hoppade med henne låg jag på halsen och höll mig fast efter varje hinder. Så mina minnen av att hoppa med Fallie har väl inte varit särskilt positiva...

Något jag bestämde mig för att ändra på igår! När det väl gäller så har jag en förmåga att bara svälja nervositeten och bara köra på! EN grej som kom till användning igår. Jag bestämde mig helt enkelt bara för att använda de ridkunskaper jag har fått efter 7 år och bara köra på!

Det gick verkligen jättebra igår, och jag är så himla nöjd över att jag inte fegade ur som jag alltid gjorde förut när jag skulle hoppa med Fallie. Allt slutade med att vi  hoppade en mindre bana på 80cm.

Lina gosar med Rosso

Jag och Rosso

Nog om hästar! Bloggen heter ju agilityhundar av en anledning. Den heter ju inte hopphästar...

När det gäller hundarna har jag inte varit särskilt aktiv, vilket beror mest på vädret! Jag känner inte för att ge mig ut i trädgården och träna agility när det regnar! Idag blir det iallafall till att borsta igenom de nybadade små djuren som fäller något enormt!  Sedan är det bara att fortsätta tagga inför kontaktfältskursen för mig och Jackson på torsdag!


Glad Påsk!

Äntligen lov! Påsken ska firas med familjen, senare idag kommer även mormor och morfar förbi och så blir det påskmiddag! Nästa vecka har jag verkligen inget att göra, vilket är jätteskönt!  Det enda som är planerat är hopplektionen på måndag, då jag antagligen kommer flyga av min älskade Fallie som ''krävs mod för att våga hoppa med'' enligt ägaren... Det känns ju sådär, haha!  Sedan är det kontaktfältskursen för mig och Jackson på torsdag! Kursen hålls av min favvoinstruktör, Cia Dyrssen! Hon är verkligen superduktig och har hjälpt mig enormt under de senaste åren, så det ska verkligen bli jätteroligt! 

Sheltiemaffian

Glad påsk önskar vi här på Agilityhundar!

Foto: Erika Dahlman


Dagens gång

Härlig dag idag! Solen har hållt sig framme hela dagen!  Dagen började med skola för min del, halv studiedag + en lektion som var inställd pga av de nationella proven så jag gick från tjugo i åtta till tjugo i elva! Helt okej med andra ord...  Efter skolan drog jag först hem till en kompis, där vi hade ett litet pankakskalas där vi gjorde pannkakor för 4 pers... Tro det eller ej, men vi orkade faktiskt inte äta upp alla.  

IMG_3935

Efter vårt lilla pankakskalas drog jag vidare till hundklubben för att möta upp Emelie för ''lite'' agilityträning, vilket slutade i att vi var där i ca fyra timmar! Vovvarna skötte sig galant! Jackson visar att han har fattat vårt nya byte som vi tränar på just nu, han visade också att han klarade av kontaktfälten på gungan bättre än förra året då han helst inte väntade på att gungan skulle slå i backen. Pepsi visade vart skåpet skulle stå och jag och Pepsi slog mig och Jackson med hästlängder! Pepsi visade också att han har börjat fatta det här med bakombyte innan slalomet!  Rosso sprang på bättre än vanligt, i slutet hade han rejält med fart! Oskar klarade nästan av en hel bana!

Jag är jättenöjd med dagens träning, jag är jättenöjd med dagen punkt!  Imorgon väntar sista skoldagen innan lovet, och sedan drar jag in till Nordstan med en kompis!


Nytt byte!

 

Jag kommer helt enkelt låta filmen tala för sig själv


Det är bara att kämpa!

Hej!

Sista veckan innan lovet... Jag är så j-kla skoltrött nu så ni anar inte! Ser verkligen fram emot lovet! Jag behöver komma bort från allt som har med skolan att göra just nu! Det är bara att kämpa, två dagar kvar!

Nu hade jag tänkt ut å träna lite S-svängar med Jackson innan jag ska dra mig ner mot stallet! Det är hoppspecial som jag ska kolla på (som jag även är intresserad av att börja i nästa termin), och så ska jag även hjälpa stallvärdinnan med hästarna, ifall hon nu behöv någon hjälp... Var där igår också, fast då hade jag ju lektion så det blev inte så mycket mys med hästarna som det kommer bli idag! 

Lina och Happy

Jag & Happy - 2008

Hemsidan är uppdaterad (igen, jag vet) denna gång med fakta om mina vovvs!


Nytt på hemsidan!

Som ni kanske har märkt fylls hemsidan på ganska ofta med nya saker nu såhär i början! Nytt just nu är startsidan, som nu också har fått en liten film där ni kan se våra hundar och hur de är Jag har också gjort en ny sida där ni kan läsa lite kort fakta om Pepsi och Jackson som kommer vara de hundarna jag tävlar med 2012!

Om ni sidan klickar er vidare till våra mål för 2012 hittar ni nu även Rosso där! Just nu tränar jag alla 4 hundar när jag har tid, men som ni också kan läsa under ''Mål 2012'' eller under fliken ''Resultat'' är att tanken är att min syster Erika kommer tävla med Rosso och Oskar, vilket gör att deras resultat inte finns med där. Men jag tränar som sagt alla fyra eftersom att syrran är mitt uppe i sin basketsäsong vilket gör att hon inte alltid har tid att sätta agilityn i första hand just nu! Vilket verkligen inte gör mig något, det är alltid roligt med nya utmaningar. 

söndag
7
mars
Camilla

2021
Vecka 9

Blogghistorik

«april 2012»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Senaste inlägg
Tävling i Halmstad
Födelsedagsfirande & kursplanering
Friskförklarad, nytt jobb m.m.
Agilityträning + helgkurs!
VI ÄR KVALADE TILL SM 2017!
Med fokus på kontaktfält!
Nytt samarbete!
Årets första tävling, rehab m.m!
Ess rehabplan & film från gårdagens träning!
Årets sista träning!

Senast kommenterade
Vi ska flytta!
GOTLAND 2016
Landslagsuttagning 2016
Mål 2016
Ännu mer Running Contacts (+ film!)
Det värsta dygnet i mitt liv
Att sätta mål
Running Contacts: Uppdatering
KVALADE TILL AGILITY SM 2015!
Vikarie

Kategorier
agility
agilitybanor
allmänt
bilder
Blogglista
Ess
Ess kontaktfält
film
Filmserie - Ta hinder från ''fel'' håll.
frågestund
hemsidan
hundarna
Jackson
Jacksons kontaktfält
kurs
Kurser/Privatlektioner
Mål 2014
Mål 2015
Mål 2016
Oskar
Pepsi
Rosso
Running Contacts
SM 2015
SM 2016
SM 2017
Till salu
träning
tävling
Wazz

Arkiv
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars